Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Pročitajte leba vam ovo
- This topic has 30 одговора, 15 гласова, and was last updated 19 years, 10 months раније by popeye.
-
АуторЧланци
-
7. септембар 2004. у 8:18 am #4178BryceУчесник
Pročitajte ovaj zbornik gluposti koje je izrekao Stiv Bolmer, izvršni direktor Majkrosofta. Prosto čovek ne može da poveruje da neko može ovako da se nalupa, pa da ostane živ.
Da li je moguće da se toliko boje Linux-a.
Kako budale ne shvataju da sa ovakvim pljuvanjem, će još više ljudi odbiti od sebe i baciće ih na Linux, vala Linux kompanije treba da se zahvale Majkrosoftu za besplatno reklamiranje.
Takođe bih vas zamolio za komentar i zamolio bih čika Tomu da ovo stavi na naslovnu stranu.U nastavku ide tekst.
Nema mnogo promena u stavovima Stiva Bolmera, izvršnog direktora Microsofta, koji je pre četiri godine u Sijetlu optužio korisnike Linuxa da su komunisti.
Balmer je na sastanku sa Masačusetskim softverskim savetom predložio korisnicima da sami istraže – platforme zasnovane na Windowsu bolje sarađuju sa ostalim Microsoftovim tehnologijama kao što je .NET, pa je zbog toga je ukupna cena Windowsa niža nego Linuxa.
Posmatrači smatraju da Balmer, uprkos tvrdnji da ne pokušava da širi strah, neizvesnost i sumnju, radi upravo to – pominje da korisnici Linuxa treba da se zabrinu zbog sporova koje vodi SCO protiv IBM-a, DaimlerChryslera i Novella, dok Microsoft, iako gubi neke sporove oko patenata, daje punu podršku korisnicima.
Balmer je naveo da u svetu Linuxa, za razliku od Windowsa, niko ne stoji iza patenata; takođe je dodao da Microsfotov tim radi mnogo sinhronizovanije nego programeri otvorenog koda rasuti na raznim stranama.
Drugim rečima, promena nema, Bolmer govori isto kao što je govorio pre četiri godine u Sijetlu. Po njemu, Linux je treća po snazi pretnja Microsoftu, iza Suna i Oraclea, a to je zbog toga što je “izrastao iz zemlje” – ne postoji kompanija Linux.
Nadalje je Bolmer upoređivao Linux i komunizam – ljudima se kod komunizma dopada to što je sve besplatno; to nije neozbiljno i može da bude čvrsta konkurencija. Linux nije mnogo raširen na stonim računarima, ali jeste u svetu servera. Bolmer ipak ne smatra da će Linux osvojiti svet, kao ni komunizam. I posle četiri godine, Balmer smatra da je najveća slabost Linuxa u tome što tu “niko nije gazda”.
7. септембар 2004. у 1:41 pm #21149srdanУчесникMislim da je ovde prvenstveno reč o strahu pomenute kompanije da bi vlasti savezne države Masačutec prešli u potpunosti na Open Source i da bi i druge države sledile njihov primer. Verovatno bi se ispostavilo da to i nije tako komplikovano kako bi to oni želeli. Pa su odlučili da zaigraju na kartu komunizma da bi ih u tome odvratili. Još samo da dočekamo kako će da kažu da su teroristi alkaide koristili GNU Linux pa da doživljaj bude poptpun. Mislim kada ljudi nemaju dovoljno argumenata onda pribegavaju ovakvim stvarima pa neka objasne zašto je njihov šef odeljenja za bezbednost koristio Firefox a ne IE.
Da i mislim da GNU Linux zajednica netreba puno pažanje da poklanja ovakvim izjavama, ja lično kada ih čujem uvek se slatko nasmejem.8. септембар 2004. у 2:36 am #21150Off-TopicУчесникZnas sta, verujem da bi u americi za tvrdnju da je neko ili nesto komunista ili komunisticki, isto kao da je izjavio da je neko ubica ili ubice, sto kao ne dokazana tvrdnja (optuzba=osuda) moze da povuce i optuzbu za klevetu (smo malko iscackati oslobadjajuce presude iz procesa “Lov na crvene vestice”), tako da bi prikupljanje takvih i ko zna jos kakvih sve izjava M$ cinovnicica bilo i kao oruzje globalne zajednice u borbi protiv neodgovornog monopolistickog ponasanja pojedinih Co.
Da ne pominjemo samo ne moralnost, obzirom da i oni sami koriste i to cak do zloupotrebe i onako slobodni izvorni kod Linuxa, koji kao ne zsticena intelektualna svojina malo po malo prolazi kao nasa sljivovica itd…8. септембар 2004. у 3:10 am #21151negovanУчесникKad nemaju sta za osudu onda ameri kazu da su to komunisti.
