Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › SUSE 9.3 professional – pitanje
- This topic has 43 odgovora, 14 glasova, and was last updated 21 years, 4 months ranije by
Loading.
-
AutorČlanci
-
19. april 2005. u 11:18 pm #26765
kmilos
Učesnik@slaks
Alo, je l’ citas ti forume i ostale vesti? Pokreni samo YOU (YaST Online Update) i dodaj Multimedia Option Packs.20. april 2005. u 8:43 am #26766Anonimni
Gost@slaks
Alo, je l’ citas ti forume i ostale vesti? Pokreni samo YOU (YaST Online Update) i dodaj Multimedia Option Packs.Nemogu, modem mi neradi u kvaru je, pa me zanima kako da skinem preko windwsa, posto koristim tudji komp
20. april 2005. u 9:11 am #26767kmilos
UčesnikSkini onda te RPM-ove iz update direktorijuma sa nekog SUSE FTP mirror-a. Pazi, ima ih dosta: u patches/ su ti opisi (zovu se Multimedia-Option-Pack-N) u kojima pise koje RPM-ove YaST treba da povuce, koje onda mozes da nadjes u rpm/ direktorijumu.
Ideja za tomaju: mozda bi trebalo da se odmah napravi jedan 9.3 update CD koji mogu ljudi ga naruce iz marketa?
20. april 2005. u 11:18 am #26768slaks
UčesnikOk, hvala.
Podrzavam tvoju ideju, mislim da bi mogo jedan update CD za 9.3 da se napravi ili da se narucuje odvojeno ili da ide uz osnovnu instalaciju SuSE 9.3, da kad vec narucujemo imamo baram sve pakete i da ne kukamo kako i gde da nadjemo iste.Pozdrav 🙂 🙂 🙂
20. april 2005. u 12:50 pm #26769Slsimic
UčesnikLJUDI!!
Uzmite VectorLinux i ne zajebavajte se sa codec-ima. 😆
Sve ima po defaultu cak pusta i WMA…
O´ma imas amaroK Kaffeine i MPlayer sa GUIem + sve ostale aplikacije..
OOfice, Firefox, AbiWord…
brz, lako se instaliraju dodatni paketi… ma milina.
Ja sam Suse9.2 pro batalio i sad sam na Vectoru…
preporucujem svima… 🙂pozdrav
20. april 2005. u 1:24 pm #26770slaks
UčesnikLJUDI!!
Uzmite VectorLinux i ne zajebavajte se sa codec-ima. 😆
Sve ima po defaultu cak pusta i WMA…
O´ma imas amaroK Kaffeine i MPlayer sa GUIem + sve ostale aplikacije..
OOfice, Firefox, AbiWord…
brz, lako se instaliraju dodatni paketi… ma milina.
Ja sam Suse9.2 pro batalio i sad sam na Vectoru…
preporucujem svima… 🙂pozdrav
Ma upravu si sto li se samo nerviram oko 9.3, lepo uzmem neku drugu distribuciju i nema glava da me boli.
Ako ovako nastavi Novell ima potpuno da oguli SuSE.Pozdrav 🙂
20. april 2005. u 2:00 pm #26771kmilos
UčesnikI za 6 meseci/godinu dana kada i ta druga distribucija mora da nekako iskljuci patentirane kodeke (a to ce biti neizbezno za sve, samo je pitanje vremena), sta onda? Dobro, ima treca, cetvrta, ali razumete valjda koja je poenta?
Bolje naucite da resavate probleme, nego da ih ignorisete i gurate pod tepih. Stvarno ste smesni, kao mala deca kad im neko uzme zvecku.
20. april 2005. u 5:18 pm #26772slaks
UčesnikRazumem te sta hoced da kazes, ali situacija je takva da ce pre neko da instalira drugu distribuciju nego da se muci da nace kodekse. Pa valjda je to jedna od prednost linux sistema, da nemoras da trazis drajvere i kodekse da bi mogao nesto da radi, slusas muzika ili gledas filmove.
Ako tako bude kao sto kazes za 6 mesecigodinu koja je onda svrha da neko instalira linux ako kasnije mora da trazi razne pakete i programe a koje, moram da priznam nije lako naci, pogotovo nekom ko se prvi put susrece sa linuxom.
20. april 2005. u 6:14 pm #26773kmilos
UčesnikAko tako bude kao sto kazes za 6 mesecigodinu koja je onda svrha da neko instalira linux ako kasnije mora da trazi razne pakete i programe a koje, moram da priznam nije lako naci, pogotovo nekom ko se prvi put susrece sa linuxom.
Zato sto neko zna tacno sta hoce: pouzdan, stabilan, siguran i fleksibilan operativni sistem? Mislim da ne zele svi da samo gledaju divx-e na kompjuteru, a da ne plate ni za film, ni za OS, ni za kodeke (bilo, trudom, znojem, vremenom, ili parama). Koga mrzi, ne treba ni da pokusava — MS Windows i Mac OS X su odlicna okruzenja bas namenjena za takve.
20. april 2005. u 6:31 pm #26774Loading
UčesnikOk, hvala.
Podrzavam tvoju ideju, mislim da bi mogo jedan update CD za 9.3 da se napravi ili da se narucuje odvojeno ili da ide uz osnovnu instalaciju SuSE 9.3, da kad vec narucujemo imamo baram sve pakete i da ne kukamo kako i gde da nadjemo iste.Pozdrav 🙂 🙂 🙂
Nabavljeno. Bice postavljeno u CD Market za vikend najkasnije pocetkom sledece nedelje.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.