Почетак › Форуми › Линуксо као НВО (Удружење грађана) › Статут Удружења › Predlog Statuta Udruženja građana “Linuxo” v0.21
- This topic has 38 одговора, 10 гласова, and was last updated 17 years, 11 months раније by miodragz.
-
АуторЧланци
-
16. новембар 2006. у 10:41 pm #49443АнонимниГост
Ma da. Sto je najgore samo unose zabunu i razbijaju zajednicu… Uzas.
Tomo, ako treba nesto znas da sam rad da pomognem 😉 I’m getting out of here…
16. новембар 2006. у 10:47 pm #49444BrokeBodyУчесникMa da. Sto je najgore samo unose zabunu i razbijaju zajednicu… Uzas.
Nadam se da si bio sarkastican. ???
Nisam primetio (do sada!) da svi oni koji se mesaju (ucestvuju u diskusiji na forumu) nece da budu deo organizacije.
Nego, sta ce biti? Hoces li da osnujes “LUG Nis”, kao sto bi i trebalo da bude osnovan, ili neces?
17. новембар 2006. у 11:19 am #49445armУчесникU skladu sa javnim delovanjem i potrebom za animiranjem i aktivnim učešćem što većeg broja korisnika pred vama se nalazi predlog Statuta koji je javno prezentovan na LiGa2 okupljanju održanom u nedelju, 12.11.2006. godine. Svako ko želi ovaj tekst može preuzeti i u obliku [url=http://www.linuxo.net/images/liga/data/predlog_statuta_v02.pdf]PDF[/url] ili [url=http://www.linuxo.net/images/liga/data/Statut.odt]ODT[/url] ili [url=http://www.linuxo.net/images/liga/data/predlog_statuta_v02.html]HTML[/url] formatu.
Sve vaše predloge, sugestike i kritike možete postavljati u ovoj temi.
Znači, radi se o nacrtu odnosno, predlogu statuta tako da su i dalje moguće izmene zaključno sa 01.12.2006.P.S Još jednom se zahvaljujem Ivanu Jeliću koji je nam je poslao ugledni primerak Statuta.
**************************************************************************************************************************************
Na osnovu člana 6. i 10. Zakona o udruživanju građana u udruženja, društvene organizacije i političke organizacije koje se osnivaju za teritoriju SFRJ (“Službeni list SFRJ”, br. 42/90), Osnivačka skupština Udruženja građana “LINUXO”, na sednici održanoj 12.11.2006. god., u Beogradu, usvojila je**************************************************************************************************************************************
Tomo nisam nikada osnivao udruženje ali kakvu teritiriju SFRJ pominješ? Izašao je novi ustav!
Izvini ako grešim samo ovo me zbunjuje!17. новембар 2006. у 11:40 am #49446dejaniumУчесникto sto je izasao novi ustav okaci macku o rep! da bi ova “drzava ” kako tako funkcionisala koriste se zakoni i propisi iz SFRJ, SRJ a da je pozivela nesretna zajednica bilo bi i iz SCG. Primer iz okruzenja> Republika Hrvatska je tek ove godine usvojila svoj zakon o zastiti na radu , do tada je vazio zakon mrske im SFRJ.
nemoj da brines, nema restauracije SFRJ, nije greska, sve je u redu! O0
17. новембар 2006. у 11:59 am #49447armУчесникto sto je izasao novi ustav okaci macku o rep! da bi ova “drzava ” kako tako funkcionisala koriste se zakoni i propisi iz SFRJ, SRJ a da je pozivela nesretna zajednica bilo bi i iz SCG. Primer iz okruzenja> Republika Hrvatska je tek ove godine usvojila svoj zakon o zastiti na radu , do tada je vazio zakon mrske im SFRJ.
nemoj da brines, nema restauracije SFRJ, nije greska, sve je u redu! O0
Na ovom forumu može čovek dosta da nauči, ja se izvinjavam nisam znao!
17. новембар 2006. у 4:48 pm #49448tomajaГлавни мајсторDa, na žalost, prastari zakoni još uvek važe, konkretno, radi se i o jednom Slobinom zakonu koji još spominje socijalističku omladinu i tako to. Ali, moraju se poštovati svi važeći zakoni.
@attitude
Pa kad već spomenu, pokušavam da kontaktiram Miloša Rančića, civan mi je dao i mail međutim do sada mi nije odgovorio pa sumljam da uopšte porverava tu adresu. Ako nije problem, cimni ga u moje ime ili mi pošalji neki mail, tel. ili slično gde mogu da ga kontaktiram.linux4life
17. новембар 2006. у 6:36 pm #49449GoranSTXУчесникMalo razjasnjenje po pitanju regionalnih centara/odbora. Ne mislim da se oni organizuju u smislu neke kancelarije ili slicno. Vise da to bude grupa ljudi (clanova udruzenja) koji ce se medjusobno sastajati (sto je lakse nego da se nalazimo u BG – LiGa je pravi primer). Tako da npr. ako neko iz unutrasnjosti kontaktira centralu po bilo kom pitanju, bice upucen na najblizi centar (tj. pomenute ljude) sa kojima ce ostvariti kontakt i saradnju.
Nego, znam da je udruzenje neprofitna organizacija, ali da li bi moglo da npr. clanovi udruzenja odrade neki poslic za neku firmu, instituciju ili pojedinca (u dogovoru sa upravom, naravno) i to naplate donacijom udruzenju? Pitanje je cisto pravnog karaktera (da li je protivzakonito finansirati se na taj nacin?). Ovako nesto prevazilazi moje poznavanje poslovnog prava i zakonske regulative kod nas.19. новембар 2006. у 4:58 pm #49450svrbinУчесникMalko mi ovaj statut zvuci politizovano, te strane ambasade, te niski mentaliteti – ne vidim vezu sa problematikom, a ne bih hteo da se bakcem politikom. Uzgred, malo je suvise centralizovan predlog statuta, sto bi mozda i bilo neophodno za prvo vreme dok se ne uzme zalet. Ali samo dotle.
19. новембар 2006. у 11:17 pm #49451miodragzУчесник😉
-
АуторЧланци
Форум ‘Статут Удружења’ је закључан за нове теме и одговоре.