Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › SuSe 9.3 Live DVD moji utisci…
- This topic has 11 одговора, 8 гласова, and was last updated 21 years, 3 months раније by
daniel1988.
-
АуторЧланци
-
25. април 2005. у 3:53 pm #5237
Stator
УчесникJutros sam zavrsio desetnodnevni download novog Suse-a. Narezo na DVD (1.5 giga) ubacio i resetovao. Zatekla me je dosta lepo okruzenje pri podizanju sistema, mada moram da priznam da se dosta tromo podizao bez obzira sto je na dvd-u snimljen (NPR. knoppix je oko 20%-30% brzi pri podizanju iako je na cd-u). Ok doso je “log_in_sreen” i tamo ima opcija za biranje i KDE i Gnome-a kao i raznih drugis GUI-a. Ulogovao sam se kao linux/linux i tamo me docekao ocekivani KDE 3.4. Sam sistem nije previse trom pri “kliktanju”. NTFS hardovi u out_of_the_box varijanti zakljucani i to tako da ne moze ni da se cita sa njih?? Cemu ovo sluzi u praksi ne znam ali sam se log-ofovao u root i otklonio “gresku” (napominjem slicnih problema sa fat-om nije bilo). Kao sto vec znate ni mp3 ni divx ne rade sto moze mnogo vise da smeta live distribuciji nego obicnoj gde je taj problem relatino lako resiv. Pustanje *.mpeg je islo glatko kao i *.ogg. Nisam naso ni jedan p2p program nao ni opciju da se snime setovanja koja bi se kasnije ucitala (kao sto ima knoppix i mnoge druge live distribucije). Naravno prepoznato je sve od hardvera bez ikakvih problema. Ovaj Live je namenjen uglavnom da bi ispitalo kako vam “chuci” novi Suse, dakle jedanput ubacite probate kazete da/ne i to je to.
Ovo bi bili neki moji utisci koje sam steko za jedno prepodne 🙂 Ako neko ima nekih pitanja slobodno neka ih postavi…
poz..
25. април 2005. у 4:14 pm #27576Анонимни
ГостPa posto su ga napravili da ne moze da cuva podesavanja i podatke, ja mislim da je svrha SUSE-tovog Live DVD-a samo da privuce nove korsinike koji nikada ranije nisu probali ili videli Linux/SUSE, i omoguci im da ga provozaju bez straha da uniste svoju trenutnu konfiguraciju. Nije namenjen za neki rad kao Knoppix i slicni njemu, i mislim da ih ne vredi porediti.
Sto se NTFS-a tice, to su default prava pristupa za root-a (0700 za razliku od 0755 za FAT, ili tako nesto, pogledaj npr. FAQ na linux-ntfs.sf.net), i cudi me da nisu obratili paznju na to…
ZA ADMINISTRATORE
Izvinjavam se sto koristim ovi nit, ali trenutno ne mogu drugacije da pristupim forumu i komuniciram: da li moze neko da resetuje temu na mom nalogu (milosk), isprobavao sam razne pre neki dan i sada dobijam samo praznu stranu kada sam ulogovan. Slao sam mejl webmasteru u petak, ali jos nema odgovora.
Hvala unapred,
milosk25. април 2005. у 9:44 pm #27577Nitro
УчесникDa li mogu da Live 9.3 instaliram na hard?
26. април 2005. у 6:43 am #27578brale
УчесникE to ne moze, a i sto bi to radio kada mozes da ga instaliras regularno sa instalacionog diska gde imas sve sto ti treba i sto ti ne treba 😆
26. април 2005. у 9:22 am #27579Daniloc
УчесникMozda je decku lakse tako, hehe bilo bi gloopavo da moze tako zar ne???
Mogao si da izbacis listu wifi kartica koju podrzava!26. април 2005. у 10:33 am #27580Nitro
УчесникMa mrzi me da zongliram sa 5cd-a. Kad sam instalirao 9.2 samo turim 😀 dvd, odem na basket a on instalira.
26. април 2005. у 12:37 pm #27581popeye
Главни мајстор[b]ZA ADMINISTRATORE[/b]
Izvinjavam se sto koristim ovi nit, ali trenutno ne mogu drugacije da pristupim forumu i komuniciram: da li moze neko da resetuje temu na mom nalogu (milosk), isprobavao sam razne pre neki dan i sada dobijam samo praznu stranu kada sam ulogovan. Slao sam mejl webmasteru u petak, ali jos nema odgovora.
Hvala unapred,
miloskPostavio sam ti temu na mmlite, javi da li je sve kako treba. Poštu za webmastera čita Toma, koji je odsutan i vraća se posle praznika.
26. април 2005. у 2:53 pm #27582Bastard
УчесникPogledao sam malo sta ima na ftp-u suse u 9.3 direktorijumu i mogu da kazem da bi mi odgovarao najvise zbog pwlib v4l2 plugina da bih mogao da strimujem sa kamom uopste sa linuxa.
Inace sam ubacio vec na 9.2 taj plugin i novi gnomemeeting sa sajta gnomemeetinga i bilo je nekih problema sa signature kljucem i td.
Sad ko fora kam mi radi al nemam voice jer za ovu novu verziju gm-inga nemogu nigde da nadjem alsa ili oss plugin za pwlib i td
Dobro je sto ovaj 9.3 ima malo jaci sadrzaj rpm-ova za python,sdl i td a i nesto vise devel fajlova pa cak i ixine-devel i xine-mad…….
Kernel je neki 2.6.9.4 ako se nevaram26. април 2005. у 6:13 pm #27583Stator
УчесникKernel na ovome novom Suse-u live je 2.6.11.. koliko mne pamcenje sluzi..
27. април 2005. у 9:16 am #27584Daniloc
УчесникJel neko izbacio realtek drajvere sto podrzava 9.3? Bas me zanima a kada to sredim ima bre od linuxa da napravim avion 100%. Od 99 do 2000 sam se mucio sa drajverom za modem. Pa sam sredio, taman sve nastimam skontam sve i predjem na wifi bacim i zapalim modem. I sada nikako da se naprave drajveri!
Kakvo zlo ajde neka neko javi ko ima 93. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.