Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Total Commander – postoji li zamena u Linux-u?
- This topic has 32 одговора, 16 гласова, and was last updated 19 years, 3 months раније by popac.
-
АуторЧланци
-
27. јун 2005. у 5:16 pm #30236jbobanУчесник
Eeeeeeeeeeee svetu se ne moze ugoditi! 😀
Može, može 😆
Voleo bih da čujem primedbe na račun Total Commander-a, osim što još ne postoji za Linux 🙄27. јун 2005. у 11:42 pm #30237AuReUs_ReCtoRУчесникko je spomenuo krusader svaka mu cast 🙂
skoro kopija totala 🙂tnx.
27. јун 2005. у 11:57 pm #30238MinisterУчесникJel moze neko, za nas pocetnike, da napise uputstvo za instalaciju recimo workera na suse93? Nisam nasao prekompajlirane pakete za suse uopste, pa reko bih da je mozda teze.
28. јун 2005. у 12:10 am #30239jbobanУчесникJel moze neko, za nas pocetnike, da napise uputstvo za instalaciju recimo workera na suse93?
Da pišemo na engleskom rekao bih ti RTFM 8)
Ovako, imaš sreće:./configure
make
su
make installOvako će uskoro i vrapci naučiti Linux jer je najklasičniji mogući način. Inače, ovo ti lepo piše u INSTALL file-u, samo nadji nekog da čita…
28. јун 2005. у 11:44 am #30240nowaveУчесникDa pišemo na engleskom rekao bih ti [b]RTFM[/b] 8)
Sumnjan da te je razumeo… 😆
28. јун 2005. у 8:29 pm #30241popacУчесник1. Imas da biras fontove iz samog configa. Mozes da uzmes bilo koj X font koliko se secam upisujuci njegovo ime.
2. To mi nije bitno jer za Worker koristim tastaturu, i glupo je koristiti misa za mc like file managere. Ovo su uradili tako da jednostruki klik bude za selektovanje a dvostuki ulazi u direktorijum ili izvrsava fajl. Iskustvo mi kazuje da i za to ima negde konfiguracija, ali ne bih znao. Meni se naprimer bas svidja sto selekcija ostane dok je ti sam ne deselektujes.
3. Imas u Opciji Delete (Config pa button settings pa odabered delete dugme pa u commands dva puta klikni na Delete i stikliraj opciju Delete atcive entry wnen no other selected)
3. Pa ako na ovo ne mozes da se naviknes onda stvarno…
29. јун 2005. у 1:58 am #30242jbobanУчесник1. Imas da biras fontove iz samog configa
Odatle sam i radio, ali izbor koji sam dobio sveo se na Fixed, Courier i 2-3 sa definisanim dimenzijama, tipa 9×12 i sl. KDE koristi gomilu drugih fontova kojih ovde nema u spisku.
2. To mi nije bitno jer za Worker koristim tastaturu, i glupo je koristiti misa za mc like file managere.
Jeste, ali ako moram da podesim da taster Delete radi Delete, a inače ništa drugo i ne radi pre toga, “onda stvarno…” 😉
Još ako treba da podesim da Home skače na početak, End na kraj, strelice gore – dole, onda bolje da uzmem i napišem ga od početka. I inače, po instalaciji jako malo tastera ima funkciju, a mc like file manager. Takodje, nisam video komandnu liniju, a pritisak na slova ne radi ništa, umesto incremental search što je dobro uradjeno čak i u groznom Windows Explorer-u.Meni se naprimer bas svidja sto selekcija ostane dok je ti sam ne deselektujes.
Ukusi su različiti, ali ne bih voleo da zaboravim selekciju u poddirektorijumu pa primenim neku akciju, npr. pritisnem Delete koji sam prethodno definisao da radi Delete 🙄
Ne znam da još neki file manager pamti selekcije u poddirektorijumima, a sumnjam da se toga nisu setili.3. Pa ako na ovo ne mozes da se naviknes onda stvarno…
Mogu, ne kažem da ne mogu, ali imam odbojnost prema nečemu što u startu moram da izmenim da više ne liči na sebe, od fontova, komandi do tastera. Još malo pa će ispasti Krusader 😆
U tom slučaju, mislim stvarno…Nemam ništa protiv Worker-a. Instalirao sam ga i pokušavam da koristim, pored Krusader-a, ali samo razmišljam koliko je jednostavan, a logičan i moćan Total Commander. A neponovljiv…
29. јун 2005. у 1:33 pm #30243popacУчесникali imam odbojnost prema nečemu što u startu moram da izmenim da više ne liči na sebe
Zašto onda koristiš GNU/Linux?[/quote]
29. јун 2005. у 1:54 pm #30244DexУчесникkrusader rules
veoma dobar program 😉29. јун 2005. у 2:19 pm #30245jbobanУчесник[quote]ali imam odbojnost prema nečemu što u startu moram da izmenim da više ne liči na sebe
Zašto onda koristiš GNU/Linux?[/quote]
Zato što ga nisam tako doživeo. Da jesam, svakako ga ne bih koristio ili bih se zapitao da li su to moji zahtevi toliko specifični da sve moram da promenim da mi odgovara. Lepo reče čovek:Suse 9.2 Pro
A koristim ga zato sto 100% odgovara mojim potrebama
1. Prepoznao je sav hardver
2. Odlicna podrska za multimediju
3. Kad ga namestis, zaboravis na njega (a uzeo sam ga cim je izasao)Ja nikad nisam voleo Slack jer [color=red]ne zelim da mi OS bude sustina postojanja racunara[/color]. Isprobao sam skoro sve distribucije i onda sam shvatio da se [color=red]iskljucivo bavim podesavanjima[/color]. Ne zelim nista da podesavam beskonacno. Instaliram, podesim za 45 minuta i radim u njemu nesto [color=red]korisno[/color].
Ovo je suština svih priča na temu “podešavanje do beskonačnosti i naravno iz konzole je jedino pravo, a kroz GUI rade samo početnici”. Možda zato što “početnici” nemaju viška vremena…
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.