Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › Novi Ustav
- This topic has 68 odgovora, 14 glasova, and was last updated 19 years, 10 months ranije by
velial.
-
AutorČlanci
-
3. oktobar 2006. u 5:44 am #48299
GoranSTX
Učesnikpreduhitri me velial 😀
sa DeeMon-ovog linka moze da se skine tekst ustava o kome cemo se izjasnjavati.3. oktobar 2006. u 5:55 am #48300Andragon
Učesnikhehe ja cu skinem i stari i novi 😉 pa da ih uporedim…mora da ima rupa nekih tu 😛 ???
3. oktobar 2006. u 2:38 pm #48301Nightweaver
UčesnikUstav je u sustini opsti pravni akt i malo sta tu ima da se raspravlja. Vecina stvari se regulise zakonima i slicnim aktima a meni se iskreno ovaj Ustav dopada. Izuzetno mi se dopada Clan 11. Takodje podrzavam nacin na koji je suptilno stvoren nacionalni ustavni akt(sto vecina Ustava na svetu i jesu nego je sam ovde sramota da Ustav pocinje recenicom da je “Srbija drzava srpskog naroda i svih njenih gradjana”) ali na taj nacin da niko ne moze da kmeci okolo – obratiti paznju na kraj preambule i prvi clan. I sem sto mi se ne dopada drzavno uredjenje Ustav je generalno OK. Dosta toga je ostalo identicno tekstu starog Ustava a opet, dodate su neke novine. Naravno, i slepcu ce biti jasno zasto se ovaj Ustav tako brzo donosi..dovoljno je da se procita preambula. Steta sto ovo nije donoseno kada sam ja polagao Ustavno pravo pre par godnia..bila bi zabavna rasprava na faksu.:) Da su okolnosti drgacije no sto jesu mislim da bih rekao ne Ustavu samo zbog drzavnog uredjenja…ali kako su stvari kakve jesu gotovo sigurno cu reci da.:)
4. oktobar 2006. u 5:22 am #48302velial
UčesnikNikako da stignem da ga procitam.
A koji je fazon sa drustvenim uredjenjem.4. oktobar 2006. u 6:55 am #48303GoranSTX
UčesnikI sem sto mi se ne dopada drzavno uredjenje Ustav je generalno OK.
Pretpostavljam da je fazon u monarhiji? Right, Nightweaver?
4. oktobar 2006. u 7:01 am #48304Nightweaver
UčesnikJashta. Ali kako je ovo suvise divljacka nacija za takvo uredjenje te je to vec neko vreme samo idilicna ideja u mojoj glavi onda mi ostaje da podrzim ovaj Ustav kakav jeste.I za mene to nije “fazon” i pomodarstvo kakvo jeste za gomilu vec nesto u sta verujem “od malih nogu” i za sta imam pravna opravdanja a ne busanje u grudi i izgovaranje parola bez da razumem poentu price.:)
4. oktobar 2006. u 7:16 am #48305GoranSTX
UčesnikPravo zboris…
Mada se ne bi slozio sa etiketom “divljacka”, pre bih rekao zalutala…
A da smo monarhiju vaspostavili ranije siguran sam da ne bi imali makar deo problema koji nas danas muce, al polako… bice…4. oktobar 2006. u 7:23 am #48306Nightweaver
UčesnikDivljacka, nevaspitana, neobrazovana…zalutala u glupost…samo zalutala…sta god te cini srecnim.Ovde ne treba menjati vlast vec ljude a to je corav posao. Trula vlast je samo projekcija trulog drustva. A da je trebalo ranije..pa ne znam bas…pre bih rekao da je nikad nije trebalo prekidati…Srbija je u srednji vek usla sa komunjarama i iz njega ce dugo izlaziti…koliko je potrebno da se jedan sistem stvori toliko je potrebno da on nestane.;)
4. oktobar 2006. u 7:40 am #48307GoranSTX
Učesnikkoliko je potrebno da se jedan sistem stvori toliko je potrebno da on nestane
rekao bih i duplo vise od toga,
a i ljudi ce se menjati vremenom.
ne preostaje nam nista drugo nego da cekamo…4. oktobar 2006. u 10:03 am #48308velial
UčesnikTipicno za nas
Taj koji je pisao ustav omasio je clan 10, a jos se ni mastilo nije osusilo.Meni licno vise smetaju ove autonomije. Jos jedan drzavni aparat koji narod treba da izdrzava, ali boze moj. U svakom slucaju podrzavam ga.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.