Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › “Ubuntu” izdanja!?!
- This topic has 39 одговора, 16 гласова, and was last updated 17 years, 10 months раније by GoranSTX.
-
АуторЧланци
-
10. јануар 2007. у 4:43 pm #51419tomajaГлавни мајстор
Ubuntu xmas DVD je postavljen u Linuxo Klub.
linux4life
14. јануар 2007. у 3:26 pm #51420PacyУчесникTest nije uspeo!
Instalacija ide do 84% kad izbaci gresku na skripti o brisanu fajlova koje je koristio.
Vec prijavljen problem! O015. јануар 2007. у 7:27 am #51421urosevicУчесникToliko o svemoćnom *buntuu 😉
15. јануар 2007. у 8:00 am #51422BrokeBodyУчесникŠta “toliko”?
15. јануар 2007. у 10:01 am #51423MoneoУчесникTreba da probate Kurumin-je’s da je na portugalskom,ali garantujem da cete Ubuntu zaboraviti za dva dana….
15. јануар 2007. у 10:10 am #51424BrokeBodyУчесникIh bre, pa ne bi mi da ga zaboravljamo. 🙂
17. јануар 2007. у 3:19 pm #51425DexУчесникda ne otvaram novu temu
Kako bilo sta kompajlirati bez da skidam kernel-source
ps Dial-up20. фебруар 2007. у 5:29 pm #51426slaksУчесникEvo još jedna ubuntu distribucija a ime joj je Protech!
http://www.techm4sters.org/%5B/url%5D
Here is a list of Security Tools that come with Protech
– Cisco:* Asleap; Cisco Exploiter; Yersinia.
– Database tools:
* HackerStorm; Blind SQL injection; HTTP SQL Bruteforce; Metacoretex; SQL Inject
– Oracle:
* Metacoretex; OAT
– Aquiring Tools:
* DCFLDD; DD; DD_Rescue
– Enumeration:
* Dns: Dig; DNSWalk; DNS Enum; Host
* Google: Finger Google; Google Mail Enum; Gooscan; Google Search
* Misc: P0f
* Samba: NBTScan; Samba Enum
* SMTP: Relay Scanner; SMTP Vrfy
* SNMP: SNMP Enum; Snmpwalk; Senmpset; Snmpget
* WWW: ISR Forms; L1st URLs; Paros Proxy– Exploits:
* Metasploit Framework 2.7; Milw0rm; Exploit Tree (Several Tools)
– Forensics:
* Analysis: Autopsy
* File Carving: Foremost– Fuzzers:
* Bed; Pirana; Clfuzz
– Password Attacks:
* Rainbow Crack; Hash Collision; John; Ophcrack; Samdump2; THC PPTP; Hydra
– Scanners:
* Port Scanners: Amap; Nmap; Nmapfe; Onesixtyone
* Vuln. Scanners: Nessus; Nikto
* VPN Scanners: IKE Scan; PSK Crack– Sniffers:
* Driftnet; Dsniff; Wireshark; Ettercap; Mailsnarf; SSHMITM; SSHow; URLsnarf; Filesnarf; Msgsnarf
– Spoofing:
* ARNSpoof; DNSSpoof; Ettercap; Yersinia
– Wireless:
* Wiscan; FakeAP; Kismet; Aireplay; Airsnort; Cowpatty; Aircrack; Air Decap; Airmon; Airodump
12. март 2007. у 10:14 pm #51427PacyУчесникJbt…covece sta fali *buntu? Od mogucih 15 postova 10 je protiv te distribucije…..nije li to pomalo ne normalno??? 😮
Sta vi isti imate na svojim machinama? Ili je to samo farsa ili boljka srbina kad je neko prvi da mu poturis nogu da padne ili je to samo zezanje koje ja nemogu da shvatim!?!?!
Probao sam da se sluzim SuSE-om ali mi nije islo. Na ovom forumu sam upoznao coveka koji mi je preporucio Ubutu,I hvala mu zbog toga.U medjuvremenu sam porobao i Mandrivu….i jos neke distore, onako usput, ali sam se uvek vracao Ubutu, Licno sam prezadovoljan i neverujem da cu se od njega odvajati. Moram da priznam da sam odskorasnji korisnik Linuxa uopste i kao takav (laik) kazem da je Ubutu ipak najpristupacniji sirem auditorijumu.
Zato bi od ovih istih zeleo da cujem, koje distroe koriste i kakva je po njhovom misljenju razlika, mana i prednost tog sistem u odnosu na Ubuntu.12. март 2007. у 10:50 pm #51428zchiraУчесникja koristim slackware. i to mi je bio prvi distro i za sad ne mislim da ga menjam. probao sam i ubuntu i skinuo sam ga posle 3 dana (mada je to bilo vreme kad nije bilo drajvera za moj modem na 2.6 kernelu a jedino je slack imao 2.4). Probao sam suse i mogu da kazem da je po mom mishljenju najgora distribucija (izvinjavam se ljubiteljima suse-a, to je samo moje licno mishljenje zasnovano na kratkotrajnom iskustvu). To pre svega zbog sporosti i previse sminke.
Mandrivu2007 sam isto probao i nju preporucujem svim drugarima koje hocu da navucem na linux (ona im je primamljiva zbog XGL-a i ostalih fensi zezalica).Ipak slackware je neprikosnoven zbog brzine i stabilnosti. A svoju draz ima i to sto za sva (ili vecinu) podeshavanja moras da otvarash haubu (tj. da editujes neki konfiguracioni fajl).
😀 😀 😀 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.