Почетак › Форуми › BSD › FreeBSD, TrueOS,… › MAC OSX Tiger for PC
- This topic has 36 одговора, 17 гласова, and was last updated 18 years, 3 months раније by dread.
-
АуторЧланци
-
22. септембар 2005. у 5:56 am #34685JMatejaУчесник
Dakle pišem vam sa OSX-a instaliranog na Acer laptopu. Pripremam i tutorijal na srpkom samo da sredim još par stvari (najviše me muči što mi ne radi zvuk). Uz to baš me interesuje kako će ovaj sistem biti prepoznat na sajtu.
Puno pozdrava Mateja.
P.S. Uskoro još informacija22. септембар 2005. у 7:32 am #34686NightweaverУчесникPrepoznace ga kao Mac ili OS X. A ja i dalje ne vidim poentu u koriscenju Mac OS X na PC platformi…ne vidim ni jedan dovoljno dobar razlog.
22. септембар 2005. у 10:23 am #34687DeeMonУчесникTreba probati Mac OSX pa makar i samo videti kako to cuveno cudo radi na PC-u.A kome to treba? Pa recimo da je to najispoliraniji OS trenutno, bez konkurencije.
22. септембар 2005. у 10:46 am #34688NightweaverУчесникKoji nikada nece raditi na non-Apple hardveru kao na Apple. Ja bih najradije koristio Solaris ali jbg ne radi kako treba na PC. Mac pride nije ni free ni open te stvarno ne vidim poentu. Najispoliraniji u kom smislu? Za desktop zezanje..verovatno. I toliko.
22. септембар 2005. у 3:13 pm #34689civanУчесникOS X ima neke svoje prednosti u samoj osmisljenosti korisnickog okruzenja (trenutno ne mislim na dizajn). Za razliku od M$-a, stvari koje Apple smisli (vecinom, u danasnje vreme*) imaju smisla, a ne sluze samo za iritiranje korisnika. Problem je u tome sto su neke stvari uspeli da upropaste u fazi implementacije i od UNIXa napravili sistem koji se ne moze ozbiljno koristiti kao server** jer su neke stvari lose implementirane.
* danasnje vreme – jednom davno su hteli da prodaju racunar bez tastature, misleci da ce mis biti dovoljan
** pronaci na netu clanak u kome se poredi brzina MySQL servera na OSX i Yellow Dog Linuxu – na PowerPC arhitekturi procesora.P.S. Inace se slazem da bi ga trebalo isprobati, kao i Solaris – jednostavno da se vidi ko sta nudi, sta je gde lepse odradjeno i tako to…
22. септембар 2005. у 7:49 pm #34690AxeZУчесникMac pride nije ni free ni open te stvarno ne vidim poentu.
Nije ti free ni open ni taj hardver koji koristis pa ga ipak koristis.
Malo si nepostojan, zar ne mislis?22. септембар 2005. у 8:42 pm #34691jovirУчесникSama znatiželja uopšte nije loša, naprotiv…
Kada budem u situaciji, verovatno ču i ja probati. 😉22. септембар 2005. у 8:50 pm #34692NightweaverУчесникNe, ne mislim. Bas je lepo znati da je znatizelja jaca od principa. Free i open malo sutra.
22. септембар 2005. у 8:53 pm #34693JMatejaУчесникDok ponovo dižem Mec OS X na Laptopu (idemo dalje sa podešavanjima a i moj tutorijal polako napreduje) pišem vam sa starog dobrog Slackware-a koji mi se nalazi na glavnoj mašini i koji verovatno neću menjati ma kako da OS X radi. (Navikao sam se bre na ovaj Linux to je strašno. Više mi ni jedna aplikacija sa Windowsa ne fali ali kad sednem za Win mašinu stalno mi nešto fali). Elem,
Koji nikada nece raditi na non-Apple hardveru kao na Apple.
Instalirao sam Photoshop za PowerPC mac i to radi kao još par aplikacija (sve instalacije za originalni MAC). U suštini radi malo bolje od Windowsa dakle sporije od Linuxa (Slackware) ali ipak brže od Win-a. A onda pročitam na netu da treba da proverim da li mi je zauzeće procesora veliko i kad ništa ne radi. Kod mene je oko 95%, dakle kad uklonim kext-ove koji mi smetaju trebalo bi da poleti (bar tako kažu na netu) ako je to istina ovo će biti najbrži OS na mom Laptopu. Do sada mi je proradilo sve što sam probao sa neta (ne uvek iz cuga a par puta sam morao da radim i sve iz početka kao danas na primer).
U svakom slučaju ostanite na vezi pa će te imati informacije iz prve ruke.
BTW prepoznao mi je Browser kao netscape/mozzila umesto kao Mac Safari.22. септембар 2005. у 9:18 pm #34694AxeZУчесникNe, ne mislim. Bas je lepo znati da je znatizelja jaca od principa. Free i open malo sutra.
Ma principi su lepa stvar, ali ako ih se drzis onda se drzi do kraja…..a ne ocu kakim, necu kakim.
Ako vec odbijas da koristis softver koji nije free i open onda odbij da koristis i hardver koji nije free i open jer hardver ne moze bez softvera i softver ne moze bez hardvera. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.