Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Предлози и питања › Linuxo chatroom i Mapa linuxa predlog
- This topic has 25 одговора, 9 гласова, and was last updated 16 years раније by Владимир.
-
АуторЧланци
-
24. мај 2008. у 12:14 pm #10122nucleuswizardУчесник
Можда би могао онај ко одржава ону мапу да стави обавештење да има чет соба Линуксо.Пошто ионако има 900 и више људи који су пријавили линукс а на чету нас има максимално петоро…. 😉 😉
24. мај 2008. у 2:34 pm #70193foxbunnyУчесникPa pitaj ga. Sto da ne.
24. мај 2008. у 6:02 pm #70194AndersenУчесникPa to bi bilo na obostranu korist,verovatno bi pristao, nego.. gde bas nadjoste ovaj jabber protokol, ne koristi ga bas mnogo ljudi.
Mrzi me nesto da otvaram nalog.. :-24. мај 2008. у 8:35 pm #70195foxbunnyУчесникOtvaranje naloga ti je isto što i konfiguracija jabber accta u tvom IM klijentu. Samo dok to radiš checkiraš register ili već kako je to sročio tvoj IM klijent.
Inače, jabber koristi dosta Linuxovaca, ne znam otkud ti to da ne se ne koristi. Najbolji primer ti je Google Talk, koji je dosta popularan i van Linux zajednice. On koristi XMMP protokol kao i Jabber.
24. мај 2008. у 10:02 pm #70196marelliУчесникExtra je taj chat samo da namestim ovaj jabber,grrrrr …
25. мај 2008. у 4:16 pm #70197DVSoftwareУчесникponovo kazem, bolje vam je irc (ne, nisam zapeo da to bude na mom serveru)
25. мај 2008. у 4:27 pm #70198AndersenУчесникMeni izgleda isto, da’ je irc ili jabber, bitno je da radi sto treba. Podesio sam Kopete sinoc za ovaj jabber, nije nikakav problem, citava frka je ispala zato sto sam pokusavao da se reistrujem na jabberfr.org umesto na jabber.org, a nisam to primetio odmah 🙂
26. мај 2008. у 10:08 am #70199foxbunnyУчесникponovo kazem, bolje vam je irc (ne, nisam zapeo da to bude na mom serveru)
Uf, pa ovo je totalni bedak. 😮
Ok. Ae ovako. Da li se ljudi slazu da batalimo Jabber i predjemo na IRC kod DVSoftware?
Meni u sustini nije svejedno posto na poslu nema ni teoretske sanse da koristim IRC, a jabber cu valjda nekako moci. Mada, kod kuce mi je zaista svejedno.
26. мај 2008. у 11:12 am #70200DVSoftwareУчесникzasto ne mozes da koristis irc?
firewall ili neki drugi razlog?
ako je firewall: http://www.mibbit.com/ je resenje26. мај 2008. у 11:53 am #70201foxbunnyУчесникzasto ne mozes da koristis irc?
firewall ili neki drugi razlog?
ako je firewall: http://www.mibbit.com/ je resenjeHe. Hvala. Eto, meni licno je sada potpuno svejedno. :p
Sta drugi kazu?
EDIT:
Hm, evo vec dva dana laguje nevidjeno ovaj jabberfr.org. Ako vi nemate nista protiv, ja sve vise naginjem ka IRC kanalu koji je napravio DVSoftware.p.s.
RiSK, nadam se da se ne ljutis? Ali ono, aj da vidimo da li mozemo se dogovorimo, posto vidim da je DVSoftwareu stalo (mislim ono, razumem coveka).U sustini, meni je jabber oke skroz.Sad dosta laguje… ako se ne sredi, IRC deluje kao bolje resenje, ako je stabilan. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.