Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › Lucent-Agere Winmodem na Ubuntu 6.06
- This topic has 29 odgovora, 4 glasa, and was last updated 19 years, 4 months ranije by
kosmi.
-
AutorČlanci
-
24. avgust 2006. u 6:42 pm #46906
teMplaryum
UčesnikNe mozhe!!!
Probao sam i probao i probao, ali nece! >:( >:( >:(
Sada chu da sve reinstaliram, pa cu probati ponovo. Mora da je greska do mog Lucenta…24. avgust 2006. u 10:30 pm #46907kosmi
UčesnikImaš i nekoliko verzija drajvera, te probaj i sa njima.
27. avgust 2006. u 8:39 am #46908teMplaryum
UčesnikNishta, reinstalirao sam Ubuntu i opet nishta…
Cccc…
Mora da je do mog modema. Ma, sve je OK, uzecu kablovski i miran sam 🙂
Hvala na pomoci!27. avgust 2006. u 9:33 am #46909kosmi
UčesnikE, baš mi je žao što neće. Što reče Popac, jesi li probao sa nekim pppd baziranim dialerom,
kao što je kppp ili chestnut? Sa bilo kojim modemom se moraju srediti podešavanja dialera.28. avgust 2006. u 10:37 am #46910teMplaryum
Učesnikkppp ne moze da se instalira (configure skripta stalno prijavljuje greshku – nemam qt headere i libraries valjda, mada sam instalirao qt u package manageru), a probachu chestnut…
28. avgust 2006. u 2:30 pm #46911kosmi
UčesnikKppp deb paket imaš u Ubuntovom repozitorijumu, tako da ga ne moraš kompajlirati, ako baš hoćeš trebaju ti instalirane qt razvojne biblioteke (prepoznećeš ih po natavku dev) npr. libqt3-mt-dev će povući svoje ostale zavisnosti, a ti dodaj još libqt3-compact-headers i libqt3-headers. Da bi program radio moraš naravno instalirati i KDE.
Chestnut-dialera nema u repozitorijumu, pa njega skini sa http://chestnut-dialer.sourceforge.net/ , trebaće ti python+njegove razvojene boblioteke. Qt3-dev ti možda neće trebati, jer ga možeš prevesti da radi samo sa gtk2, itd.29. avgust 2006. u 8:45 am #46912teMplaryum
UčesnikChestnut sam preuzeo i kompajlirao, extra je programcic, mnooogo gotivan, sa onom slichicom… 🙂
ALI NE RADI!!!!! :'( :'( :'(
Ne znam sta da radim, sve je u redu kada se konektuje, cuje se onaj iritirajuci zvuk, i onda sve lepo pishe ppp0–>/dev/modem/ (ili tako neshto) ali posle tacno 30 sekundi (od onog prekida zvuka, kada u XP-u obicno pishe da proverava user i pass) izbaci LCP-Send-Request (ili,opet, neshto tako) i disconnect!29. avgust 2006. u 11:40 am #46913kosmi
UčesnikJa mu već ubacio neku svoju sliku umesto kestenova.
U /etc/ppp/options dobro prouči sve što počinje sa LCP. Imaš i opis za svaku opciju.
30. avgust 2006. u 8:12 am #46914teMplaryum
UčesnikProbao sam da promenim LCP echo request i druge LCP stvarcice, a zatim sam comment-outovao one prve dve, ali opet isto. Ajde molim te josh jednom vidi sta je ukljuceno kod tebe onom grep komandom.
Da li tebi chestnut koristi passwordfd.so plugin???30. avgust 2006. u 1:16 pm #46915kosmi
UčesnikKod mene je sve po defaultu:
egrep -v ‘#|^ *$’ /etc/ppp/options
asyncmap 0
auth
crtscts
lock
hide-password
modem
proxyarp
lcp-echo-interval 30
lcp-echo-failure 4
noipxKoristim passwordfd.so plugin i dodao sam ispod i noauth.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.