Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › Lucent-Agere Winmodem na Ubuntu 6.06
- This topic has 29 odgovora, 4 glasa, and was last updated 19 years, 4 months ranije by
kosmi.
-
AutorČlanci
-
18. avgust 2006. u 7:44 am #7707
teMplaryum
UčesnikPrvo, ja sam totalni noob sto se tice linux/UNIX sistema, pa sam odlucio da vidim kakvo je to Linux cudo od OS-a. Normalno, prvo sam se docepao Ubuntua, posle mnooogo dobrog review-a u Svetu kompjutera.
Ok, kada sam ga instalirao, Ubuntu je radio na kernelu 2.6.15-k7 (imam Barton +2500). Ali, taj kernel nema driver za moj winmodem (pomochu scanModema video sam da je to Lucent Agere). Probao sam sa wvdialconf-om, ali on zablokira i moram da rebootujem. Shta da radim, ja preko synapteca instaliram kernel i386, jer on ima ugradjen drajver. Moram da kazem da sam se pre toga ubio neuspeshno trazeci drajver na netu.
Posle podesavanja GRUB-a, stavio sam da se po defaultu bootuje 386 kernel. Ovde je wvdialconf radio besprekorno. Napravio sam dev link sa ttyLT0 na dev/modem. Kada sam probao wvdial (042 Verat SMIN), on prepozna carriera ali dalje ni da bekne. pppd izbacuje gresku 16. Modem init stringovi su dobri, proveravao sam na forumima, stupid mode je on… Ne znam shta da radim…
Please, help the NOOB!18. avgust 2006. u 11:26 am #46887teMplaryum
UčesnikProbao sam danas sa obicnim Veratom – lokalni poziv, ali neche!!! >:(
Ima li nekih predloga???18. avgust 2006. u 5:21 pm #46888Milanche
UčesnikPa mozes da promenish modem taj ti je i onako krshina. Nisam ga imao ni godinu dana on se sprzio nekako. 😀
18. avgust 2006. u 6:20 pm #46889teMplaryum
UčesnikAhhh, nameravao sam ja da kupim novi od pre 3 godine…ali… 😀
Ma treba da probam sa gnome-ppp-om, ali nikako da ga nadjem, a na DVD-u nema Universe repozitorijuma…
Da poludish!
Zna li neko gde da ga downloadujem???18. avgust 2006. u 8:13 pm #46890teMplaryum
UčesnikEvo posle 2 sata, uspeo sam da instaliram gnome-ppp-0.3.23 koji sam skinuo sa neta. Uglavnom, njegov konfiguracioni fajl (/home/templaryum/.wvdial.conf) sam podesio, ukljuchio stupid mode, comment out-ovao auth i lcp-echo linije u /etc/ppp/options a potom i ubacio liniju receive-all na kraj dokumenta, namestio pap-secrets i chap-secrets i jbg, NECE DA RADI!!! :'(
Please help…Anybody…
18. avgust 2006. u 8:51 pm #46891kosmi
UčesnikKonfiguracioni fajlovi za wvdial u /home/xxxx/wvdial.conf i /etc/wvdial.conf moraju sadrzati
iste stvari, a mozes i obrisati sve iz /etc/wvdil/conf-a, tj treba da izgleda ovako:
[Dialer Defaults]
Phone =
Username =
Password =
New PPPD = yes
Tako gnome-ppp ne brljavi sa wvdial-om, vec ce citati iz /home/xxxxx/wvdial.conf.
Ako ne uspe, postuj nam ga pa da vidimo dalje.19. avgust 2006. u 9:37 am #46892teMplaryum
UčesnikOk, izbrisao sam sve podatke u /etc/wvdial.conf, a gnome-ppp je i pre koristio sopstveni config (/home/templaryum/.wvdial.conf). Evo sta izbacuje gnome-ppp:
–> Ignoring malformed input line: “;Do NOT edit this file by hand!”
–> WvDial: Internet dialer version 1.55
–> Cannot set information for serial port.
–> Initializing modem.
–> Sending: ATZ
ATZ
OK
–> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
OK
–> Modem initialized.
–> Sending: ATM1L3DT510995
–> Waiting for carrier.
ATM1L3DT510995
CONNECT 45333 NoEC
–> Carrier detected. Starting PPP immediately.
–> Starting pppd at Sat Aug 19 11:10:11 2006
–> Warning: Could not modify /etc/ppp/pap-secrets: Permission denied
–> –> PAP (Password Authentication Protocol) may be flaky.
–> Warning: Could not modify /etc/ppp/chap-secrets: Permission denied
–> –> CHAP (Challenge Handshake) may be flaky.
–> Pid of pppd: 7098
–> Using interface ppp0
–> Disconnecting at Sat Aug 19 11:10:12 2006
–> The PPP daemon has died: A modem hung up the phone (exit code = 16)
–> man pppd explains pppd error codes in more detail.
–> Try again and look into /var/log/messages and the wvdial and pppd man pages for more information.Zatim sam probao sa wvdialom, isti config (wvdial –config /etc/home/templaryum/.wvdial.conf), izbacuje:
templaryum@ubuntu:~$ wvdial –config /home/templaryum/.wvdial.conf
–> Ignoring malformed input line: “;Do NOT edit this file by hand!”
