Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Pročitajte leba vam ovo
- This topic has 30 одговора, 15 гласова, and was last updated 19 years, 11 months раније by popeye.
-
АуторЧланци
-
14. новембар 2004. у 11:57 am #21158MoneoУчесник
Da,bilo bi fino!
Mozemo se organizovati…….
Uvek sam za………
Mislim da ekipa linuxo-a treba malo vise da se aktivira po tom pitanju-ne shvatite me pogresno SUPER ste,ali neko predavanje o linux-u za mase u skorijoj buducnosti ne bi skodilo,recimo u Beogradu!
Srdane,slazem sa sa tobom-da im prezentiramo MDK 10-definitivno je naj user-friendly linux distro-dopadljiv je i jednostavan,lak za ucenje-prava stvar za predavanje!
CU!
Heavy Metal rules!14. новембар 2004. у 12:25 pm #21159srdanУчесникVrhunac bi bio linux sajam ili neko okupljanje jednom godišnje recimo u BG-u.
Samo nisam siguran da je Linux zajednica u Srbiji u mogućnosti da tako nešto organizuje (pitanje sponzora i slično).
Možda je to daleka budućnost ali je budućnost. 😉14. новембар 2004. у 12:29 pm #21160basicУчесникA koliko “linuksovca” napada microsoft? Pljuju windows na svakom koraku.
U potpunosti se slazem sa tobom 😀 . Postajemo iskompleksirani, u tome smo i gori od Balmer-a.
da iskoristimo legalizaciju-pa MS sa njom udaljava potencijalne kupce Win-a,naravno zbog cene koja oko 300e!Sam sebi kopa jamu,bar sto se naseg trzista tice
Najzad Seleuk! Pravo razmisljanje,to je sustina svega, a slazem se i sa srdanom kad kaze da
Microsoft ne zeli da gura legalizaciju do kraja da ne bi sam sebi kopao jamu, e pa ja se trudim
da ljude oko sebe zaplasim kako mogu biti materijalno kaznjeni sto koriste piratske windowse
i da predju na Linux (tesko ko ce se odluciti da plati 300 eura za Win + astronomske cene za
gomilu igrica i programa koje imaju (recimo svi imaju photoshop koji kosta oko 800 eura a
retko ko ga koristi)).14. новембар 2004. у 1:22 pm #21161MoneoУчесникI ja postupam uglavnom kao basic!Trudim se ,ali mi ne prelazi u opsesiju-samo fino i lagano…..,odvracam ih od win-a
na moj nacin-uglavnom one iznervirane(i ne samo njih!),koji su siti gluposti(potencijalni buduci korisnici linuxa)-tako sto im pokazem linux,njegove programe
,pogotovu diskdrake-odlican program koji po mnogo cemu sije Partition Magic,pokazem im instaliranje drajvera bez reseta,sami vide ODLICNE KDE i GNOME,99% bezbedan internet.odlicne web-browser-e,………Potrudim se da objektivno
sagledaju prednosti i mane oba OS-a!Znam da nije lako preci sa win-a na linux-ljudi su ga godinama koristili,pa se stvorio neki uslovni refleks,osim toga lin i win se razlikuju ko nebo i zemlja-slicni su samo po desktop okruzenju!
Znam,jer je meni bilo vrlo tesko(u pocetku),ali sam isplivao i sad zaista sa zadovoljstvom koristim lin!Srdane,ideja ti je sjajna-okupljanje linux zajednice-kao neki sajam,jednom godisnje-recimo,pozovemo sve ljude,koji su zainteresovani sa ovog foruma,komsije prijatelje…itd.
Ali otkud lova i prostorije-za kompove i softver je lako-ja kuci imam RH 8,MDK 10,Gentoo,FreeBSD!
Prikazemo im recimo nove distroe,ukazemo na distroe koji su pogodni za novajlije,kao i one za iskucne lisce,novosti iz IT industrije,linux i open-source zajednice, i jos mnogo toga!
Bilo bi lepo i da donesemo Knoppix,kao i da izvrsimo medjusobno poredjenje win i lin-a-objektivne prednosti i mane!
Puni samo ideja,ali prazni smo para!
Bice…….
CU!
