Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Slackware vs Gentoo vs Ubuntu vs zdrav_razum
- This topic has 29 одговора, 13 гласова, and was last updated 19 years, 1 months раније by Doole.
-
АуторЧланци
-
25. октобар 2005. у 5:14 pm #36760LYbУчесник
Izgovori, izgovori 😛
25. октобар 2005. у 5:26 pm #36761LimitManУчесникNisu izgovori nego chinjenice 😀
U principu svaka linux dist mozhe da se podesi da radi kako zhelish i na nachin koji zhelish …. I brzina i sve … Samo shto je slackware po defaultu tako napravljen i zamishljen 😀
25. октобар 2005. у 11:25 pm #36762mtm76УчесникMa kakav Gentoo i sve ostale “if it moves, compile it” gluposti.
Slackware je zakon. Od njega će vam “bit ćuna veća, a glava manja”, riješićete sve ljubavne i finansijske probleme, postaćete linux guru odmah po instalaciji, itd itd… Šta? Ne vjerujete mi? Probajte pa ćete vidjeti da je tako… 😉
A od Gentoo-a? Može samo da oćoravite ispred ekrana buljeći u konzolu čekajući da se kompajlira najnoviji KDE, ili šta već… Doduše, “Mozilla se podiže za 3 sekunde (TM)”, ali slaba korist od toga 😆26. октобар 2005. у 12:16 am #36763LYbУчесникJa sam posle duuuugo “Slackwareovanja” presao na Gentoo i veruj mi da sam progledao. Doduse, svakom svoje.
Cinjenica je da je gentoo jako brz, ali trazi i jaku masinu zbog paket menadzmenta baziranog na sorsu.26. октобар 2005. у 1:19 am #36764mtm76УчесникJa sam posle duuuugo “Slackwareovanja” presao na Gentoo
Je l’ baš toliko dugo. 😉
i veruj mi da sam progledao.
Dobro, pripisat ćemo mu i čudotvorne medicinske sposobnosti. 🙂
Ipak, ako mene pitaš draži mi je ovaj dio“bit ćuna veća, a glava manja”
a vjerujem i većini ljudi… 😆
26. октобар 2005. у 3:08 am #36765LYbУчесникPa ono… dugo… ne _bas_ duuuuugo, ali od 9.0 pa do 10.1 – posle je taj 10.1 postao current, ali to je druga prica.
I sta si zapeo za cunu i glavu, leba ti? 🙂 Nego, sto se coravljenja tice, sta ima da ga gledas dok on dva sata kompajlira KDE? Radi nesto drugo… sredjuj rute, izadji u grad, vidi se sa nekim, odigraj kampanju u Battle of Wesnoth… mogucnosti su beskonacne 🙂 Ko te tera da instaliras ceo KDE, uostalom? 😛 Turi kdebase-meta pa dalje samo sta ti treba.
26. октобар 2005. у 4:43 am #36766mtm76УчесникO, dobro jutro komšija. 😉
I sta si zapeo za cunu i glavu, leba ti? 🙂
Pa, ako to nije dovolno dobar razlog da ljudi pređu na slack, ne znam šta je. Dobro, da zanemarimo tu nepobitnu činjenicu. A šta je ostale dvije:
riješićete sve ljubavne i finansijske probleme, postaćete linux guru odmah po instalaciji, itd itd
A da ne govorim o činjenici da ostatak korisnika na kakvom access pointu ti spominje svu rodbinu kad se odlučiš na emerge -udv world (jel ono tako biješe?).
Do đavola, kada bi svi ljudi na svijetu koristili Gentoo, nema te telekomunikacione infrastrukture koja ne pukla. 😆 A svijet bez telekominkacija bi se vratio u mračno doba, i to zbog Gentoo-a. Zaključak? Gentoo je zao, loš, pokvaren i ne treba da ga iko koristi. 😛27. октобар 2005. у 12:35 am #36767LYbУчесникsto se ’emerge -uD world’ tice, ja to radim svaki dan, uglavnom ima jako malo stvari za skidanje… nego… MNOGO vaznije pitanje: Sta koristis? Daj i meni malo 🙂
27. октобар 2005. у 3:05 pm #36768mtm76УчесникMNOGO vaznije pitanje: Sta koristis? Daj i meni malo 🙂
Ja sam ti bosanac. Kod nas je to urođeno, i nema lijeka. 😛
Nego, nemoj da mi skrećeš sa teme. Ili obori moje nepobitne argumente, ili priznaj da nisi u pravu. To tvoje: “kod mene radi odlično”, “uglavnom je to jako malo stvari za skidanje”, “progledao sam”, nije baš činjenica, nego lični dojam, a to ne važi. 😛
27. октобар 2005. у 5:12 pm #36769popacУчесникWell. Meni to radi savršeno, već duže vreme imam najnoviji Gentoo i nikakvog pada prilikom updatea nije bilo. Nikada…
Nego mnogo važnije pitanje je zašto o tome ovde raspravljate kada je ovo TOP tema pod nazivom MALI VODIČ KROZ SLACKWARE u kom treba da se nalazi srž instalacije i podešavanja slackware-a a ne reči hvale o Slekveru i borba Slack VS. Gentoo
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.