Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › [REŠENO] Rasprava o temi “Šta sve može na Linuxu…”
- This topic has 25 одговора, 9 гласова, and was last updated 17 years раније by stanko.
-
АуторЧланци
-
19. септембар 2007. у 8:58 am #62280stankoУчесник
Bilo kakva komparacija je nepotrebna.Tema lepo glasi ‘Sta sve moze na Linuxu’ a ne ‘Sta sve moze na Linuxu a nemoze na Windowsu/MacOSu…etc’
Uostalom pocetnicima ce biti drago kada vide da stvari koje su radili na nekom OSu mogu i na Linuxu… 😀
Mislim,ako bi krenuli od same otvorenosti Linuxa i svega sto dolazi uz njega sto nam omogucava oprimizaciju za razlicite sistemime…gde bi nam bio kraj u tome ‘Sta sve moze Linux a win ne’ O019. септембар 2007. у 9:03 am #62281Časlav IlićУчесникEto, onaj poslednji napis Ladnog ko Zmija bi bio ki upisan za temu 2), komparativne prednosti. Maestralno pokazuje ono što npr. Debijan naziva „univerzalnim operativnim sistemom“ — zahvaljujući svojoj otvorenosti širi se kao poplava, od džepnih računara i tablića do Nasinih Kolumbije i Krejeva. I to tako da se prilagodi kako je korisnicima bila volja, od Zmijarevog primera ziheraški podržanog dodirnog ekrana, do Kolumbijinih 10k procesora.
Tako, umesto površnog korišćenja nekoliko različitih OSeva u svakodnevnim uređajima koji su mu potrebni, korisnik GNU/Linuksa je u prilici da se usredsredi na vrsno upoznavanje jednog. Nijedna vlasnička platforma ne može ni prići ovome, niti pokušava — jer im cilj nije osposobljavanje i opismenjavanje, već samo zadovoljavanje korisnika. Esnaf pisara koji traži kralju još veća ovlašćenja, jer, zaboga, pruža tako opštu i neophodnu uslugu, a neće se valjda od svakog sebra očekivati da nauči da čita i piše…
19. септембар 2007. у 9:07 am #62282foxbunnyУчесник@Časlav Ilić
E, ovako. Lepo je stanko sumirao. Dakle, cilj nije komparacija. To što će poneko to shvatiti “pogrešno” kao nešto što se može SAMO na Linuxu, to je manji problem. Mislim da nema potrebe da se opterećujemo time. Staviću napomenu u prvoj poruci, ako ti toliko znači.Što se tiče brisanja poruka, pošto nemaš ništa protiv, ja ću ih ipak obrisati.
19. септембар 2007. у 9:27 am #62283Časlav IlićУчесник[…] Staviću napomenu u prvoj poruci, ako ti toliko znači.
‘Fala, znači 🙂 Dovoljno sam se nagledao raspoloženih ljudi kako brzopleto zaključe pogrešno, pa se onda nađu u situacijama gde ih oni pisari odozgo glatko iseku.
Što se tiče brisanja poruka, pošto nemaš ništa protiv, ja ću ih ipak obrisati.
Jašta, seci i ne misli.
19. септембар 2007. у 12:51 pm #62284velialУчесникKo kaze da se svi koji koriste linux trude da postanu eksperti za linux. Velika vecina problema koju pocetnik ima na linuxu su isti oni koje je imao i sa win-om, samo se toga vise ne seca. Jedino sto si kada si pocinjao sa win-om mogao da odes kod nekog koji vec zna te neke osnovne stvari. Sto se tice linuxa uglavnom si sam pa je malo teze. Sto se mene tice trenutno mi je ista stvar dali koristim win ili linux. Na poslu win, a kuci linux posto mi se ne daju pare za windows. Meni linux sasvim lepo radi i obavlja posao i ne smeta mu sto nisam ekspert u poznavanju onoga sto je ispod haube.
Sto se mene jedna od stvari gde je linux spektakularan je emovix. Ajd nek to neko uradi sa win-om19. септембар 2007. у 4:29 pm #62285stankoУчесникMeni linux sasvim lepo radi i obavlja posao i ne smeta mu sto nisam ekspert u poznavanju onoga sto je ispod haube.
Ne smeta mu jer se nebavis kompleksnijim stvarima koje zahtevaju znanje onoga sto je ispod haube 😉
Sto se mene jedna od stvari gde je linux spektakularan je emovix. Ajd nek to neko uradi sa win-om
Mislim da smo gore zakljucili da ne vrsimo komparaciju…bar ne u ovom topicu.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.