Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › RIP TOŠE!
- This topic has 14 odgovora, 11 glasova, and was last updated 18 years, 6 months ranije by
LYb.
-
AutorČlanci
-
16. oktobar 2007. u 10:59 pm #64072
Žarko Mihajlović
UčesnikU pravu si psy_unix, digla se tolika galama i vrte se neki in memoriami na RTS, a u pitanju je pevač. Ajde da kažemo da je nebitno što nije državljanin Srbije pošto su Srbija i Makedonija delile istu sudbinu pa smo se pobratimili, pa se međusobno i sažaljevamo…
Ali, kad pogine/premine neki akademik, naučnik, neko iz SANU – onda ništa. Jedinu počast u ovoj zemlji dobijaju političari (Đinđa, Sloba… pa i Bogdanović koji je sahranjen u Aleji zaslužnih građana) i estradni umetnici.
Pogledajte samo ulicu koja u Beogradu nosi ime jednog od 10 najznačajnijih naučnika prošlog veka (po NASA-i), Milutina Milankovića – ulica na periferiji koja nije ni asfaltirana kako mi se čini. Dok čitavi blještavi bulevari dobijaju imena po političarima.
Ne kažem “ako je Toše poginuo”, šteta je uvek kad se ugasi mlad život :'( Stvarno mi je žao čoveka, ljudi koji se razumeju u pevanje kažu da je imao neverovatno talentovan glas.
Ali ovo što se dešava nije u redu. Jednostavno, nije.
16. oktobar 2007. u 11:47 pm #64073LimitMan
UčesnikDelimicno tacno.
Steta je ta sto je tose poginuo sa 26 godina (jedan dan je mladji od mene). Ne zalim mnogo kada umre akademik u svojoj 90-toj godini… Ali ovo treba zaliti …. A da je bio popularan … Lepo kazu na TV-u … Makedonija je poznata po paprikama i Tosetu… Bio je UNICEF-ov ambasador dobre volje (a to se ne postaje zlobom, nasiljem i sl vec humantiranim radom, medjunarodnom tolerancijom i sl.). Sa svojom muzikom nije poznavao granice bivse SFRJ i u svakoj od bivsih republika je bio jednako cenjen i postovan. Ni sto se muzike tice nije bio izuzetak. Mogli ste da ga cujete kako peva “Zajdi, zajdi” ali i “Nothing else metters”. Slucajno sam jednom na TV-u video njegov i Luis-ov Jazz session u Sarajevu. Mislim da nesto bolje (na nasim prostorima) nisam cuo. I naravno da ga treba ispratiti “sa stilom”…
Inace, pre par dana je umro Laza Ristovski (jos jedan velikan SFRJ muzike). Isto je bilo In Memoriam i sve sto prati velikane … Iako je bio mnogo stariji, i ako se znalo da mu se blizi kraj …
17. oktobar 2007. u 10:58 am #64074bOSKE
Učesnikpsy_unix to je tacno,zakon treba da je jednak za sve… meni je samo zao zato sto je imao 26 god. i zato sto je bio dobar decko …
17. oktobar 2007. u 1:27 pm #64075BRANKKO
ModeratorTose rest in peace… :'(
17. oktobar 2007. u 11:51 pm #64076LYb
UčesnikSteta, sjajan glas… Taman je poceo da pokazuje slobodnu volju, da se otima ovim govedima u Pinkovskom fazonu i da radi vise na svoju ruku.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.