Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Total Commander – postoji li zamena u Linux-u?
- This topic has 32 одговора, 16 гласова, and was last updated 19 years, 3 months раније by popac.
-
АуторЧланци
-
24. јун 2005. у 8:59 am #30226densУчесник
Mislim da je MidnightCommander i dalje najbolje resenje za linux
Nije, ako je uslov konzistentnost… Tj. radis u grafickom okruzenju a koristis konzolni file manager…. MC jeste mocan, ali licno moj izbor je ipak krusader…
koliko se secam gnome comander ne moze ni cipele da mu cisti…
24. јун 2005. у 10:11 am #30227jbobanУчесникMislim da je MidnightCommander i dalje najbolje resenje za linux
Za konzolu jeste najbolji, ali Linux odavno nije samo konzola. Ipak treba na Enter otvoriti web browser kada je html selektovan, pokrenuti neki viewer za slike i sl. MC je bio i ostaje zakon za konzolu.
24. јун 2005. у 10:26 am #30228bobobobУчесник[quote=”bobobob”]Mislim da je MidnightCommander i dalje najbolje resenje za linux
Za konzolu jeste najbolji, ali Linux odavno nije samo konzola. Ipak treba na Enter otvoriti web browser kada je html selektovan, pokrenuti neki viewer za slike i sl. MC je bio i ostaje zakon za konzolu.[/quote]
Kod mene je sve to moguce i radi bez problema (html,slike,pdf…)
24. јун 2005. у 12:31 pm #30229amiriloУчесникU MidnightCommander-u postoji lepa opcija editovanja extension file-a koji sluzi MC-u da bi znao sta da radi sa kojim file-om, “Command->Edit extension file”, pogledajte strukturu file-a, vrlo lako ce te provaliti sta treba da se edituje.
24. јун 2005. у 3:21 pm #30230BaneZУчесникKoliko sam ja primetio u Krusaderu 1.6 mozes importovati shemu shortcutova da budu isti kao u Total Commanderu. Mada sam se ja navikao i na ove……
Meni Krusader nadoknadjuje 99% mogucnosti koje koristim u TC.
Inace, mislim da Krusader ceka lepa buducnost…..
Pozdrav!!!24. јун 2005. у 6:28 pm #30231DooleУчесникPo meni je krusader odlican cak i bolji od TC.Kod mene on stabilno radi i do sada sa njim nisam imao ni jedan problem.Mnogo lepse izgleda i kada se na njega naviknes totalno zaboravis na TC.Worker je isto fenomenalan.Ja mnogo vise koristim MC posto vecinu stvari radim iz konzole.A i ako vam je toliko stalo do TC-a vi lepo instalirajte win i resen problem.
24. јун 2005. у 7:23 pm #30232jbobanУчесникPo meni je krusader odlican cak i bolji od TC
Stvar ukusa i lične procene. Krusader je nastao po ugledu na TC, a ne obrnuto.
Kod mene on stabilno radi i do sada sa njim nisam imao ni jedan problem.
Ako koristiš KDE, u Krusader-u uključi da se komande iz komandne linije izvršavaju u konzoli (ikona dole desno) i u komandnoj liniji otkucaj bilo šta, npr. ls. To kad bi mi TC uradio, nikad ga ne bih ni koristio, a Krusader radi svaki put na svakoj mašini. 😡 Pod Gnome-om to radi.
