Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Total Commander – postoji li zamena u Linux-u?
- This topic has 32 одговора, 16 гласова, and was last updated 19 years, 2 months раније by popac.
-
АуторЧланци
-
22. јун 2005. у 11:26 pm #5608jbobanУчесник
Da li je moguće da ne postoji dostojna zamena za legendarni Total Commander (TC)? Probao sam i nekako koristim dve alternative, XNC i Krusader.
1. XNC
Izlgleda malo zastarelo, a i nova verzija nije izdata već 2 godine. Kretanje tasterima slično kao kod TC, ali na Enter startuje iz konzole neke aplikacije i ne ume ni sliku da pokaže, a kamo li da otvori HTML. Jedino nešto uradi na F3 kada podigne onaj svoj Ives viewer.
2. Krusader
Lepo izgleda, opcije ima gotovo iste kao TC, ali, ali, ali… Ne može da pokaže više kolona u jednom panelu, strelice levo i desno izlaze iz tekućeg i ulaze u označeni direktorijum, neke uobičajene kombinacije tastera rade sasvim drugačije stvari od TC i najgore od svega pod KDE obavezno puca kad se otkuca komanda u komandnoj liniji, dok to radi u Gnome.
Nedostatak odgovarajuće TC zamene mi najviše smeta u Linux-u. Osećam se kao da su mi vezane ruke… 🙁23. јун 2005. у 6:31 am #30217densУчесникJa nemam takva iskustva sa Krusader-om, radi mi izuzetno stabilno, a sto se tice shortcut-ova, pa promeni ih… da bude kako tebi odgovara.
Meni je recimo, odgovarala komanda u TotalCMD ctrl+ kojom skacem u “root /” diska, sto kod krusadera nije radilo, pa sam je promenio i sad je isto kao u tcmd.
Drugo, koristi F2 taster da ti otvori terminal u tekucem direktorijumu umesto komandne linije…
Trece, pogledaj noviju verziju krusadera…
23. јун 2005. у 6:31 am #30218densУчесникJos nesto…
Total commander radi iz Wine-a.. ako ga bas zelis… provereno…
23. јун 2005. у 8:30 am #30219MoneoУчесникMogao bi da probas i ROX File Manager-u pitanju je mali ali sjajan program koji ce po koncepciji razlikuje od svih TC klonova-vredi ga probati….
Nezgodno je malo navici se na njegovu(orginalnu)organizaciju i koncepciju,ali je posle sve prava pesma!
CU!
Heavy Metal rules!
P.S. Imas i opis u najnovijem SK-u,ako se ne varam!23. јун 2005. у 9:32 am #30220amiriloУчесникNe bih da te razocaram, ali ja vec duze vremena pokusavam da sebi odgovorim na isto pitanje, ali adekvatne zamene jos uvek nema, najblize TC-u na sta sam ja naisao je definitivno Krusader, ali ima i te kako dosta da se radi na njemu, on je definitivno moj favorit za buducnost, a dotada ja ostajem pri mom MidnightCommander-u, naravno da i on nije savrsen, ali sto se mene tice zavrsava posao, i brz je kao sam djavo :))) Ako ti trebaju neki tips&tricks javi!!!
Pozzz
23. јун 2005. у 11:03 am #30221braleУчесникProbaj emelfm2 ili worker
23. јун 2005. у 7:24 pm #30222Mr_PingvinУчесникKrusader 1.6 je jako dobar…. ima svoje tripove ali ipak se da koristiti….
Ja sam nekim čudom uspeo da se naviknem na konqueror…. on je upravo to što bi explorer trebalo da bude……. neznam šta će mi više za fajlove…. OK je sve raditi iz total comandera… U linuxu a i u drugim sistemima ono FILE na programima i služi nečemu….
Kada to prihtaviš biće ti OK. a za sređivanje i pregled fajlova dovoljan je konqueror ili ROX ako imaš slabiju mašinu23. јун 2005. у 10:33 pm #30223jbobanУчесникKrusader 1.6 je jako dobar…. ima svoje tripove ali ipak se da koristiti….
Danas sam se ceo dan navikavao na njega i moram priznati da mi dobro ide 😉
Ja sam nekim čudom uspeo da se naviknem na konqueror…. on je upravo to što bi explorer trebalo da bude…….
Da, samo što ja explorer već ne podnosim. Klikni na plusić, otvori, selektuj, vuci mišem, pazi da pustiš na pravo mesto, nadaj se da to tamo već ne postoji… Komplikovano… Kao da imam jednu ruku umesto dve.
U linuxu a i u drugim sistemima ono FILE na programima i služi nečemu….
Ovo ne razumem baš 🙄
TC ne služi samo za sredjivanje i pregled fajlova. Pored toga, koristim ga za sinhronizaciju direktorijuma, poredjenje sadržaja fajlova, pakovanje, raspakivanje i pregled sadržaja arhiva, kao FTP klijent, editor, viewer… I što je najvažnije umesto miša sa 2-3 tastera i isto toliko prstiju, koristim tastaturu sa 101+ tastera i 2 ruke x 5 prstiju! 😆
Matematika je jasna…24. јун 2005. у 8:27 am #30224nowaveУчесникMozda da pokusas i Gnome Commander…
24. јун 2005. у 8:45 am #30225bobobobУчесникMislim da je MidnightCommander i dalje najbolje resenje za linux, mozda nema sve opcije kao NC ali je brz i zavrsava posao, sto se tice Gnome Commander-a nema automatsko osvezavanje panela tako da posle svake promene to moras sam da uradis.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.