Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Odg: Ratel i BIA uvode kontrolu korisnika internet usluga
- This topic has 59 одговора, 22 гласа, and was last updated 16 years, 5 months раније by Demon.
-
АуторЧланци
-
28. јул 2008. у 8:21 pm #71406miodragzУчесник
Pogresio si sluzbu.
Ako cuvaju sve te logove i prepiske mogu sutra da padnu u ruke ko zna kome i onda krene ucena28. јул 2008. у 8:55 pm #71407BrokeBodyУчесникAko cuvaju sve te logove i prepiske mogu sutra da padnu u ruke ko zna kome i onda krene ucena
Tako je vec odavno i napolju i kod nas, samo sto je kod nas to od skoro obelodanjeno. 🙂
28. јул 2008. у 10:34 pm #71408kosmiУчесникMa ljudi, samo opušteno i transparentno 😀 – Big Brother always watching us. 😎
Ja bi voleo da BIA radi i za mene, malo… npr. imao sam zajebancije na ubuntu-rs pre mesec-dva… a jel zna neko – kako da ih angažujem, pa da linčujem tog admina. E da, suvoga ..rc., nema logova:(. :biggrin: Ovako nema da nema, inače >:D.
Evo danas ste mogli da čujete i vidite na vesti B92 obećanje nekakvog čike iz policije da će uhvatiti likove koji su na netu vređali predsednika Tadića i neke druge u vezi sa hapšenjem Karadžića… Preturiće logove, zakucati im na vrata (ako već nisu) i gotova stvar ;). A rekoše
da će ukinuti tužbe za vređenje običnih smrtnika 😡 😀28. јул 2008. у 10:57 pm #71409dukenukem_4dУчесникS jedne strane ,što tiče privatnosti ,opšte je poznato da kad je neki provajder ,recimo u škripcu sa parama ,postoji mogućnost da proda npr email adrese spamerima ili
podatke o ponašanju korisnika (koje sajtove posećuju ili već ko zna šta ..) nekoj
kompaniji koja se bavi analizama tržišta (ili već drugo šta radi ta kompanija…)Kao primer se navodi obično onaj film sa Tom Cruise-om,kada uđe u radnju i onaj skener mu pročita oko,i krenu reklame tipa : Hello mr Nakamura ! we have this for you … we have that… 😀
Sa druge strane nedavno su uvatili neki lanac prnogfije ,valjda,preko interneta
bilo je na dnevniku 😉Sa treće strane više bi im se isplatilo da jednostavno krenu pešice po selu
i slušaju šta se priča ,kao i do sada,
jer 80% ljudi i nemaju net 😀a na kraju ko će da snosi nove troškove nametnute isp-ovima 🙁 e tugo :'(
EDIT:
korisna referenca Tal shiar >:D29. јул 2008. у 6:05 am #71410tomajaГлавни мајсторa na kraju ko će da snosi nove troškove nametnute isp-ovima 🙁 e tugo :'(
E pa evo koliko vidim u današnjoj štampi potpredsednik RATELA kaže da su zakonsku obavezu nabavke potrebne opreme o svom trošku imaju samo nadprovajderi mada kada se bolje pročita član 54. ZOTa i ne ispada baš tako.
Ovo me podseća na ono iz Radovana III kada poziva Džordža da dođe na nekoliko dana u goste O SVOM TROŠKU :-
“E Radovane, Radovane, zemljati se radovala…” (citat iz Radovana III, da me neko ne bi pogrešno razumeo )linux4life
29. јул 2008. у 8:23 am #71411slipУчесникZnam da mi necete verovati ali mi se kao drustvo josh nismo pomakli od Titovog rezima. Tako da na naloge od suda mozete da zaboravite.
Vidite, mi se josh uvek plasimo policije umesto zakona a trebalo bi obratno. Cinjenica je da mi Srbi, volimo da dominiramo. http://dhost.info/lazu/download/indexovci/032%20-%20Indexovci%20-%20Sex%20Dominacija%202.mp3
😀 😀 😀Slip
29. јул 2008. у 8:41 am #71412Red_ZmajaУчесникМа шта рећи… Локална мрежа са што више корисника без нета… Има да направимо нови слободни интернет… Зваћемо га Србнет… Ако се умрежи бар 100 000 корисника, и да свако побаца шта има, и да направи неку страну, дигнемо ирц, направимо форум, онда нам њихов нет неће ни требати… Отпор Великом брату и провајдерима који се повинују овоме… Па кад остану без корисника биће куку леле…. А можда и донесу закон да нам забране умрежавање… А шта ли тек раде са писмима и телефоном….
29. јул 2008. у 10:05 am #71413DeadRingerУчесникPrijatelji moji, dobro ste konstatovali da je internet vec bio kontrolisan. Nije u pitanju ni legalizacija clana Zakona jer je svaka nezakonita rabota bilo gde i bilo kada vec definisana.
Ovo mirise na stvaranje kontrolisanih baza podataka za razne potreba. Pa dok se ucvori sa novim licnim kartama i zdravstvenim kartonima, eto slike novog sveta sa novim gazdom bez “terorizma”.29. јул 2008. у 10:51 am #71414SiouxУчесникAko ovo proteraju imacemo ozbiljno poskupljenje neta.
A malo se kaci i nas Ustav i preporuke EU, tako da ovo bas nece proci u predlozenom obliku, vec ce morati da pretrpi neke izmen.29. јул 2008. у 11:19 am #71415dejaniumУчесникsta vam je, pa u pitanju je olaksavanje posla sluzbama zakona i reda 😉
sto da se muce :p sumnjiv si ??? daj da vidimo sta si radio do trenutka kada si postao sumnjiv >:D
koliko je sve to korisno, toliko je u rukama nasih totalitarno dresiranih poslusnickih sluzbi opasna stvar.
najbitniji cinioci su jasna definicija zakona,kontrola podataka, definisane procedure pokretanja pracenja i upotrebe postojecih podataka, sprecavanje zloupotrebe istih. osigurajte to u smrdiji, ako mozete :p -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.