Почетак › Форуми › BSD › FreeBSD, TrueOS,… › MAC OSX Tiger for PC
- This topic has 36 одговора, 17 гласова, and was last updated 18 years, 3 months раније by dread.
-
АуторЧланци
-
22. септембар 2005. у 9:31 pm #34695NightweaverУчесник
Daj mi slobodan hardver u opstu prodaju i ja cu ga prvi kupiti bez obzira na cenu ili sta vec. Na kraju, ti ne mozes znati da ja vec nemam slobodan hardver, zar ne?
22. септембар 2005. у 9:35 pm #34696AxeZУчесникDaj mi slobodan hardver u opstu prodaju i ja cu ga prvi kupiti bez obzira na cenu ili sta vec. Na kraju, ti ne mozes znati da ja vec nemam slobodan hardver, zar ne?
Pa sa velikom sigurnoscu mogu tvrditi da nemas, ako sudimo po GNU kriterijumima.
A to sto nema u slobodnoj prodaji………probaj sam da napravis…;)22. септембар 2005. у 9:49 pm #34697NightweaverУчесникPazi u sta si siguran jer niko ti ne garantuje da ja nisam toliki GNU freak da sam od preko dobavio free hardver, zar ne? Jeste da moze biti mnogo skuplje nego nabavljanje obicnog hardvera ali hej, ko ti garantuje da sebi ne mogu da dozvolim takvo razbacivanje?
22. септембар 2005. у 11:29 pm #34698popeyeГлавни мајстор** pronaci na netu clanak u kome se poredi brzina MySQL servera na OSX i Yellow Dog Linuxu – na PowerPC arhitekturi procesora.
Ja bih dodao da MySQL najbolje radi na Linuxu. Portovi na drugim sistemima (poput BSD Unixa) zaostaju u brzini i stabilnosti. Ne znam da li se to promenilo sa verzijom 5.
23. септембар 2005. у 7:12 am #34699civanУчесникJa bih dodao da MySQL najbolje radi na Linuxu. Portovi na drugim sistemima (poput BSD Unixa) zaostaju u brzini i stabilnosti. Ne znam da li se to promenilo sa verzijom 5.
To si u pravu, samo ovde je bilo vise reci o samom otvaranju konekcija i pravljenju tredova nego samom izvrsavanju upita.
23. септембар 2005. у 7:20 am #34700NightweaverУчесникJeste, 5.x radi jako bolje od 4.x ali je PostgreSQL i dalje daleko ispred MySQL kako na BSD tako uopste. Al aj da ne idemo u OFF.;)
23. септембар 2005. у 8:20 am #34701MoneoУчесникZdravo svima!
Treba da se slozim u jednoj stvari sa Night-om:
Zasto koji k…c koristiti MacOS na PC-u(a i uopste)?
Meni licno ne pada na pamet(za sad)-zasto bi to radio pored toliko dobrih linux distro-a i BSD-a koji su jos free?Plus da ne pominjem ogroman community i user podrsku koju Mac nema niti ce je imati u skorije vreme…..
Mislim da nema nikakve potrebe koristiti ga pored FreeBSD-koji moze postati vrlo lako isto sto i MacOS uz malo strpljenja i brzi net-a uveren sam i da je brzi i stabilniji…..
Apple je tipican primer firme koja ispasta zbog orginalnosti-prava je ironija sto imaju masine koje imaju tako mocan hardver koji u principu ne sluzi za nizasta-nabrojte mi recimo igre za Mac-ima ih,znam ali ni priblizno kao za PC!
Takodje je smesno da jedna jaka firma kao sto je Apple ironicno koristi MS Office aplikacije-a eto kao su jos i konkurenecija MS-u-nisu imali snage ni da napisu svoj office paket ili makar da portuju OOffice ili StarOffice,cisto konkurencije radi…Bruka….
Sve sto ima u njemu ima i u Win-u ili Linuxu-tako da zaista ne vidim poentu davanja setocifrene cifre da bi se posle radilo u office,3d aplikacijama,obradi slika-to mogu da zavrsim i na mom Athlonu sa 256MB RAM-a !
Kupiti G5 sa 2GB RAM-a i raditi posle u Photoshopu-a-ajde molim vas…..
Poenta je da se ljudi bez razloga primaju na Apple-a sav posao koji se radi na Mac-u moze da zavrsi bilo koji solidniji PC……
Skoro sam spreman da se slozim sa izjavom g.Kuzmanovica iz SK-a da je Mac dobar samo kao kancelarijiski dekor-lepo izgleda a ne sluzi nicemu…..
Sorry zbog off-topica,ali morao sam ovo da napisem….
Bye!23. септембар 2005. у 2:44 pm #34702AxeZУчесникMac sam uvek smatrao obicnim fenserajem koji sluzi pozerima da se pokazu. Cinjenica je da je Macintosh kvalitetan sistem ali njegova cena nije nimalo opravdavala ono sto se dobija za njega.
Poslednjih godina je PC daleko presisao Mac po sirovoj snazi i to opet po nizoj ceni tako da ne postoji nijedan validan razlog da se koristi Mac pored zivog PC-a i Linuxa naravno.23. септембар 2005. у 3:02 pm #34703MoneoУчесникBas sam to zeleo da kazem,i drago mi je da si shvatio o cemu sam mislio….
PoZ!23. септембар 2005. у 4:30 pm #34704popeyeГлавни мајсторDa nije razlike u ceni hardvera, ne bih imao dilema između PowerPC i PC računara kada su radne stanice u pitanju. Tada bi se vršio ravnopravan izbor između Windows i OS X sistema, budući da je programska podrška solidna na konkurentnoj (OS X) platformi.
Možda prelaskom na Intel platformu Apple obori cenu hardvera, pa se to i obistini. A možda i ne. 😆
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.