Oni se vise boje komunizma od svega na svetu.
Microsoft je mozda dobar al za uzimanje para. 😆13. новембар 2004. у 12:25 am #21152pedjamanУчесникDa.
Amerima je komunizam=terorizam 😀13. новембар 2004. у 7:20 pm #21153unknownУчесникStvarno neznam zasto napadate microsoft svaki put kad kaze nesto lose o linuksu. Pa naravno da ce da napada konkurenciju, sigurno nece reci “znate sta, mi vam preporucujemo da probate i windows i linux pa vi koristite sta vam vise odgovora”.
A koliko “linuksovca” napada microsoft? Pljuju windows na svakom koraku.
13. новембар 2004. у 7:51 pm #21154srdanУчесникStvarno neznam zasto napadate microsoft svaki put kad kaze nesto lose o linuksu. Pa naravno da ce da napada konkurenciju, sigurno nece reci “znate sta, mi vam preporucujemo da probate i windows i linux pa vi koristite sta vam vise odgovora”.
Slazem sa ja sa pitanjem konkurencije ali u tome netreba preterivati i netreba neupucene ljude dovoditi u zabunu. Niko od njih neocekuje da hvale linux ali da na takav nacin generalizuju stvari? 😡
A koliko “linuksovca” napada microsoft? Pljuju windows na svakom koraku.
Svi imaju svoje razloge, neke su opravdane a neke nisu. Ali većina korisnika linuxa su iskusniji korisnici koji znaju da cene i procene sta je dobro a sta ne. 😉
Da se razumemo nemam ja ništa protiv ljudi koji koriste W–blows samo nevolim da čujem kako neki pričaju da je linux prevazidjen (zamislite i to sam čuo) a u životu ga očima nisu videli a kamoli radili sa njim.
POZDRAV 😉13. новембар 2004. у 10:57 pm #21155pedjamanУчесникDa tu je razlika u pljuvanju:
Windows pljuju ljudi koji su isprobali oba
a Linux oni koji su koristili samo Windows a “čuli su” da je Linux prevaziđen.14. новембар 2004. у 10:23 am #21156MoneoУчесникAnatemisu nesto sto nisu ni videli!Glavni komentar-nije dobar za desktop poslove,to je za tamo neke servere,…..
Ha,pa upravo je za desktop poslove linux odlicna alternativa-neka probaju malo MDK ili SuSe pa ce ubrzo promeniti misljenje!Pa pocnu da seru “Pa sta ja da radim sa njim kad ga instaliram”,misli,neobavesteni,koje programe da koristi,a kao ih je mali izbor-sa MDK,SuSe-om-dolazi gomila korisnih programa(pa dolaze na 5cd-ova!)Tek o Debianu da ne pricam!A tu je WineX/Cedega!
Mislim da shvatate moju poentu-puk je neinformisan i treba ga malo prosvetliti-treba da organizujemo neka predavnja,i da iskoristimo legalizaciju-pa MS sa njom udaljava potencijalne kupce Win-a,naravno zbog cene koja oko 300e!Sam sebi kopa jamu,bar sto se naseg trzista tice….Sto jaci bude pritisak to ce vise ljudi potraziti,odnosno biti primorani da predju na alternativu!
Upravo sad pocinje rat na polju OS-ova,treba da iskoristimo neke(mnoge)adute da bi pobedili!
CU!
Heavy Metal rules!
P.S. Inace ovo su utisci iz moje blize okoline…….14. новембар 2004. у 11:28 am #21157srdanУчесникda iskoristimo legalizaciju-pa MS sa njom udaljava potencijalne kupce Win-a,naravno zbog cene koja oko 300e!Sam sebi kopa jamu,bar sto se naseg trzista tice
Da svakako da mi treba da iskoristimo legalizaciju, ali mislim da $Soft ne kopa sebi jamu. Zašto?
Pa iz prostog razloga što nevrše toliki pritisak da svi legalizuju sotver jer znaju da bi time u ovom trnutku izgubili tržište za budućnost. Oni da hoće preko noći bi to mogli da urade, ali mi još nemamo standard za to., nije tu u pitanju sam operativni sistem već i drugi široko rasprostrnjeni programi (office, AutoCad …) od čijih cena bi ljudi padali u nesvest.
To je šansa za linux, ma kako apsurdno možda zvučalo mislim da linux zajednica treba da insistira na legalizaciji.treba da organizujemo neka predavnja
Svakao tu se potpuno slažem, ali ne samo predavanja na kojima će ljudi slušati nego nešto i videti neki linux (Mandrake naprimer). 😉
Pozdrav
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.