Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Предлози и питања › Linuxo chatroom i Mapa linuxa predlog
- This topic has 25 одговора, 9 гласова, and was last updated 15 years, 12 months раније by Владимир.
-
АуторЧланци
-
26. мај 2008. у 11:09 pm #70202ВладимирУчесник
Meni je XMPP protokol savršen(mada to nema neke veze sa tim šta je bolje za ovo) , zato bih više voleo Jabber. A ne znam što nađe baš francuski server, mogao bi i ES, verovatno manje laguje.
27. мај 2008. у 1:12 am #70203DVSoftwareУчесникmozda jeste savrsen za IM, ali za chat room je irc neprevazidjen.
27. мај 2008. у 9:47 am #70204foxbunnyУчесникmozda jeste savrsen za IM, ali za chat room je irc neprevazidjen.
Da li si bio u novom linuxo chat roomu? Funkcionise _isto_ kao IRC.
27. мај 2008. у 10:29 am #70205DVSoftwareУчесникNisam, jer moram da registrujem account – znaci nije isto
27. мај 2008. у 11:18 am #70206nucleuswizardУчесникПа добро докле ћемо се свађати шта је боље.До сада је ИРЦ постојао и мало је људи ишло,дајмо сада шансу Јабберу па ћемо видети. ^-^ 🙂 🙂
27. мај 2008. у 12:06 pm #70207foxbunnyУчесникNisam, jer moram da registrujem account – znaci nije isto
Koristis najobicniji Jabber acct, a room je free (nema pass).
Tema nije sta ti se vise svidja, nego da li ima tehnickih prepreka u prihvatanju Jabber chat rooma kao naseg zvanicno nezvanicnog chat rooma.
Meni je licno verovatno zgodnije sada da koristim IRC na poslu, a kod kuce imam pristup i jednom i drugom. Vidim da dosta ljudi vec koristi Jabber ili Google Talk pa ni oni nemaju neki problem da pristupe chat roomu. Znaci, sto se dostupnosti tice, osim mene se niko nije izjasnio da ne moze _tehnicki_ da pristupi chat roomu. Ti si naveo razlog koji (najverovatnije) nije tehnicke prirode posto je registracija jabber accta veoma jednostavna.
Tehnicki razlozi mogu da budu:
1. pristup preko proxyja
2. pristup kroz firewall
3. losa veza sa jabberfr.org serverom ili tvojim serverom
4. (aj i to da stavimo) fizicka sprecenost registracije naloga za Jabber ili IRC
5. nemogucnost koriscenja Jabber ili IRC klijenata (nazovimo ovo “ostali razlozi”)itd.
Ja licno imam problema sa 1. dok sam na poslu i 3. povremeno. Server laguje _povremeno_, sto je nekoliko puta na dan u rangu 20sec~2min. To spada u problem broj 3. Medjutim, nisam spreman da to uzmem kao razlog da se prebacim na IRC, mada mi to nece smetati ako se ostali sloze da je najbolje resenje.
Dakle, ako ljudi ovde navedu vise tehnickih razloga koji nisu “Meni se vise svidja IRC/Jabber”, onda bi bilo realno da predlozimo prebacivanje na IRC. U suprotnom, ja ne vidim razlog za to. Dakle, diskutujemo o tome zasto jedan ili drugi vid komunikacije nisu _prakticni_, a ne _dopadljivi_.
27. мај 2008. у 5:46 pm #70208DVSoftwareУчесникOk, koliko opensource projekata i zajednica koristi jabber u ove svrhe?
0. zero. nada.
Da li 25000 korisnika na freenode grese negde?27. мај 2008. у 6:45 pm #70209DanilocУчесникJa sam isto vise za IRC varjantu, brze je i preglednije. Server – Kanal ??? Recite i ja cu uvek gledati kada sam na netu da budem sa vama.
Pozdrav
27. мај 2008. у 8:01 pm #70210foxbunnyУчесникAjmo, Jovo, nanovo. Ja ne pricam o svidjanju ili ne svidjanju. Tu ce uved biti podela, a nikad dogovora. Ja pricam o TEHNICKIM argumentima. No, dobro, dok se ovo vrti, mi smo tamo pa smo tamo. Izgleda da nce biti nikakvog dogovora, pa ono. Ko zeli na #linuxo, nek ide tamo, ko zeli na jabberfr.org, nek ide na njega.
27. мај 2008. у 8:09 pm #70211DanilocУчесникMa na kom irc serveru??
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.