Heavy Metal rules!14. новембар 2004. у 2:29 pm #21162srdanУчесникSrdane,ideja ti je sjajna-okupljanje linux zajednice-kao neki sajam,jednom godisnje-recimo,pozovemo sve ljude,koji su zainteresovani sa ovog foruma,komsije prijatelje…itd.
Naprimer na godišnjicu linux kernela ili neki drugi bitan datum. A?
Samo je lova problem. 🙁14. новембар 2004. у 2:46 pm #21163MoneoУчесникDa,lova……..
Mislim da bi prigodan datum bio postanak samog linuxa kao OS-a,ne znam tacan datum,ali to bese ’92 godine-ako se ne varam!
Eh,ali otom-potom!
Kada se steknu svi uslovi bicete obavesteni!
I ekipu iz linuxo-a treba uzeti u obzir-naravno!
Ako se to jednog lepog dana desi-racunam na vasu pomoc!
Veliki pozdrav svima!
CU!
Heavy Metal rules!14. новембар 2004. у 3:26 pm #21164srdanУчесникNi ja neznam koji je tačan datum ali nije važno u krajnjoj liniji.
I ekipu iz linuxo-a treba uzeti u obzir-naravno!
Apsolitnu treba zvati sve 😉
Nadam se da ćemo jednog dana svi mi ići na taj sajam kao što danas idemo na sajam knjiga, automobila itd…
Ako neko od nas bude u mogućnosti (aka postane milioner) nadam se da će pomoćt. 😉
Pozdrav 😉
14. новембар 2004. у 5:08 pm #21165bp21000УчесникKad vec pricate o sajmovima kao mestima za popularizaciju Linuxa, evo primera kako to rade u Hrvatskoj (HULK – Hrvatska Udruga Linux Korisnika):
http://www.linux.hr/article.php?sid=1679&mode=thread&order=0&thold=0
14. новембар 2004. у 8:57 pm #21166unknownУчесникMa daj bre, sta ste naivni. Koliko vas radi u nekoj vecoj firmi? Jel vi znate kako to sve funkcionise? Malo cu da vas razocaram ali microsoftu ne preti nikakva opasnot u srbiji od linuksa.
Pre svega problem je u navici. Po firmama uglavnom rade ljudi koji su navikli na windows i kojima ako nepostoji ikonica na desktopu, program nije instaliran. Pomeri ikonicu na drugu stranu ekrana, i korisnik ce se zbuniti. Zbog toga su firme prinudjene da legalizuju windows, nema vremena za prilagodjavanja novog OS-a starom korisniku. A da ne pricamo o IS (informacioni sistem) koji je naravno uradjen za OS windows. Jedino gde moze da se pojavi linuks, to je u manjim privatnim firmama koja nema neke potrebe za programima tipa AutoCad, 3D studio max, za obradu video/audio materijala itd.A sto se tice tih sajmova i skupova, to moze donekle da upali samo ako se prikaze alternativa programa windows – linuks. Sta nekom vredi linuks ako nemoze u njemu da koristi slican program koji je koristio u windowsu?
14. новембар 2004. у 10:41 pm #21167srdanУчесникMalo je narazumno pomisliti da $Softu preti neka opasnost u Srbiji, sve to što si rekao u tom pogledu stoji. Ljudi neznaju da rade sa linuksom i tu si u pravu ali to se može promeniti da u ovoj državi ima i malo pameti. Zato su nam i potrebni ovakvi skupovi upravo radi promocije. Ja zavisim od AutoCad i program je jako skup 4000 eura ali ja mislim da će za prosečne korisnike Qcad u novoj verziji biti solidna alternativa. Što se tiče drugih programa za njih postoje adekvatne zamene. Nakraju mislim da kad se sve sabere neke gazde preduzeća će dobro razmisliti da li će platiti (za te novce može kupiti mnogo novog hardvera).
Mogli bi se ugledamo na mnoge druge države … da ih sada ne nabrajam.
Po firmama uglavnom rade ljudi koji su navikli na windows i kojima ako nepostoji ikonica na desktopu, program nije instaliran. Pomeri ikonicu na drugu stranu ekrana, i korisnik ce se zbuniti.
I to su morali nekako naučiti zar ne? ❓
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.