Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › RIP TOŠE!
- This topic has 14 одговора, 11 гласова, and was last updated 17 years, 4 months раније by
LYb.
-
АуторЧланци
-
16. октобар 2007. у 11:11 am #9414
LimitMan
УчесникPreuzeto sa http://www.rts.co.yu
R I P
POGINUO TOŠE PROESKI
DRUŠTVO – HRONIKA – Utorak, Oktobar 16, 2007 12:46 tose Makedonski pevač Toše Proeski [26] poginuo je jutros u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na području Nove Gradiške, javljaju hrvatski mediji.Nesreća se dogodila na autoputu A3 Zagreb – Lipovac, na deonici između Lužana i Nove Gradiške, u smeru Zagreba, kada se terensko vozilo, u kome se nalazio Proeski sa još dvoje ljudi, sudarilo sa kamionom italijanskih tablica, javila je Hrvatska televizija.
Vozilo je zatim udarilo u središnju zaštitnu ogradu autoputa i završilo u jarku. Proeski je poginuo na licu mesta, a vozač automobila Georgij Georgijevski i menadžerka Ljiljana Petrović teško su povređeni.
Uzroci nesreće se još ne znaju, a policija obavlja uviđaj zbog čega je saobraćaj na toj deonici puta otežan.
U Makedoniji će u sredu, 17. oktobra, biti dan žalosti povodom smrti pevača Toše Proeskog, odlučila je makedonska vlada.
Proeski je bio jedan od najpopularnijih pevača na prostorima bivše Jugoslavije. Muzičku karijeru započeo je nastupom na festivalu Melfest 1997, a popularnost je stekao pesmama ‘Pusti me’, koju je snimio iste godine, i ‘Ostani do kraj’ iz 1998.
Bio je predstavnik Makedonije za pesmu Evrovizije 2004. u Istanbulu, gde je osvojio 14. mesto sa pesmom ‘Life’. Iste godine je imenovan za regionalnog ambasadora dobre volje UNICEF-a, a tim povodom je snimio pesmu ‘Za ovoj svet’ [makedonsku verziju] i ‘This World ‘ [englesku verziju].
Izdao je sedam albuma, od kojih se ‘Po tebe’ [ili ‘Pratim te’, kako se zove srpska verzija tog albuma] smatra jednim od najuspešnijih albuma balkanske muzičke scene. Singlovi sa tog albuma mesecima su se nalazili na najvišim mestima muzičkih top lista u Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.
Poslednji album Proeskog ‘Igra bez granica’ izašao je ove godine u avgustu. Album je prošlog meseca promovisan i u Beogradu, kada je saopšteno da je za samo mesec i po dana ostvario ‘zlatni tiraž’ u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji.
Proeski je sarađivao i sa mnogim poznatim imenima kao što su Grigor Koprov, Fibus, Željko Joksimović, Leontina, Marina Tucaković, Bora Čorba, Miro Buljan, Antonija Šola i dr.
Dovršavao je i studije Muzičke akademije u Skoplju. Njegovim najvećim hitom smatra se pesma ‘Čija si’, sa kojom je pobedio na Beoviziji 2003, a ostaće upamćen i po pesmama ‘Srce nije kamen’, ‘Ko ti to grize obraze’, ‘Volim osmijeh tvoj’ i drugima.
16. октобар 2007. у 11:47 am #64063DeeMon
УчесникŠteta, suviše je mlad poginuo.
16. октобар 2007. у 12:09 pm #64064dejanium
Учесник“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil, for You are with me; Your rod and Your staff, they comfort me.”
16. октобар 2007. у 3:37 pm #64065Sioux
УчесникPulp Fiction
16. октобар 2007. у 3:58 pm #64066dukenukem_4d
УчесникJoš uvek sam u šoku od ove današnje vesti
16. октобар 2007. у 4:07 pm #64067sdfasfasffsdqqfdq
Учесник16. октобар 2007. у 7:47 pm #64068bOSKE
Учесникda cuo sam bash bedak.. skenjao sam se kad sam to procitao jutros 🙁 :'(
16. октобар 2007. у 8:29 pm #64069psy_unix
УчесникI meni je stvarno zao ali sto se to ne desi meni koji ne prelazim ni 50 kad sam razvaljen ?
Covek je isao 250 . Mislim stvarno .16. октобар 2007. у 9:02 pm #64070bOSKE
Учесникnije on vozio …
16. октобар 2007. у 9:59 pm #64071psy_unix
УчесникZnam , ali da je ubijeno neko dete ili zena bilo bi SUDITE MU . KRIV JE (Izvukao bi se uz mito kao i neki politicari)
Ovako posto je poginuo onda nam je svima zaboga zao .Zakon treba da bude isti za sve i nema veze da li je to Tose ili Tom Kruz ili ja i ti .
Meni su dva puta cepili po 7500 za brzinu i sada puzim a mnogi kojima je to sitna kinta se izdrkavaju i idu koliko je isao i ovaj .Nadam se da si me sada razumeo .
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.