Početak › Forumi › Linuks › Programiranje › Odg: Imam ideju za Android aplikaciju ali nemam pamet
- This topic has 22 odgovora, 8 glasova, and was last updated 14 years, 9 months ranije by
jboban.
-
AutorČlanci
-
30. mart 2010. u 2:45 pm #11821
Žarko Mihajlović
UčesnikIma li među forumašima nekog da se „zamlaćivao“ sa Javolikim programerskim jezikom koji koristi Android? Imam, naime, ideju za jednu finu i korisnu aplikaciju, ali mi nikako ne ide programiranje za Android.
Programče bi bilo stvarno prosto, a ja sam frustriran jer ni to prosto ne umem da „ubodem“. Sve što treba je da pročita podatak sa servera i da ga „pljusne“ u vidu jedne liste. Za početak. Ja sam nešto „skarabudžio“, i to je čitalo sa servera ali je podatke prikazivalo u vidu tekst polja (TextView), a ja sam zamislio da bude kao lista (ListView) sa Array, i tu sam se nasukao na pesak.
Ako ima nekog stručnije sa nešto vremena neka se javi.
Uslovi: da aplikacija bude open sors i džabe, da primarno bude na srpskom, da radi na svim veličinama ekrana lepo.
Ja sam već odradio deo na serveru (php), ima još da se radi ali to u dogovoru sa programer{om|ima}.
30. mart 2010. u 10:15 pm #83796zchira
UčesnikJa se trenutno mlatim programiranjem za android. Mada, zbog obaveza, ne stizem da se mnogo posvetim tome.
Ne znam tacno sta te muci. Jel mozes detaljnije da objasnis sta bi taj program trebao da radi i koji su tvoji problemi pa da probamo da resimo?Kakvi podaci se dobijaju sa servera, u kom formatu?
1. april 2010. u 10:53 am #83797Žarko Mihajlović
Učesnik[code]06:00;Vesti
06:05;Jutarnji program
08:00;Jutarnji dnevnik
08:15;Jutarnji program
09:00;Vesti
09:06;U zdravom telu
09:20;Kuvati srcem
09:35;Slagalica, kviz
10:00;Vesti
10:05;Sasvim prirodno
10:35;Svet ribolova[/code]To je format. Iz priloženog se da zaključiti da bi aplikacija prikazivala TV program na današnji dan. Deo na serveru prikuplja TV program sa raznih sajtova, čisti od nepotrebnosti i pravi lepuškast CSV fajl, a aplikacija u telefonu ima samo da pročita CSV i da ga prikaže u vidu liste.
Ako ima programera za druge platforme, recimo Simbijan, Blekberi, Mobilni Vindouz, Ajfon, telefonska JAVA, Palm… slobodno mogu da se priključe pod istim uslovima.
Dodatak:
Ali zašto biti isključiv? Ako ima programera koji bi napravili vidžet za KDE, aplet za GNOM, ili Avant VM… što da ne? 😉1. april 2010. u 7:04 pm #83798DrLove73
UčesnikMoj prijatelj ima skriptu koja to radi za mythtv, za sve nase kanale.
2. april 2010. u 6:31 pm #83799slax
UčesnikPa što ne pošalješ čoveku, lakše može da uradi kod za fetch liste dnevnih programa
2. april 2010. u 10:11 pm #83800DrLove73
UčesnikNe treba njemu da pravi listu, vec mu je problem da vec napravljenu listu prikaze na android aplikaciji.
3. april 2010. u 10:55 am #83801Žarko Mihajlović
UčesnikIma progresa! Dva dana sam čitao tutorijale, ali sam konačno shvatio :biggrin:
4. april 2010. u 4:50 pm #83802marelli
Učesnikpa kako mozes da mislis i da imas ideju, ako nemas pamet he he he …. 😉
4. april 2010. u 8:14 pm #83803Žarko Mihajlović
UčesnikVi’š da ne umem da mislim 😀
4. april 2010. u 9:22 pm #83804marelli
Učesnikmislim da si se lose izrazio samo, inace je OK 😉
taman posla da si moju poruku razumeo kao da neznas da mislis 😀
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.