Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Utisci-Mandriva-Powerpack-2006
- This topic has 22 odgovora, 12 glasova, and was last updated 17 years, 4 months ranije by
BrokeBody.
-
AutorČlanci
-
28. oktobra 2005. u 9:47 am #36285
Recoba20
UčesnikNa mandrivinom sajtu ima 2 dvd u linuxo klubu 1-u cemu je razlika?
Da li verzija linuxo kluba radi na amd64 procesorima?Razlika je u tome sto u tom paketu sa dva DVDa, jedan je za 32bitne masine instalacija, a drugi je za 64bitne masine.
28. oktobra 2005. u 3:16 pm #36286MisterNo
Učesnike da jedno pitanje sa TRULI-ja. Posto si rekao da si skidao sa neta mandrivu 2006 da li si skinuo full verziju ili samo onu koja je free za download i ako si skinuo full mandriva 2006 powerpack+ reci mi url sa kog moze da se skine.
28. oktobra 2005. u 7:49 pm #36287TRULI
UčesnikFile se zove Mandriva-Linux-Powerpack-2006-DVD.i586.iso
Skinuo sam sa Torrent-a
10. novembra 2005. u 6:04 pm #36288BrokeBody
UčesnikKako stigne nova verzija KDEa za Mandrivu, tako sve vise jede memoriju… 🙁
15. novembra 2005. u 12:28 pm #36289MisterNo
UčesnikDa evo iskoristicu ovu priliku da dam svoje utiske o novoj mandrivi 2006 posle par nedelja koriscenja. Moram da priznam da sam ocekivao mnogo vise od nove mandrive i da ozbiljno razmisljam da promenim distribuciju.
Izuzev sto su dodate novije verzije rpm paketa nista sustinski nije uradjeno. Da mnogo je bolje uradjena podrska za laptopove i webmin je samo mnogo vise nasminkan i lepse izleda Ali globalno gledajuci toliko ima bagova da je to strasno.
1. Pri namestanju modema dva sata sam izgubio dok u kppp-u nisam stavio brzinu na 57000 ili koju vec ne znam napamet. Inace radi ali nece da se zakaci na net.
2. Kompletna arhitektura mreze je promenjena i stvari koje su se nalazile na jedom mestu u prethodnim verzijama sada su skroz na drugom. (mislim na /etc/sysctl.conf i network skripte koje ako utp nije u mreznom interfejsu ne dodeljuje mrezne parametre uredjaju sto mi je za neke stvari mnogo zakomplikovalo situaciju) Pri tome se odstupilo od uobicajenog linux koncepta.
3. Neke aplikacije ne da nisu optimizovane nego nemam reci. Recimo xmms otvara duplo duze od recimo open offica. Igricu tux koju je instalirao po defaultu mi otvara na jedoj masini a na drugoj ne. Na pola igrice se gubi ton. FrozenBubble puca na ne znam kom nivou
4. Pronasao sam dosta bagova kod X servera i VNC-a, smb4k
5. Neki uredjaji koji su stavljeni da se auto mountuju u fstabu to ne rade, nego mora rucno
6. Programi za povezivanje sa dig. Kamerama koji u setovanjima imaju podrsku za odredjene aparate u stvari ih ne vide.Ovo je samo deo. Ne bih voleo da nekog razocaram ili da plujem mandrivu samo sam krajnje razocaran i svaka distribucija koja izadje je sve gora i gora. Najbolje mi se pokazao Mandrake 9.1 u svoje vreme, a posle njega jedino 10.1 koji je stvarno bio revolucionaran.
15. novembra 2005. u 1:37 pm #36290slaks
UčesnikU pravu si MisterNo evo i ja sam najzad isprobao Mandrivu 2006 i odmah se vratio na SUSE 10.0.
Dakle problemi isti kao što je već navedeno i mogu da dodam još da jesu nešto poradili na izgledu ali je to još uvek veoma ružno, baram za mene. Dakle slažem se sa MisterNo-om.
Kako je najavljivano misleo sam da će to biti veoma, veoma bolje odrađeno ali izgleda da nije tako.
15. novembra 2005. u 3:24 pm #36291BrokeBody
UčesnikUpravo skidam Ubuntu Linux 5.10 i koristiću tu ili neku drugu distribuciju dok se Mandriva malo ne sredi. 🙁
15. novembra 2005. u 5:56 pm #36292brale
UčesnikLično nisam primetio da se išta od ovoga što je MisterNo naveo dešava kod mene, kao i na nekoliko drugih mašina. Niti sa usb kamerama, flash-evima, fstabom, xmms-om, igricama, networkom, httpd-om, sshd-om , ftp-om….
Ali……..ali ja nemam KDE pa otuda i nemam problema sa kppp-om 🙂
Mislim da je ovo besmisleno. Svaka distribucija ima bagove, to je normalno, pa isti se KDE pakuje i na SuSE i na RH i na Mandrivu, ili se to samo meni čini.
A ako se kvalitet neke distribucije meri prvim vizuelnim utiskom, onda je SuSe sigurno najbolja distribucija na svetu a i šire. Meni lično ne smeta da potrošim 10-15 minuta da sredim desktop, stilove, teme, fontove i kursore. Ne volim default okruženje pa to ti je:-) Inače koristim nekoliko godina Mandrivu intenzivno.
Siguran sam da će imati još nekoga ko će stati na stranu Mandrive kao i onih koji će biti protiv.Viva Mandriva
15. novembra 2005. u 7:45 pm #36293Sioux
UčesnikJa sam uporan ,ali ovaj put jedva čekam izlazak update cd-a.
15. novembra 2005. u 8:15 pm #36294MisterNo
UčesnikDa inace na poslu sam instalirao fedoru 4 i moram da priznam da je krajnje stabilna i da radi super jedino sto je mnogo siromasnija sa paketima od mandrive. Inace odusevilo me je sto se sve stvari recimo vezane za mrezu nalaze na istom mestu kao i na svim verzijama red hata 7.3 pa nadalje. Ljudi se drze nekog koncepta i standarda i svaka naredna verzija nastavlja gde je prethodna stala za razliku od mandrive i suse.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.