Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Optički uređaji i situacija u svetu :)
- This topic has 38 одговора, 13 гласова, and was last updated 14 years, 9 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
14. април 2010. у 7:43 am #83966DrLove73Учесник
Pa kada je potakao osecanja, hehehe. Moderator moze slobodno da prenese vecinu ovog thread-a u generalnu diskusiju i ostavi samo link.
Ja sam komunista (ali utopista). Suvise je ljudska rasa samoziva i halava, takvi smo genetski zbog sistema razmnozavanja i nacina na koji evolucija unistava one koji nisu takvi.
A Kina je inace trenutno ekonomski najaca drzava na ovoj planeti. I samo otkupljuju americki dug. Sada poseduju oko 30% americkog duga drugim drzavama. A kada pogledate film o Mao Ce Dung-u sto je neki lik nedavno napravio, bice vam jasno. Mao je 4 puta NA ISTI NACIN potukao 4 puta jacu Kuomidang armiju, na istoj teritoriji. Pustio ih da ga opkole, da ga sateraju u cosak i pritom rastegnu linije snabdevanja, i onda ih je tamanio kao muve. Tako i danasnja Kina radi. Polako ali sigurno. “Kada neprijatelj napada, mi se povlacimo. Kada neprijatelj stane da odmori, mi ga napadamo. Kada neprijatelj bezi, mi ga progonimo.”
14. април 2010. у 7:48 am #83967GoranSTXУчесникMožemo mi da imamo i kapitalizam i socijalizam. Ukoliko je prvi ekonomsko, a drugi socijalno uređenje. Socijalizam i komunizam nisu nikada i nigde (uspešno) zaživeli kao ekonomska uređenja (osnovni razlog je njihova suštinska neefikasnost), kapitalizam jeste. Problem je što kapitalizam kao društveno uređenje jednostavno nije dobar. Rešenje bi bilo u kombinaciji ta dva, dakle, ekonomija bazirana na postulatima tržišta i efikasnosti sa jakim socijalnim aspektom ili, kao što pomenu Mladen, projekat Venus. Plašim se samo da smo mentalno, duhovno i tehnološki poprilično daleko…
I ne brinite za off, kad ugrabim malo vremena prebaciću ove postove u posebnu temu…
EDIT: evo nove teme, samo nemam pojma kako od optika dođosmo do soc-eko tema 😀
14. април 2010. у 9:06 am #83968na12УчесникProblem nije u uredjenju,sve je to genetika.U japanu nije komunizam pa opet su pravo cudo.Mislim da oni narodi koji su u vecem postotku vredni,stedljivi i posteni imaju cemu da se nadaju od prosperiteta.Mi smo dokazali da bilo komunizam ili kapitalizam propadamo zbog lopovluka i nerada. :-
14. април 2010. у 9:21 am #83969GoranSTXУчесникJa sam mišljenja da narod tamo (bila to evropa, amerika ili azija) nije ništa bolji ili gori od našeg, stvar je da je tamo sistem takav da se nepoštenje i lopovluk sankcionišu. Imaju i oni svoje afere i pronevere, ali ako ih otkriju onda sleduje kazna pa će sledeći da razmisli malo pre nego krene da drpiše. A kod nas…
14. април 2010. у 1:46 pm #83970na12УчесникPa gledaj sad jedan primer,od 2000. godine u Nemackoj je smanjena plata u proseku za 15%,dok je u Grckoj povecana za 50%,pa opet Grci strajkuju i izlaze na ulicu nezadovoljni vladinom uredbom da zamrzne rast plata u javnom sektoru,dok nisam nesto cuo da u Nemackoj zaposleni u javnom sektoru strajkuju.Mentalitet je tu u pitanju,Grci su dosta slicni nama,sto manje raditi,sto vise trositi.
14. април 2010. у 2:29 pm #83971GoranSTXУчесникDa, znaš već kako kažu za statistiku, mnogo otkriva, a malo pokazuje… Postavlja se pitanje da li je polazna osnova ista i da li su veličine uporedive. Iako su obe u Evropskoj uniji, ekonomije Nemačke i Grčke ne dele mnogo zajedničkih karakteristika.
14. април 2010. у 7:23 pm #83972KosavaУчесникi ja se mogu složit da je mentalit kod nas u pitanju, mnogo hedonista koji bi sve da imaju, a pritom što manje da rade i smišljaju se onda razne prečice kako doći do lakih para a to jednostavno neide, i zato smo tu gde jesmo…
14. април 2010. у 9:34 pm #83973LINUSERУчесникNOVI SVETSKI POREDAK, GLOBALIZACIJA I REGION BALKANA
http://www.komunikacija.org.rs/komunikacija/casopisi/junir/IX/d13/download_ser_latDosije Omega – Novi Svetski Poredak Kao Novi Satanizam
http://www.filestube.com/d178e475f20d131603e9/details.html14. април 2010. у 9:35 pm #83974DrLove73УчесникTreba da nadjete i procitate knjigu Archibalda Reis-a (Rajs-a) iz 1928 pod naslovom “Cujete Srbi”. Ja je imam na PDF-u. Kao da je danas pisana. Sve je to krenulo jos 1914, mozda i ranije.
Da bi se mi promenuli, trebace i cenzura shunda i kicha, i rigorozne mere za smanjenje raznih zavisnosti, i promena nacina izbora poslanika (proporcinoalni sistem umesto vecinskog, da je poslanik vlasnik svog mandata a ne stranka, i da se poslanici mogu smenjivati kada narodu na teritoriji koji ih je izglasao pukne film, a da se ne cekaju izbori). I da se prepravi zakonodavstvo u vezi poslanickog imuniteta. Pa da vidis kao ce da lopovi nestanu sa scene.
Da se meni kojim cudom da vlast u ruke, narod bi propisao krv prvih nekoliko godina, to garantujem, ali bi smo posle 10-20 godina bili medju najboljim nacijama na svetu (gledajuci na mlade pre svega, nasu buducnost).
14. април 2010. у 10:09 pm #83975DrLove73УчесникP.S. Ja sam inace anti-alkoholicar, anti-duvandzija, anti-kockar, anti-turbofolk, drogu nikada nisam ni pomislio da taknem, nekoliko puta sam u zivotu i sebi i drugima dokazao da su mi obraz i postenje vazniji od svega. Ne bih ja preziveo ni mesec dana na vlasti a neko bi me koknuo, hehehe…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.