Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Ode ja na vindozu… (beše: Došlo vreme da se opraštamo)
- This topic has 85 одговора, 31 глас, and was last updated 16 years, 8 months раније by LYb.
-
АуторЧланци
-
25. децембар 2007. у 3:01 pm #66074Жарко МихајловићУчесник
Овај… више пута сам због нестабилности система (погађајте којег) остајао без важних личних података, и неких започетих пројеката. Да не говорим о 3500+ еПоштанских адреса (“мејлинг” листа сајта који одржавам) које су отишле у неповрат.
Тад сам рекао себи: “Доста је више било мазохизма” и прешао сам на стабилан систем, као основни. Већ две године без краха, а свашта му радим. Такође, већ две године без вируса и других пошасти.
Ипак, онај Нестабилни™ је остао због “вендор лока”. Рецимо, штампач може да штампа на дисковима, али кроз свој програм који ради само на Нестабилном™. Тако, одвојено је на чврстом диску 7 ГБ за Нестабилни™, доста му је…
Али, ето, 98% времена сам у Стабилном јер ми завршава све послове (php, Apache, MySQL, Гимп, Инкскејп), а и забаву.
Е сад, ако је некоме посао програмирање у VB, Делфи, или ActiveX… можда Photoshop… онда тај мора да ради свој посао, па макар на којој платформи. Не може да бира (“вендор лок”). Нема ту пуно суза да се роне, тако је како је, Ничеов принцип amor fati, или што би у античко доба рекли vis major.
25. децембар 2007. у 8:20 pm #66075LYbУчесник@ nowave
Oko dualboot-a. Ma ne, nije nikakav princip u pitanju, samo efikasnost i brzina. Mašina mi je sve vreme CiscoVPN-om spojena na firmu, cucla i torente, vuče jos štošta, nikada se ne gasi, daje mi uzbunu ako stigne bitan poslovni mejl (istina to u 99.99% slucajeva radi telefon, ali sve jedno).
Sad, da mi je glavni sistem linux i da sve to radim na njemu, pa da treba da ga gasim da bi se prebacio u vindozu, a na linuxu, pored gore navedenog, pride radi i mailserver i online arhiva i još par stvari (čemu inače linux ako nećeš da mu iskoristis gro mogućnosti), pa da SVE to gasim da bi prešao u win na sat-dva-tri… neće moći 🙂
Da ne pominjem to da, kada mi treba win, to je “za juče” – kada je frka, prvo što uradim kada uletim u kuću je da ubacim karticu u čitač i otvorim Canon DPP, pa onda tek idem da pišam 😉
25. децембар 2007. у 9:43 pm #66076kosmiУчесникSad bar znamo da je LYb stvarno počeo da juri ženske i pije pivca! 😀 :biggrin:
25. децембар 2007. у 11:11 pm #66077veteranУчесник@Lyb
Sve si rekao, sve objasnio, sumljam da uživaš da odgovaraš kurajberima i picopevcima, zaklučaj temu, Ozbiljan čovek, poput tebe, odgovoran prema sebi i porodici normalno da neće dual boot, neće emulatore već ono što mu radi posao. Seti se samo ….a pod Winblows radi ili … a pod M$ radi savršeno itd. Koliko puta si rešio problem? Gentoo rules a ti si dao i svoj lični doprinos kroz lične ebuilds. Meni se gadilo da odgovaram na mnoga pitanja a ti si ipak odgovarao korektno. Predpostavljam da nisi očekivao da te baš ja podržim ali mi se gade ljudi koji umesto ćurke pišu turke i tome slično. Nekad su bila dva dobra foruma, ovaj i ES, sad nema nijednog, došli novi nevaspitani. Podržavam naslov i log out forever.P,S, Gde ste bilii kad je zaista grmelo? Da ne zaboravim “Smučio mi se M$ i tome slično”
25. децембар 2007. у 11:35 pm #66078dukenukem_4dУчесникdobro ,malo mi je neozbiljan prethodni post (izvinjavam se ,trebalo je da bude malo humoristicno)
ono,kad se mora na win sta da kazem ,srecan rad O0
‘tvome djogu i tvome junastvu svud su brodi gde god pridjes vodi’ (i na bilo kom os-u)u sustini preko rutera je bilo gde sigurnije ,samo ako nema onaj upnp
ono na win se pojavio jos pre neki autopatcher , nezavisno od ms-a su skupili zakrpe,koje se instaliraju
mada nije potrebno bas sve ,ima neki izbor.26. децембар 2007. у 1:11 am #66079JA_SAMУчесник
@Lyb
Sve si rekao, sve objasnio, sumljam da uživaš da odgovaraš kurajberima i picopevcima, zaklučaj temu, Ozbiljan čovek, poput tebe, odgovoran prema sebi i porodici normalno da neće dual boot, neće emulatore već ono što mu radi posao. Seti se samo ….a pod Winblows radi ili … a pod M$ radi savršeno itd. Koliko puta si rešio problem? Gentoo rules a ti si dao i svoj lični doprinos kroz lične ebuilds. Meni se gadilo da odgovaram na mnoga pitanja a ti si ipak odgovarao korektno. Predpostavljam da nisi očekivao da te baš ja podržim ali mi se gade ljudi koji umesto ćurke pišu turke i tome slično. Nekad su bila dva dobra foruma, ovaj i ES, sad nema nijednog, došli novi nevaspitani. Podržavam naslov i log out forever.P,S, Gde ste bilii kad je zaista grmelo? Da ne zaboravim “Smučio mi se M$ i tome slično”
sta se sad ti pravis pametan,koju nepravdu si sad nasao da ispravljas?
ako te je neko obavestio forumi sluze za raspravu,lyb da nije hteo da odgovori zavrsio bi to sa prvim postom u ovoj temi a i nevidim da je potrebno da ga iko ovde brani ???.svoje komplekse leci na nekom drugom mestu i produzi ako ti ovde neodgovara.26. децембар 2007. у 2:38 am #66080BrokeBodyУчесникUprkos naslovu teme, zasto se svi ponasaju kao da LYb odlazi? (Kako ovo zvuci… ::) ) Covek samo treba da kupi novu masinu pa ce mu na ovoj koju sada ima biti Linux. Nema razloga za paniku i ogorcenost. 🙂
Aman, LYb, menjaj naslov teme! 😀
26. децембар 2007. у 4:23 am #66081psy_unixУчесникJa rekoh jos na drugoj strani (cini mi se) lock it ,!!! Lyb jeste to sto jeste ali tema ne zasluzuje da udje u club 100 ! Nikako .
Izaziva svadju , kritiku , paniku … itd … medju armijom pingvina . 😀 😀 😀 😀
Nije ni lep primer za nove ljubitelje a ponavlja se prica jos od 5-og posta …..
Zasto se tema npr. http://www.linuxo.net/component/option,com_smf/Itemid,82/topic,8546.0/
nije razvila do ovoliko postova ?Lyb , lock it , PLEASE ! O0 O0 O0 O0
26. децембар 2007. у 10:38 am #66082BrokeBodyУчесникMa ne mora lock, samo rename. 🙂
26. децембар 2007. у 10:45 am #66083nowaveУчесникOK, hvala na razjasnenju. Valda ces nas bar posecivati, cisto reda radi? 🙂
A jel sad idemo u offtopic? 😮
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.