Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Mandriva 2008 – mesec dana kasnije :)
- This topic has 34 одговора, 14 гласова, and was last updated 16 years, 11 months раније by kukibl.
-
АуторЧланци
-
23. децембар 2007. у 6:50 am #66142workyУчесник
Zenwalk je definitivno za tebe,ako si se umorio od Slacka.Izmedju ostalog
Ima paket menadzer preko koga svlacis programe iz njihovog repozitorijuma.
Ja bih ga instalirao, ali mrzi me da skidam Slack, koji je vec podesen.23. децембар 2007. у 12:21 pm #66143zchiraУчесникBas sam gledao zenwalk ovih dana na netu.
Razmatrao sam cak i (K)ubuntu ali imam neku odbojnost prema tom distrou.
Ostale popularne distribucije su mi odbojne jer forsiraju gnome (a ja sam navikao na KDE), tako da nemam neki izbor. Brza, stabilna, sa svezim paketima… 🙂 – mnogo trazim izgleda…Pazi kad se na kraju stvarno vratim slacku!!! Probao sam ga na poslu (12-icu) i dalje moras da se zezas sa nekim stvarima tipa automount, mouseScroll .. nema compiz-fusion (nije neophodno ali lepo je da se ponekad poigras) i sl. ali cepa sto se tice brzine…
23. децембар 2007. у 12:49 pm #66144kukiblУчесникZenwalk ti je moja preporuka. Distro je za 10. O0 Ima dobar paket menadzer (veliki izbor programa u repozitorijumu) i nudi mogucnost instalacije i KDE-a i GNOME-a (podrazumjevano dolazi sa usminkanim XFCE-om). Strasno je brz (vec sam napisao na drugoj temi – najbrzi binarni distro koji sam imao prilike probati), stabilan (naravno) i gotovo da nema bubica. Ima aktivan forum i dobre wiki stranice.
Ja sam sebi instalirao Vector 5.9 na laptop, a na stonom racunaru je Slack 12. Medjutim, kako laptop koristim najvishe, a Vector je pun bubica, razmisljam zamijeniti Vector Zenwalkom. :-
23. децембар 2007. у 4:29 pm #66145zchiraУчесникUbedio si me 🙂
Probacu ga prvo na VMWare-u.
Samo mi kazi jel moze da koristi slackove repozitorijume.
Jel se lako instalira KDE?23. децембар 2007. у 4:42 pm #66146kukiblУчесникUbedio si me 🙂
Probacu ga prvo na VMWare-u.
Samo mi kazi jel moze da koristi slackove repozitorijume.
Jel se lako instalira KDE?Instalacija KDE-a:
[code]
netpkg kdebase[/code]Jel moze lakse? 😎
A ovo je citat sa njihove wiki stranice:
Zenwalk uses a package format that is very similar to slackware, most package you find on slackware should run on zenwalk without modifications.
Znaci mozes bez problema koristiti pakete za Slackware, a u njihovom repozitoriju imas slapt-get, tako da mozes netpkg (njihov paket menadzer) koristiti za zvanicne Zenwalk pakete, a slapt-get za Slackware pakete.
P.S.
Vector obrisan, sa Zenwalka ovo pisem. 😉
23. децембар 2007. у 9:10 pm #66147zchiraУчесникuh, evo vec ga skidam 🙂
jedva cekam O023. децембар 2007. у 10:25 pm #66148svrbinУчесникМандрива је и раније сјајно успевала да “препоручи” други дистро…
23. децембар 2007. у 11:09 pm #66149AndersenУчесникМандрива је и раније сјајно успевала да “препоручи” други дистро…
now that is so true..i ja sam poceo sa njom..i suseTom.
Linux mi nista ne znaci ako ce imati “windows-like” probleme sa stabilnoscu i zaglupljivanjem.Steta,nije lose izgledala,ipak nasao sam isto tako lepu,a uz to i sposobnu…slackware distribuciju ^-^24. децембар 2007. у 1:02 pm #66150zoradinУчесникImam i ja Mandrivu 2008 live ali koci se do luduila!!! N Vidia 7100 GS graficka ali nece pa nece! Volim Linux ali…E da, jos i ovo!!! Konacno mi radi wireless kartica na nekom Linuxu i to je sjajno!!! Samo da se stabolnost popravi i eto os-a za buducnost!
24. децембар 2007. у 3:43 pm #66151svrbinУчесникnow that is so true..i ja sam poceo sa njom..i suseTom.
Linux mi nista ne znaci ako ce imati “windows-like” probleme sa stabilnoscu i zaglupljivanjem.Steta,nije lose izgledala,ipak nasao sam isto tako lepu,a uz to i sposobnu…slackware distribuciju ^-^Најблаже речено – забринут сам над судбином Мандриве и сличних дистроа када Слак постане “пријатељскији” настројен према “кликовцима”…
Што се Слака тиче – врх!
Још кад буде “испеглао” КДЕ 4 који је, како чујем, мање захтеван од постојећих верзија…
Помислиће људи да су добили нови рачунар! -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.