Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › Lucent-Agere Winmodem na Ubuntu 6.06
- This topic has 29 odgovora, 4 glasa, and was last updated 19 years, 4 months ranije by
kosmi.
-
AutorČlanci
-
20. avgust 2006. u 12:55 pm #46896
kosmi
UčesnikKoliko sam ja upoznat kada puca veza od 30 sec do 3 minuta trebas u /etc/ppp/options iskljuciti lcp-echo-interval30 i lcp-echo-failure4 i dopisati replacedefaultroute na kraju options a ne u /etc/ppp/peers/provider. A sve ovo kod mene nije slucaj.
/etc/ppp/peers/provider
user “myusername@realm”
connect “/usr/sbin/chat -v -f /etc/chatscripts/pap -T ********”
/dev/modem
115200
noipdefault
usepeerdns
defaultroute
persist
noauth/etc/chatscripts/provider
ABORT BUSY
ABORT “NO CARRIER”
ABORT VOICE
ABORT “NO DIALTONE”
“” ATZW2
OK ATDT
ogin
word q21. avgust 2006. u 8:55 am #46897teMplaryum
UčesnikSada su lcp-echo-interval i failure comment outovani, na kraju stoji replacedefaultroute, ali opet isto. Izbrisao sam pomocu pppconfiga sve ISP-ove, a mislim da je problem u /etc/ppp/peers/ppp0 fajlu. Hajde postuj ga zajedno sa /etc/chatscripts/ppp0 fajlom, please. Kada uradim pon ppp0 dobijem ppp0–>/dev/modem liniju, znaci dobijem blablabla…ppp0–>dev/modem, LCP nesto(mislim da radi echo i pored toga sto je lcp-echo u /etc/ppp/options iskljucen) i disconnect.
21. avgust 2006. u 11:27 am #46898kosmi
UčesnikNema tog ppp0 kod mene u /etc/ppp/peers/ ni u /etc/chatscripts.
22. avgust 2006. u 11:30 am #46899teMplaryum
UčesnikMogu li da vidim tvoj /home/*******/.wvdial.conf?
Pobrisao sam ppp0 iz peers-a i chatscripta, ne znam u cemu je problem…22. avgust 2006. u 2:55 pm #46900kosmi
Učesnik-Nije bas uvek sve onako kako se cini-
Bio ja danas kod komsije da mu instaliram Ubuntu. Zamisli ne ume sam. Svasta. Sve je
lepo proslo, mashina mu NF4+AMD643200+nVidia6600GT, zaista lepo. I naravno winmodem
SmartLink. Sve se to fino instalira, a i modem naravno. Krenem ja sa gnome-ppp-om da
mu pokazem cari interneta, kad ono exit code 16. Setim se ja tebe i ovoga problema,
pa krenem po confovima, da komentujem i dekomentujem, palim, gasim, restartujem,
menjam brojeve, provajdere, ali nista. Nista, rekoh, brate odoh ja sad, pa cemo drugi
put ovo da sredimo.
Stignem kuci, pa rekoh, jok ne moze to tako. Pa krenem mom ConexantHSF modemu da
zadajem muke, obrisem sve konfiguracione fajlove, deinstaliram OS HSF drajver,
instaliram linuxantov deb paket, izbrisem mu pola fajlova, al´ ga ne deinstaliram, nego
uzmem onaj iz source-a da kompajliram, pa uninstall, pa sada patch-ujem, pa nasred toga
uninstall svih modema, pa kompajliram, palim gnome-ppp, wvdial, upisujem gluposti,
restartujem mashinu nasred konektovanja, instaliram ponovo onaj svoj kako treba pa
restartujem, udjem u gnome-ppp, connect, kad ono exit code 15, ubacim mu ja confove
koje sam sacuvao, kad ono… tu smo exit code 16. Restart. Nista. Echo. Nista. Levo-Desno.
Nista. Aaauuuu!!!
Reistaliram ja lepo gnome-ppp, obrisem wvdial.conf svuda, udjem u
System-Administration-Networking, ustvari gui za network-admin, upisem broj, ime,
lozinku, kliknem activate, pa onda brze bolje u gnome-ppp, kad ono zauzet modem,
naravno. Sacekam 5 sec, pa ponovo gnome-ppp i zamisli konektujem se. Ajmo ponovo,
e sad nece. Pokusam ja istu proceduru nekoliko puta, cas oce cas nece. I odjednom,
nema da nece. Probaj i ti ovo 5-6 puta, pa javi. Ovaj Networking izgleda neki
emotivac, sta li? Trcim kod komsije, palim-gasim networking i gnome-ppp. Radi,bre!?!23. avgust 2006. u 10:26 am #46901teMplaryum
UčesnikE jesi ti neki uporan cova! :biggrin:
Evo sada chu da probam, cukam ovo iz XP-a.23. avgust 2006. u 10:58 am #46902kosmi
UčesnikMa, ima da ti uspe 100%. Bem li ga, bag li je, ali uspeva.
23. avgust 2006. u 11:32 am #46903teMplaryum
UčesnikJa probam ono sve – modem zauzet. Znaci, da proverim proceduru:
1. Networking, namestim u podesavanjima dial no, user, pass (treba li da se namesta – use this as a default route, i ona opcija sa nameserverom?) a pre toga se izbrisu svi conf fajlovi (za wvdial i gnome-ppp)
2. Activate (ppp0)
3. Udjem u gnome-ppp (podesim user i pass i dial number i ostale opcije) i Connect
4. Ako neche, nekoliko puta ponovim br. 3Jel’???
Da li kliknem Deactivate u Networkingu kada udjem u gnome-ppp???
23. avgust 2006. u 1:10 pm #46904popac
UčesnikZa[to ne probaš kppp ukoliko ti drajver korektno radi. Wvdial i njegovi GUI imaju nekada problema sa 042 brojevima i slično.
23. avgust 2006. u 2:31 pm #46905kosmi
UčesnikNe nemoj, ne moras da brises conf-ove. Ja sam samo hteo na silu da simuliram okruzenje
koje ce rezultovati sa exit 16, e da bi ga posle namestio.
Uradises ovako: Networking, pa podesi sve na general (tj. ukucaj bilo koje brojeve kao
broj telefona) i modem kartici i onda activate i ok. Modem ce poceti da okrece brojeve
kao root, ali ti ne mari, vec brzo aktiviraj gnome-ppp i connect. Naravno da ce reci da
je zauzet. Ugasi gnome-ppp, pa ga posle ponovo upali i trebalo bi da se konektuje, a ako
ne uspe, probaj jos 5-6 puta na connect sa zadrshkom od 10-15 sec. Posle uspesnog
konektovanja, ne diraj vise Networking. Mislim da sve ovo ima nekakve veze sa root-om,
privilegijama i prioretetom nad modemom. U /var/log/messages vides razne brljotine,
koje se posle restartovanja kompjutera vise ne dogadjaju, a konekcija radi. -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.