Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Telenor internet – par pitanja..
- This topic has 50 одговора, 7 гласова, and was last updated 14 years, 7 months раније by dare023.
-
АуторЧланци
-
18. јануар 2010. у 1:13 pm #11704dare023Учесник
LM,kuipio sam prepaid telenor internet,i proradio je odmah,bez mnogo zezanja.
Esad,zanima me da li se može na wine omogućiti usb?Treba mi zbog te njihove aplikacije ,da mogu da proverim stanje,aktiviram dopunu itd..
Već sam instalirao i pokrenuo,ali ne vidi modem…
Da li neko ima iskustva sa Telenorom?Pitam jer mi se nekako čudno ponaša,ili neće da se konektuje kada je “connect automaticaly” i network manageru uljučen,ili kada se konektuje,browseri se ponašaju kao da nema konekcije18. јануар 2010. у 5:21 pm #82782marelliУчесникZnaci i oni napravili da proveravas sve preko Internet Explorera,a?
18. јануар 2010. у 5:34 pm #82783dare023УчесникZnaci i oni napravili da proveravas sve preko Internet Explorera,a?
Nisam spominjao IE :-
To je neka njihova aplikacija koja se instalira sa samog tog usb-a,i služi za to što sam rekao,jedini problem je što ne vidi modem kada se instalira preko wine-a.
Mislim da postoji neka fora sa ln -s da se poveže usb sa wine , ali ne znam kako dalje a ne mogu da nađem pa da probam18. јануар 2010. у 6:14 pm #82784AndersenУчесник18. јануар 2010. у 8:52 pm #82785dukenukem_4dУчесникponešto može sa ovim umtsmon 😀 ali nije mi poznata ova telen. aapplikacija ???
anyway ako aplikacija direktno komunicira sa serijskim portom preko nekog api-ja
ili ne ? postoji onaj directio ili inpout32
ali nemam pojma da li preko njega ide i da li to ide uopšte na wine 🙁
http://www.highrez.co.uk/Downloads/InpOut32/default.htmako ide direktno ka serijskom portu samo pomoću at-komandi
može da se linkuje /dev/ttyUSB0 ili sličan
http://www.winehq.org/docs/wineusr-guide/misc-things-to-configure#AEN407[code]
cd ~/.wine/dosdevices
ln -s /dev/ttyUSB0 com1
[/code]međutim ako koristi windowsow Tapi (telephone api) to je već nemoguča misija :police:
18. јануар 2010. у 9:44 pm #82786dare023УчесникUmtsmon nešto neće,pošalje poruku ,ali je ne prima videću sutra.
Čini mi se da to neće da može ovako…
Edit:winecfg ga vidi kao F: Telenor internet,inače se prijavljuje kao normalan usb u /media/Telenor internet18. јануар 2010. у 10:03 pm #82787dukenukem_4dУчесникaha ond aje nešto drugo problem sa linuksa se vidi virtuelni cd , koji je u samom modemu O0
na njemu su ubačeni windows drajveribilo je ovde par tema , ponekad pomogne usbmodeswitch
posle isključivanja se pojavi kao /dev/ttyUSB0 ili neki drugi serijski uređaj
EDIT koji je tačno modem ??? za neke tipove modema je odrađeno preko udev
18. јануар 2010. у 10:20 pm #82788AndersenУчесникU poslednje vreme cini mi se uglavno dele Huawei 1550. Njemu ocigledno radi i bez modeswitch-a, ili je vec instaliran. Verovatno nije mnogo bitno, ali koji je distro u pitanju? Koja je adresa uredjaja, kako pokreces konekciju inace?
19. јануар 2010. у 12:08 am #82789DrLove73Учесникhttp://oozie.fm.interia.pl/pro/huawei-e220/, radi mi i za Huawei E220 i za E1550 na CentOS-u. Ima i neke skripte za citanje i slanje SMS-ova i tako to.
19. јануар 2010. у 7:37 am #82790dare023УчесникJeste,taj huawei 1550.
Sad vidim da je usb_modeswitch instaliran.
Nisam ništa posebno instalirao,prepoznao je konekciju u network manageru i dodao sam user:Telenor,pass:gprs,apn:internet,pin:1111.To je uglavnom bilo to.
Konekciju pokrećem iz network managera,s tim da sam isključio autoconnect,i obično moram da dvaput kliknem na konekciju,ne znam zašto
OS je opensuse 11.2, a adresu ne znam kako da vidim -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.