Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Telenor internet – par pitanja..
- This topic has 50 одговора, 7 гласова, and was last updated 14 years, 7 months раније by dare023.
-
АуторЧланци
-
1. фебруар 2010. у 8:26 pm #82821dare023Учесник
Probao,naravno.
A skype kada uradim ifconfig eth0 down posivi i kada se konektujem na telenor ponovo postane zelen ,bar prethodnih par puta,sad neće
Nemam pojma više1. фебруар 2010. у 8:44 pm #82822dare023УчесникNamerno pišem kao novi post.
Skype definitivno radi!
Evo sad sam oopet uradio ifconfig eth0 down i ikonica za skype je posivela,a kada sam se konektovao na telenor pozelenela je.
Začudo ,otvorio sam i par stranica i opet je umrlo sve sem skypa,koji je posiveo kad sam diskonektovao telenor,a opet pozeleno kada sam pokrenuo eth0
Suludo1. фебруар 2010. у 9:10 pm #82823AndersenУчесникHm..nije mi jasno sta se tu desava. Ovo me samo podsetilo na to zasto sam pobegao od tih “sve dobjes na gotovo” distroa, tu kad se nesto zezne cesto bude tesko “rascivijati”.
Do sada sam takvu konekciju podesavao dva puta na razlicitim masinama sa istim distroom, Slackware 13.
U jednom od ta dva slucaja desilo se da pri konektovanju modem samo “zakuca”, pa sam pokusao sa onim ubacivanjem linije receive-all. Nakon toga je modem uspeo da uspostavi konekciju, ali stranice nisu mogu da se otvore. Ispostavilo se da je problem bio u resolv.conf -u, inace drugih problema nije bilo. Zato sam mislio da bi mozda nesto slicno moglo da upali i ovde, ali ocigledno je malo zamrsenija stvar.. :redface:edit:
sad sam malo pitao “gugleta” , evo neki slican problem, i opet neko “indijansko” ajd da ga nazovemo resenje:
Kppp have problem with openSUSE 11.2 64-bit and huawei E220 USB-modem.[/url]
Jel’ postoji jos u Suse-u Kinternet, cini mi se da sam ga koristio za dial-up konekcije na Suse 9.3? Jesi mozda pokusavao preko njega da se konektujes?
edit2:
evo i neki clanak na suse wikiju, za kppp, mozda pomogne:
http://susewiki.org/index.php?title=Using_KPPP2. фебруар 2010. у 9:04 am #82824dare023УчесникProbao sam da iz kosole pokrenem kppp i kada pokušam da otvorim npr google samo javi da nije kabl uključen.
Ono što je zanimljivo je to da i u widowsu imam isti problem.Zvao sam teh. podršku kažu da je do mene,kao modem je ispravan.Kao smetaju virtuelni drajvovi,deinstaliraću popodne alcohol iz winoze i ponovo ću instalirati aplikaciju .Tako su mu oni rekli,ali šta mu smeta ovde?Imam acetoneiso i nemam ništa montirano u njemu
Ako ne proradi dem sutra u predstavništvo ovde u ZR ,a ako treba tu je i tržišna.
Dosta je bilo zajebancije :police:2. фебруар 2010. у 9:47 am #82825AndersenУчесникhehh…pa sto ne rece ranije da i u windozi imas isti problem? 🙂 Ne znam koliko virtelni drajv moze da zezne stvar, ali znam nekoliko masina koje imaju Alcohol i sve im i pored toga radi ok. Mozda je neki hardverski problem..? :-
2. фебруар 2010. у 10:00 am #82826dare023УчесникNisam,druže,ni pomislio na to da u windozi neće raditi.Tamo sam samo instalirao onu aplikaciju i nisam više ništa radio do sad
To za virtuelni drajv mi reče tetka iz podrške
Hardverski problem?
Pa, naravno,modem ne valja2. фебруар 2010. у 10:09 am #82827AndersenУчесникHardverski problem?
Pa, naravno,modem ne valjaAko je tako to bar nije tesko proveriti, “zabodes” ga u nekoliko razlicitih masina, pa ako nigde nece..
2. фебруар 2010. у 10:23 am #82828dare023УчесникDa,danas probam kod mene,a sutra kod kolege,pa ćemo videti
3. фебруар 2010. у 11:37 am #82829DrLove73УчесникVazna cinjenica za znati je da telenor blokira pingove. Ja sam veteran networking-a, 6-u godinu to profesionalno radim i nisam preko mog telenora mogao da pingujem.
Ako radi skype, onda je moguce da jos fale dns-ovi. Pripazite na cinjenicu da skype hoce da prikazuje zelenu ikonicu dota dugo po gubitku veze, pa da vas to ne zbuni. ako salje poruke onda veza sigurno radi.
Dobra komanda za test moze biti [code]dig @8.8.8.8 http://www.google.com[/code%5D koja trazi od DNS servera na IP 8.8.8.8 podatak o http://www.google.com
A u /etc/resolv.conf ubaciti [code]nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.4.4[/code] redove i snimiti. to bi trebalo da bude dovoljno za DNS pretragu i miran koristenje net-a.Pozdrav
3. фебруар 2010. у 12:42 pm #82830dare023УчесникOvo za ping će verovatno trebati.
Što se skypa tiče,kada sam isključio kabl od adsl-a posle 30-tak sekundi je posiveo,a po uspostavljanju konekcije opet posle 30-tak sekundi ponovo pozeleneo.
Kod mene je ipak hardverski problem.
Na windozi sam deinstalirao tu njihovu aplikaciju i kada sam posle restarta ubacio modem u usb,prepoznao je sam fleš i u my computer dodao ikonicu za njega i cd-drajv.To bi tako i trebalo da bude,i onda da krene instalcija aplikacije koja ubaci drajvere,konekciju u “network connections” i to je to.A kod mene dalje od prepoznavanja usba-a nije otišlo,a probao sam i kod kolege,sve u svemu na 4 računara.Uglavnom nije ni usb prepoznat kako valja
Posle gubljenja sat vremena sa kol centrom i devojčicama koje čitaju uputstva sa ekrana,odneo sam danas modem u pretstavništvo i poslao u servis.Videćemo šta će dalje da se dešava,očigledno nisam prvi,bar po ponašanju osoblja tamo.
Činjenica je da taj modem nije u startu radio kako treba.
Pokušao sam i da na live cd mint 8 uspostavim konekciju,tamo se može pregledati sadržaj usb-a (tj.onog što je u vindozi cd sa autostartom),napraviti konekciju u network manageru (samo se odabere provajder) ali se ne konektuje
Ćeraćemo se još -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.