Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Optički uređaji i situacija u svetu :)
- This topic has 38 одговора, 13 гласова, and was last updated 14 years, 9 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
12. април 2010. у 10:07 pm #11838DrLove73Учесник
EDIT by GoranSTX: Nastavak sa http://www.linuxo.org/forum/index.php/topic,10773.0.html
Slično bilo i kod mene što se pokretanja tiče. Dva puta sam narezivao ( CD/DVD rezač LG-sata ). Kada sam isti ISO narezao na IBM T42 ( samo CD rezač ), sve bilo OK.
LG opticki uredjaj, HAHAHAHA, hehehe, ^-^ ::) :laugh:
Sorry, nisam izdrzao.
12. април 2010. у 10:36 pm #83947MladenIsakovicУчесникHehehe, evo i ja imam LG SATA neki crni super-secure, kako-već.
Elem, uzeo sam ga u septembru. Desilo mi se pre prošlog meseca da neće da čita neke princo diskove koje je sam narezao, a svi uređaji i playeri po komšiluku ih čitaju, samo on neće 😀
Elem – sve manje imam poverenja u te rezače…13. април 2010. у 2:53 am #83948dukenukem_4dУчесникpa narežite cd-iso 500MB —> na dvd disk O0 (ostane puno prazno)
koliko sam primetio za sada nero to nije ranije dopuštao (takav marifetluk ) ili jeste ? na k3b ide
ali je sa druge strane narezao dvd iso sa otvorenom multisesijom ???
i meni neće dvd rezač dobro da reže obične cd-r… to im je karakteristikaalternativa je unetbootin i neko mesto na fleški 😉
LG opticki uredjaj, HAHAHAHA, hehehe,
što , bili su ok ranije bar poneki čitači do jedne tačke u vremenu.. 🙁
13. април 2010. у 6:22 am #83949DrLove73УчесникJa sam prestao da ih preporucujem negde 1998-1999 godine. Jos onda su bili …. hhhmmm. Jedan moj prijatelj sa posla je tada reklamirao 3-4 LG-a u roku od 2 meseca, pa napokon kupio TEAC-a.
Tada sam koristio TEAC-ove (imam i sada 8x i 24x ispravne, a kada je TEAC otkupljen od strane LG-a (koja IRONIJA!!!, jadan TEAC), kupujem PIONEER ili NEC ako mogu da se nadju.
13. април 2010. у 7:01 am #83950dejaniumУчесникza igelle ce se videti, a za LG spasa nema. skinuo sam i bacio i cd i dvd sa svog racunara a i sa sestrinog jos pre x godina.
sto dalje od LG-a.
13. април 2010. у 7:01 am #83951zokypokyУчесникI Teac je imao svoje fleševe u prošlosti, ali su oni već u narednoj seriji ispravljani, pa je zato bio dobar (najbolji!). Sa LG i ja sam imao problema i obilazim ih had god mogu. P-ATA serije su dosta dobre (valjda su to nasledili od Teac-a), a S-ATA, sačuvaj bože.
Ja imam praksu da CD ISO režem na CD Writeru, a DVD ISO na DVD Writeru, pa nisam primetio ove probleme, mada sam u poslednje vreme koristio jedan prastari P-ATA Asus DVD Witer , koji mi odlično radi. Imam utisak da je sve to problem sa S-ATA interfejsom. Od kada se on pojavio počinju ova njasra. Sa HD je sve OK, ali S-ATA DVD mi nikako nisu pouzdani, pa kad god mogu da nabavim neku veću količinu P-ATA ja to učinim i napravim zalihe, tako da S-ATA skoro i ne koristim…
13. април 2010. у 7:59 am #83952na12УчесникVec vise od 5 godina imam LG combo uredjaj i radi bez greske,do sada nisam imao nijedan problem.
13. април 2010. у 8:30 am #83953АнонимниГостKada sam prosle godine nadogradio comp, ništa sem LG nije moglo da se nabavi, bar ovde u “Malom mistu”. Mora čim pre, takoreći sikter, da leti iz compa ( u 30% sličajeva nareže dobro, u 70% jok )! >:(
13. април 2010. у 9:03 am #83954DrLove73УчесникProblem je sto jedino proizvodjaci losih proizvoda (uopste) mogu da opstanu u ovom americkom kapitalizmu gde je jedino merilo uspesnosti vrednost akcija i njihovo naduvavanje. Los proizvod ce UVEK naci svoga kupca, pogotovu ako je jeftiniji od kvalitetnijeg uredjaja.
Onda taj losiji ima vecu potraznju pa i vecu proizvodnju, sto povlaci da imaju i veci profit i gledaju ih kao uspesnije, pa im tako skacu akcije, sto povlaci da imaju vise kesa da jos vise i jeftiniije proizvode, i tako u krug.
Onda tu uleti da ti losiji cesce crkavaju, ali posto ih ima najvise na trzistu, i uz to su jeftiniji, ljudi opet kupe izti los uredjaj i potpomognu svoju propast.
Koliko je samo dobrih proizvode/brendova unisteno/progutano na takav nacin….
I onda se pitamo sto tehnoloski ne napredujemo mnogo brze kao sto bi mogli. Umesto da se stalno proizvode noviji i bolji uredjaji, trziste diktira da se prvo iscrpi azrada na trenutnoj seriji, a da se za novije uredjaje uzimaju silne pare, sve dok moze.
13. април 2010. у 9:04 am #83955DrLove73Учесникuf, mi bas otisli u off-topic. i to mojom krivicom. Sorry, necu vise.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.