Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › RIP TOŠE!
- This topic has 14 одговора, 11 гласова, and was last updated 18 years, 10 months раније by
LYb.
-
АуторЧланци
-
16. октобар 2007. у 10:59 pm #64072
Жарко Михајловић
УчесникУ праву си psy_unix, дигла се толика галама и врте се неки ин мемориами на РТС, а у питању је певач. Ајде да кажемо да је небитно што није држављанин Србије пошто су Србија и Македонија делиле исту судбину па смо се побратимили, па се међусобно и сажаљевамо…
Али, кад погине/премине неки академик, научник, неко из САНУ – онда ништа. Једину почаст у овој земљи добијају политичари (Ђинђа, Слоба… па и Богдановић који је сахрањен у Алеји заслужних грађана) и естрадни уметници.
Погледајте само улицу која у Београду носи име једног од 10 најзначајнијих научника прошлог века (по НАСА-и), Милутина Миланковића – улица на периферији која није ни асфалтирана како ми се чини. Док читави бљештави булевари добијају имена по политичарима.
Не кажем “ако је Тоше погинуо”, штета је увек кад се угаси млад живот :'( Стварно ми је жао човека, људи који се разумеју у певање кажу да је имао невероватно талентован глас.
Али ово што се дешава није у реду. Једноставно, није.
16. октобар 2007. у 11:47 pm #64073LimitMan
УчесникDelimicno tacno.
Steta je ta sto je tose poginuo sa 26 godina (jedan dan je mladji od mene). Ne zalim mnogo kada umre akademik u svojoj 90-toj godini… Ali ovo treba zaliti …. A da je bio popularan … Lepo kazu na TV-u … Makedonija je poznata po paprikama i Tosetu… Bio je UNICEF-ov ambasador dobre volje (a to se ne postaje zlobom, nasiljem i sl vec humantiranim radom, medjunarodnom tolerancijom i sl.). Sa svojom muzikom nije poznavao granice bivse SFRJ i u svakoj od bivsih republika je bio jednako cenjen i postovan. Ni sto se muzike tice nije bio izuzetak. Mogli ste da ga cujete kako peva “Zajdi, zajdi” ali i “Nothing else metters”. Slucajno sam jednom na TV-u video njegov i Luis-ov Jazz session u Sarajevu. Mislim da nesto bolje (na nasim prostorima) nisam cuo. I naravno da ga treba ispratiti “sa stilom”…
Inace, pre par dana je umro Laza Ristovski (jos jedan velikan SFRJ muzike). Isto je bilo In Memoriam i sve sto prati velikane … Iako je bio mnogo stariji, i ako se znalo da mu se blizi kraj …
17. октобар 2007. у 10:58 am #64074bOSKE
Учесникpsy_unix to je tacno,zakon treba da je jednak za sve… meni je samo zao zato sto je imao 26 god. i zato sto je bio dobar decko …
17. октобар 2007. у 1:27 pm #64075BRANKKO
МодераторTose rest in peace… :'(
17. октобар 2007. у 11:51 pm #64076LYb
УчесникSteta, sjajan glas… Taman je poceo da pokazuje slobodnu volju, da se otima ovim govedima u Pinkovskom fazonu i da radi vise na svoju ruku.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.