Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Slackware vs Gentoo vs Ubuntu vs zdrav_razum
- This topic has 29 одговора, 13 гласова, and was last updated 18 years, 11 months раније by Doole.
-
АуторЧланци
-
7. март 2005. у 12:26 am #6429MoneoУчесник
SLACKWARE RULES!
🙂 🙂
Stvarno sam probao mnogo distroa,ali Vector,BSD i Slack su zakon sto se tice brzine i stabilnosti-MDK,RH i SuSE ne mogu ni da im prismrde!
CU!
Heavy Metal rules!14. септембар 2005. у 11:12 am #36751Red_ZmajaУчесник@ mtm
E link ti do yaya samo shto nece da skine to za kernel niti oce da otvori ono da se uclanim ma nece nishta. E sluchajno koristim mozillu ebi ga ne mogu da instaliram IE.14. септембар 2005. у 4:05 pm #36752mtm76УчесникImaš u Gnuzilla 03 to isto. A ima po forumima o kompajliranju kernela koliko hoćeš… i više nego što bi trebalo da bude, za jednu tako trivijalnu proceduru. 😉
14. септембар 2005. у 5:47 pm #36753Red_ZmajaУчесникKako za koga trivijalnu ja kako god da uradim on nece…a bash mi zapeo kernel 2.6 treba mi zbog wirelessa zato skupljam svu dokumentaciju kako kompajlirati taj kernel…sve pishu isto al to kod mene nece da mu ne znam shta radish pa sam pomislio da tamo ima neshto shto ce dopuniti sve ovo. (mislim na link shto si ostavio za pdf)
Al nema veze skoro sam skinuo gentoo odo i njega probati pa cu da vidim na cemu sam.19. септембар 2005. у 7:10 pm #36754DeGУчесникPosto sam dosta Linuks distribucija prosao, cini mi se da mogu dati i svoj sud o distribucijama, ovo je naravno subjektivna ocena. Slek je odlican, trenutno na KT-400 ploci drzim Sleka 10 prakticno od njenog pojavljivanja na ovim prostorima. Stabilan je ko zemlja, sve funkcionise super, mesecima sam ga koristio za internet i dr. Pre par dana sam ga podigo na PI233-64 Mb sa XFce, radi solidno, upotrebljiva stvar, na moje iznenadjenje (probajte Mandrejka ili SuSe pa uporedite). Dodao bih da se ne zaboravi Debian, ima sve potrebne atribute koje krase i Sleka i veoma je brz. Za mene je mozda frustrirajuci nacin instaliranja softvera, obzirom na nase internet komunikacije jer su Debian i njeni izdanci okrenuti po ovom pitanju vise internetu. Zato mi se vise svidja Slek. Treba voditi malo racuna i organizovati nacin instaliranja softvera da se ne bi napravio haos. Ako vodite dnevnik odradjenih stvari na sistemu, ni to nije problem. Ma kako smesno izgledalo, Slek je za mene najlaksi!!! Dakle tipujem na SLEKVER i DEBIAN. Mozda jedino sto bih zamerio izostavljanje GNOM-a iz novih izdanja, jer mi se svidja. Na Debianu i Ubuntu distribucijama, bar na mojim sistemima GNOM brise fantasticnom brzinom! Pozdrav!!!
16. октобар 2005. у 6:58 pm #36755LimitManУчесникSlackware koristim od 98 godine, mada sam ga tada samo koristio za servere, dok sam kutji koristio RedHat uporedo sa Winblowz-om (u to vreme je broj aplikacija za linux bio jako mali). Cak i RedHat sam koristio 90% u textualnom modu (links, lynx, vi, pico, BitcX…)
Jednom prilikom, nakon kradje hdd-a (tako je to kad nije bilo rezaca pa sam morao da nosim svoj hdd na posao) instalirao sam kutji zipslack zbog manjeg zauzimanja prostora na disku. Vremenom sam instalirao jedno po jedno, pa X pa ostale programe, pa obrisao windows ….Pri menjanju racunara i josh gomile gluposti zbog kojih sam bio prinudjen da budem neko kratko vreme na windowsu (imao sam lokal, a moji radnici nisu znali da koriste linux) instalirao sam ponovo slackware i to verziju 9.2, mada sam u lokalu, pokusavajuci da radnike navucem na linux instalirao suse (ne mogu da se setim verzije) pa dual boot.
Sada i ZAUVEK cu koristiti slackware jer je distribucija koja mi je donela najmanje problema. Slobodno mogu da kazem da je jedna od NAJBOLJIH distribucija koje sam ikad probao. I josh jedna stvar. Slack je najlaksi za koriscenje samo ako poznajete linux sistem. A ako ga ne poznajete, dovoljno je da procitate Linux For Dummyes.SLACKWARE RULEZ!
23. октобар 2005. у 10:33 pm #36756miodragzУчесникSvaka cast za dobro uradjen topic prosto mami da instaliras Slack na masini,jedan od retkih topica koji ima smisao jos ako ne treba net za instaliranje i podesavanje sistema
24. октобар 2005. у 5:48 am #36757urosevicУчесникJa sam prvi put instalirao Linux pre malo više od 3 godine, i to je bio RedHat 6.nešto (čini mi se). Međutim, zbog veoma sporog rada na tadašnjem PI 150MHz i 64MB RAMa nakon par dana „izleta” napravio sam kraću pauzu a onda uzeo Slackware 8.0 da probam sa njim. Međutim, on je imao problem sa X-om i mojom matorom grafičkom S3 Trio pa sam sačekao do mesec dana i stavio 8.1 kada je izdat. Sada je kod mene osnova Slack 10.2 sa dosta nedistribucijskih dodataka samostalno kompajliranih.
Kratak zaključak – bez čitanja knjiga, uz pomoć newsa i foruma i googla savladao sam, koliko–toliko, Slackware i sam Linux, valjda 🙂25. октобар 2005. у 12:47 am #36758LYbУчесникBem ti bre, stavi gentoo vec jednom, em imas link, em si svojevremeno zelo da se smaras sa LFS. Prematomedabome 🙂
I ne, tvoj anti-gentoo razlog nije nikakav razlog, znas 😛
25. октобар 2005. у 5:28 am #36759urosevicУчесникZnash kako, bih ja, ali jednostavno ne mogu da se odlepim od Slackwarea. A LFS sam uradio ceo do BLFSa, pa me mrzelo da radim dalje 🙂 A i, zbog prekomernog downloada sa netane stizem (skoro) ni update na current od 13.10. da uradim 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.