Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › LINUXO get together
- This topic has 29 одговора, 14 гласова, and was last updated 19 years, 2 months раније by jovir.
-
АуторЧланци
-
5. јул 2005. у 3:46 pm #30775ivicapУчесник
off-topic lepe su ti to ideje, ali kako da se organizujemo? ja sam procitao mnoge dobre ideje po linux forumima ali treba to neko da pogura, a posto uglavnom nema nikog da pogura sve ostane na ideji. naravno to ne znaci da ne treba da pokusamo:)))
inace za pocetak, ja predlazem neki vikend rostilj na kosutnjaku ili slicno, sa dobrom muzikicom i picencem i mnogo dobrim zezanjem. pa ako to ispadne kako treba, mozemo na licu mesta da se dogovorimo za dalje. evo ja cu da nabavim neki rostilj i nudim vozacke usluge;))5. јул 2005. у 7:01 pm #30776Off-TopicУчесникLepo si to reko, da POGURA, nikako da vuche, shto na svojim plecima ili pak na svoju stranu. Kao shto se i naslucuje potreba da se ljudi i lichno izupoznaju, kako bi se mozda i izdvojio cilj ili pravac gde to gurati i sa kojom svrhom, verujem da Linux sam po sebi moze biti svrha, ali za pravac tu je doguvor neminovan.
Dobar predlog, a moj poziv ostaje otvoren, jer eto prilike, u principu me bash i ne zanima neka uobichajena terevenka, koliko upoznavanje ljudi i da se vidi kako se ko sa kim slaze, pogubno bi bilo skupiti sve rogove GNU ideje u jedvu vrecu, zato, ako ste raspolozeni za 16.07, poshaljite mi samo subject na PM.
6. јул 2005. у 9:58 am #30777mihailojocicУчесникKoristim LINUX celih 7 dana konstantno. Mnoge stvari mi se dopadaju koje sam video po ovim forumima a mnoge ne. Ovo okupljanje bi bila prava stvar. Zar nebi bilo dobro da se malo ova nasa uchmavala zemlja zainteresuje (njeni drzavnici) da se razvije nesto kao ovaj srpski LINUX. Zar im nebi islo u prilog da “poguraju” 20-tak ljudi odavde? Na kraju mnogo bi im se isplatilo. Na tu ideju me je dovela vest koju sam procitao:
Linux u južnokorejskim školama
———————————————————————-
Vlada Južne Koreje planira da do kraja 2006. godine uvede u upotrebu
operativni sistem Linux u 10.000 državnih škola za potrebe evidentiranja
učenika. Dosada je Linux uveden u 132 škole u Seulu.Lokalna verzija Linuxa zvana Booyo, koja se pojavila prošle godine, trebala
bi da zameni Unix na serverima na kojima se čuvaju podaci o ocenama i
zdravstvenom stanju učenika. Booyo je, po nalogu vlade, napravio Institut
za elektroniku i telekomunikaciona istraživanja, u cilju smanjenja
administrativnih troškova.Zasad je Linux zastupljen na šest posto servera, a planira se da 40
procenata državnih institucija pređe na Booyo do 2010. godine.Znate li koliko su para ustedeli?
6. јул 2005. у 11:32 pm #30778veteranУчесникPa neko je već počeo i da vuče i da gura.
http://www.elitesecurity.org/tema/124829/0#816927
Pozdrav,
Veteran7. јул 2005. у 12:58 am #30779jbobanУчесникPa ko’ rekoh da proshirim malko temu, i predlozim svima koji obilaze ovaj forum, a narochito adminima, koji imaju mnogo bolji pregled na sve chlanove, da oforme jedan upit na Search strani, kojim bi se mogli lakshe locirati useri iz pojedinih krajeva-regiona Srbije
Sumnjam u to s obzirom da Linux-aše bije glas da su malo čudni, a tome doprinose i nick-ovi koje sami sebi daju koji su cenjeniji što su čudniji, a mesto odakle je ko je strogo čuvana tajna…
8. јул 2005. у 4:07 pm #30780ivicapУчесникPa neko je već počeo i da vuče i da gura.
evo juce sam bio na elitesecurity i poslao homoludens-u pp, i u narednih nekoliko dana bi trebao da bude neki sastanak. za sad se prijavilo devet zainteresovanih, a ako jos nekog interesuje vise o ovome nek posalje homoludens-u pp preko elitesecurity sajta.
9. јул 2005. у 10:38 am #30781homoludensУчесникupravo sam saznao da je i ovde pokrenuta inicijativa za okupljnje, pa reko hajde da dodjem…
link ka es temi imate.
ideja nam je ista. cilj je lokalna organizacija u bgd-u, a to se potom moze i siriti.
za sada mi se javilo jedno 12 ljudi. ocigledno da ovde ima jos zainteresovanih.
ako vam odgovara moze i ovde slicna akcija: dakle ako ste zainteresovani pustite mi pm, nemojte da duplirate (ako ste poslali pp na es-u). to nije neka zvanicna statitika vec cisto neka vrsta informacije o tome koliko je ljudi zainteresovano za osnivanje LUG-a.i naravno sta mislite o vremenu i mestu sastanka? kada i gde?
uzmimo u obzir da bi bilo dobro da to bude u narednih nedelju dana.
uglavnom ljudima odgovara vikend.btw. kombinacija pivo/rostilj/linux je, pomeni, vise nego prihvatljiva.
9. јул 2005. у 1:58 pm #30782jedanBrankoУчесникSamo cu vam reci… http://ns-linux.org 🙂
Sala-mala, bilo bi jako lepo da se makar po vecim gradovima napravi nesto slicno kao u Novom Sadu i da se kasnije napravi saradnja na tom nivou (LUG-ova).
9. јул 2005. у 2:10 pm #30783homoludensУчесникnaravno, oni su probili led… trebamo im i zahvaliti u to ime (mozda da ih pozovemo na rostilj?!), sada mi ostali samo trebamo slediti njihov primer.
12. јул 2005. у 4:26 pm #30784ivicapУчесникevo posta sa elitesecurity-a
Dogovor kuću gradi a kompromis rešava i najteže probleme.
Niko nama ne brani da se vidimo i dva puta ovog meseca, dakle ovako:
Prvo okupljanje 16. 7. 2005. bašta restorana “Kovač” u 17 časova, oni koji ne mogu u ovom terminu vidimo se 23. 7. 2005. na istom mestu u isto vreme. Poziv važi i za one koji su bili 16.
Mislim da je ovim problem termina rešen, bar za mene i biću prisutan oba puta.
Restoran “Kovač” se, za one koji ne znaju, nalazi stotinak metara naviše od FON-a odnosno FPN-a. Svi tranvaji koji idu ka Banjici i svi autobusi koji prolaze Avalskim putem (Bulevar JNA) staju vrlo blizu.
malo je nezgodno sto se ista tema vrti na dva foruma, ali sta je tu je. sta kazete linuxo-ovci?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.