–> WvDial: Internet dialer version 1.55
–> Cannot set information for serial port.
–> Initializing modem.
–> Sending: ATZ
ATZ
OK
–> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
OK
–> Modem initialized.
–> Sending: ATM1L3DT510995
–> Waiting for carrier.
ATM1L3DT510995
CONNECT 46666 NoEC
–> Carrier detected. Starting PPP immediately.
–> Starting pppd at Sat Aug 19 11:08:37 2006
–> Warning: Could not modify /etc/ppp/pap-secrets: Permission denied
–> –> PAP (Password Authentication Protocol) may be flaky.
–> Warning: Could not modify /etc/ppp/chap-secrets: Permission denied
–> –> CHAP (Challenge Handshake) may be flaky.
–> Pid of pppd: 7020
–> Using interface ppp0
–> pppd: �_��h[1a][06][08]�[05][06][08]
–> Disconnecting at Sat Aug 19 11:08:39 2006
–> The PPP daemon has died: A modem hung up the phone (exit code = 16)
–> man pppd explains pppd error codes in more detail.
–> Try again and look into /var/log/messages and the wvdial and pppd man pages for more information.A evo i .wvdial.conf:
[Dialer Defaults]
Modem = /dev/ttyLTM0 #ili /dev/modem, svejedno, prepoznaje oba
ISDN = off
Modem Type = Analog Modem
Baud = 115200
Init = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Init3 =
Init4 =
Init5 =
Init6 =
Init7 =
Init8 =
Init9 =
Phone = 510995
Phone1 =
Phone2 =
Phone3 =
Phone4 =
Dial Prefix =
Dial Attempts = 1
Dial Command = ATM1L3DT
Ask Password = off
Password = ********
Username = ********
Auto Reconnect = off
Abort on Busy = on
Carrier Check = on
Check Def Route = on
Abort on No Dialtone = on
Stupid Mode = on
Idle Seconds = 0
Auto DNS = on
;Minimize = off
;Dock = off
;Do NOT edit this file by hand!Ne znam u chemu je problem. Sada jos pocinje da se konektuje pri bootovanju (zezao sam se sa chmodom i depmodom, neshto sam zeznuo… :'(). Hochu da poludim, treba mi Linux sa netom i to brzo!
E, da, da kazhem da kada koristim sudo, oba dialera mogu da edituju chap-secrets i pap-secrets, ali sam ruchno namestio passwd i username u tim fajlovima, tako da nema potrebe da se menjaju.
19. avgust 2006. u 8:49 pm #46893kosmi
UčesnikMeni sve izgleda dobro ono sto si napisao, ali…
Ja ne diram nista u /etc/ppp/options fajlu.Komanda egrep -v ‘#|^ *$’ /etc/ppp/options daje:
asyncmap 0
auth
crtscts
lock
hide-password
modem
proxyarp
lcp-echo-interval 30
lcp-echo-failure 4
noipx
———————–
/etc/ppp/peers/wvdial :
noauth
name wvdial
usepeerdns
———————–
,/etc/ppp/peers/wvdial-pipe :
noauth
name wvdialplugin passwordfd.so
defaultroute
replacedefaultroute
———————-
,/etc/ppp/peers/kppp-options :
noauthIsti output mi daje gnome-ppp kao tebi samo sto se konektuje.
Radi i sa gnome-ppp/wvdial i kppp/pppd.
Pokusaj da vratis staro stanje u /etc/ppp/options, pa
prepisi nesto odavde iz wvdial i wvdial-peers.20. avgust 2006. u 7:33 am #46894teMplaryum
UčesnikOK, podesio sam /etc/ppp/options tako da komanda egrep -v ‘#|^ *$’ /etc/ppp/options daje isto shto i tvoja, zatim sam pogledao /etc/ppp/peers/wvdial i wvdial-pipe, isti su kao tvoji, nemam kppp. Guess what, opet nece!!! :'(
Stvarno ne znam shta mu je…sada i kad se bootuje (Loading ACPI modules….[ok]) pocinje da se konektuje, ne znam kako da se otarasim toga.
Jedino sto bi pomoglo je kada bi postojali ltmodem drajveri za 2.6.15 kernel, jer na kernelu 686 i k7 nece da rade ltmodem drajveri za 2.6.12 a 386 kernel ima preinstaliran lucentov drajver.20. avgust 2006. u 10:06 am #46895teMplaryum
UčesnikPonovo sam instalirao Lucentove drajvere po uputstva sa Ubuntu Community i uspeo je da se konektuje na 30 sek, a onda puca veza. Za tih trideset sekundi nema protoka. Po nekim uputstvima, promenio sam /etc/ppp/peers/provider (zamenio replacedefaultroute umesto default route) i iskljucio i ukljucio lcp-echo u /etc/ppp/options, ali opet puca veza. Hajde postuj svoj /etc/ppp/peers/provider i /etc/chatscripts/provider, pa da vidim shta propushtam.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.