A i ako vam je toliko stalo do TC-a vi lepo instalirajte win i resen problem
File Manager nije osnova na kojoj se zasniva OS, već mali promenljivi deo istog, a i nikada XP nisam koristio zbog TC-a kao ni Linux zbog Krusader-a 😉
26. јун 2005. у 11:20 am #30233popacУчесникDefinitivno najbolji fajl menadzer po mom ličnom mišljenju je WORKER
Evo linka[/url]Kada se prvi put pokrene izgleda krajnje neupadljivo i ružno. Na vama je da podesite boje i izgled, da odaberete prečice sa tastature, koj program će otvarati koj fajl i slično. U njemu bukvalno možete promeniti sve što vam padne na pamet i to iz samog programa bez editovanja raznih fajlova. Sve što vam treba je X server i završtili ste posao. Program nse pokreće dok trepnete a ne zavisi ni od jednog Grafičkog okruženja. Jedini vidljivi nedostatak je što prilikom kopiranja fajlova nema Send to background opciju (mada je nisam ni tražio da budem iskren) i što nema mogućnost FTP-a (mada vidim da najnovija verzija izgleda ima i to).
Dakle za one koji žele da znaju šta za šta služi i da sami odaberu kako žele da sve radi i izgleda.
Probao sam još i XNC, Linux Commander, Krusader, Nautilus, Konqueror, Rox, EmelFM, Gentoo Fila manager i ništa nije kao worker.
27. јун 2005. у 1:45 pm #30234jbobanУчесник[color=red]Definitivno najbolji fajl menadzer po mom ličnom mišljenju je [b]WORKER[/b][/color]
Instalirao sam worker uz mali problem. Putanja do direktorijuma odakle se pokreće instalacija ne sme da sadrži space karakter što je za današnje vreme malo čudno ograničenje.
Probao sam ga i deluje zanimljivo. Dobri su oni button bank. Ima zaista puno korisnih stvari, poziva arhivera, mount-ovanja, ali…1. Ne znam koje fontove on koristi. Pokušao sam da promenim ovaj ružni fixed font i dobio samo još Courier što je manje – više isto.
2. Svaki klik mišem na fajl ili direktorijum vrši njegovu selekciju ❓ Ova selekcija ostaje čak i kada udjem u neki direktorijum pa izadjem što je krajnje neuobičajeno. Pokušao sam selekciju u tekućem i direktorijumu ispod, pa brisanje i briše selektovane fajlove samo iz tekućeg direktorijuma.
3. Opcija Delete ne briše fajl na kome je pokazivač već mora biti izvršena selekcija, čak i kada je samo jedan fajl u pitanju. Sa druge strane opcija Duplicate radi i u tom slučaju. Nisam uspeo da nadjem kombinaciju tastera koja vrši brisanje fajla, već se to mora raditi mišem.
4. Za brzo pozicioniranje na fajl (inkremental search) mora se prvo pritisnuti Ctrl+S pa početi kucati. Samo kucanje nema nikakvog efekta.
Sve u svemu, ja sam još uvek za ovaj Krusader… bar dok se ne pojavi Total Commander za Linux 🙄
27. јун 2005. у 2:44 pm #30235DooleУчесник1. Ne znam koje fontove on koristi. Pokušao sam da promenim ovaj ružni fixed font i dobio samo još Courier što je manje – više isto.
2. Svaki klik mišem na fajl ili direktorijum vrši njegovu selekciju ❓ Ova selekcija ostaje čak i kada udjem u neki direktorijum pa izadjem što je krajnje neuobičajeno. Pokušao sam selekciju u tekućem i direktorijumu ispod, pa brisanje i briše selektovane fajlove samo iz tekućeg direktorijuma.
3. Opcija Delete ne briše fajl na kome je pokazivač već mora biti izvršena selekcija, čak i kada je samo jedan fajl u pitanju. Sa druge strane opcija Duplicate radi i u tom slučaju. Nisam uspeo da nadjem kombinaciju tastera koja vrši brisanje fajla, već se to mora raditi mišem.
4. Za brzo pozicioniranje na fajl (inkremental search) mora se prvo pritisnuti Ctrl+S pa početi kucati. Samo kucanje nema nikakvog efekta.
Sve u svemu, ja sam još uvek za ovaj Krusader… bar dok se ne pojavi Total Commander za Linux 🙄
Eeeeeeeeeeee svetu se ne moze ugoditi! 😀
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.