Почетак › Форуми › Линуксо као НВО (Удружење грађана) › Статут Удружења › Predlog Statuta Udruženja građana “Linuxo” v0.21
- This topic has 38 одговора, 10 гласова, and was last updated 17 years, 10 months раније by miodragz.
-
АуторЧланци
-
14. новембар 2006. у 11:33 am #49423Stanislav__AnticУчесник
Veni, vidi, vidji
Ah videcemo, prerano je pricati o bilo cemu.14. новембар 2006. у 1:06 pm #49424miodragzУчесникNe Ne dejanium ne moze to tako ako hoce neko tako centralizovanu organizaciju mene to zaista ne interesuje znam zbog cega pricam i nemam nameru da radim nesto sto ce da bude katastrofalno,necu da mi Upravni odbor iz Beograda odredjuje Predsednika i regionalni odbor.. Ako moze da svi odborii imaju podjednaka prava u statutu onda je ok.
14. новембар 2006. у 1:36 pm #49425dejaniumУчесникto je samo predlog, daj ti neki nacin organizovanja regionalnih odbora.
nego, nekome se mora biti odgovoran, ne moze centrala i ostali regionalni odbori da snose odgovornost ako ti samostalno uradis nesto sto podje naopako.
14. новембар 2006. у 1:53 pm #49426BrokeBodyУчесникKoja je procena eventualnog broja članova ovog udruženja? Koliko, ustvari, ima aktivnih korisnika ovog foruma koji su spremni da učestvuju u takvoj akciji?
Sve ukupno, sa LiGa1 i LiGa2, ima oko 15-ak, a jedan cak nema ni nick na forumu. 😀
14. новембар 2006. у 2:04 pm #49427Stanislav__AnticУчесникto je samo predlog, daj ti neki nacin organizovanja regionalnih odbora.
nego, nekome se mora biti odgovoran, ne moze centrala i ostali regionalni odbori da snose odgovornost ako ti samostalno uradis nesto sto podje naopako.
Ako radis kao pojedinac onda ces kao pojedinac da odgovaras, al ako radis u okviru organizacije i oni su ti dali punu saglasnost za to (upravni odbor) onda je prirodno da oni odgovaraju. Naravno i pojedinac ce snositi neku odgovornost.
Al opet ja ne vidim bas jasno gde se to sve uklapa. Ipak pravi se organizacija da bi olaksali promovisanje i udruzivanje, ne pravimo kasarnu.14. новембар 2006. у 3:11 pm #49428miodragzУчесникZnam zbog cega pricam, kad se jednom napravi Statut moze da se menja ali veoma tesko. Mozemo mi lepo da se sve dogovorimo bice lepo ali kad dodje do problema a verovatno hoce prvo zbog finansija.
Prvo je pitanje kako ce da se dele finansije po regionalnim centrima od sponzorstva,
Po meni je najbolje resenje da svaki regionalni centar odgovara za svoju teritoriju da sam bira svog predsednika,sekretara itd. Da upravni odbor cine ljudi koje delegira Regionalni centar.Da svaki regionalni centar ima svoj ziro-racun i svoj pecat. Predesednik Udruzenja moze da prihvati Tomaja bez biranja dok mu ne dosadimo 😀 😀 :D. E da moramo da imamo i Nadzorni odbor i Statutarnu komisiju a takodje i Disciplinsku 😀 😀 :D. Tako da kolko vidim svi ce da budu neki …. :biggrin:14. новембар 2006. у 5:01 pm #49429Stanislav__AnticУчесникJel se ti to zezas il sta?
Mnogo bre ti komplikujes, stvarno ne vidim potrebu za svim tim.
Bitno je da pocnemo od necega, ne treba sada da komplikujemo stvari. Barem ja ne vidim poentu.
Sto se tice finansija, nemamo ih. Kad ih budemo imali lako cemo ih podeliti :).14. новембар 2006. у 5:47 pm #49430SiouxУчесникPolitika…
14. новембар 2006. у 7:32 pm #49431tomajaГлавни мајсторSvi realni predlozi će biti razmotreni i na neki način inkorporirani u Statut. Treba svakako biti realan i znati šta je ostvarivo a šta su lepe želje, bar za sada, obzirom na broj zainteresovanih. Naravno, treba imati i u vidu da će Statut proći reviziju nadležnog Ministarstva tako da mi možemo tamo svašta da napišemo ali ako to ne bude u skladu sa zakonima ili bude nejasno, statut će morati da se dorađuje.
Inače, naknadna promena Statuta je svakako moguća, a po sadašnjem predlogu Statuta te izmene proglašava Skupština.
@ dejanium
Mislim da je delokrug Skupštine i Upravnog odbora prilično dobro definisan članovima 6 do 9. Naravno, moguće je možda još po nešto razjasniti ukoliko ima nedoumica.linux4life
14. новембар 2006. у 10:31 pm #49432miodragzУчесникNe zezam se 😀
-
АуторЧланци
Форум ‘Статут Удружења’ је закључан за нове теме и одговоре.