Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Debian › linux za ovu konfiguraciju
- This topic has 19 одговора, 8 гласова, and was last updated 15 years, 2 months раније by slobex90.
-
АуторЧланци
-
4. октобар 2009. у 3:07 pm #81264Oko_sa_BagdaleУчесник
Jeste nintendo wii u pitanju.Da probam taj bsd??? ili šta
Jedina console na kojoj NetBSD radi je Sony Playstation 2 koliko ja znam. Ima puno vise sanse da su neki Linux
klinci gubili vreme sa tom konsolom ali mozes da odes na NetBSD web-stranicu i download-ujes 6-7 CD za razano razne arhitekture bazirane na PPC chip-set-ovima i vidis dali ce bilo koja od njih da boot-uje. Da imas dokumentaciju za Nintendo portovanje NetBSD-ija bi bilo vrlo jednostavno jer je sam cip-set podrzan.Probaj da svirnes jedan e-mail na users@netbsd i da vidis sta ceti ljudi reci. Moguce da se nako igrao time.
4. октобар 2009. у 3:15 pm #81265Oko_sa_BagdaleУчесникnet bsd radi i na tosterima.
To je malo PR bullshit. Taj toster je ARM chip-set.
http://www.embeddedarm.com/software/arm-netbsd-toaster.php
Kladim se u $100 da bi na njemu OpenBSD i Linux radili posle tri dana hack-ovanja. OpenBSD ima identican hardware abstraction cod kao NetBSD tako da na svemu sto radi NetBSD moze da radi i OpenBSD bez ikakvog napora.
Ja licno ne poznajem hardware abstract code na Linux-u. Predpostavljam da je u proslosti bio jako los jer je Linux bio i ostao pre svega OS za i386 hardware mada je od kako su poceli da ga koriste za embedded uredjaje moguce da su malo ispeglali kod ali sumnjam. Znam da se Linus hvalio time da je samo jednom jedini put u zivotu radio na ne Wintel-ovom hardware-u i to je bio neki placeni posao da portuje Linux na DEC Alpha servere.
6. октобар 2009. у 4:29 pm #81266SiouxУчесникHteo sam na šaljiv način da kažem da se ljudi iza NetBSD-a trude da portuju na što više platformi. Stoga je, ako hoćeš da na nečemu čudnom digneš neki OS velika je šansa da da to bude NetBSD .
6. октобар 2009. у 10:02 pm #81267marelliУчесникUuuu, de nadje da kupis ovo? Koliko si da novca?
7. октобар 2009. у 4:04 pm #81268slobex90Учесник400km polovan čipovan nintendo wii
7. октобар 2009. у 4:27 pm #81269marelliУчесник400 km, aaaaaaaaaaaaaa, jel to konvertibilnih maraka, ne
e sad ko bi ga znao koliko je to u našim dinarima????????????
7. октобар 2009. у 5:02 pm #81270GoranSTXУчесникTo je oko dvestotinjak evra u našim dinarima 😀
7. октобар 2009. у 5:12 pm #81271marelliУчесникVredi li to toliko, ajde javi šta si instalirao i kako ide.
Meni nekad kroz ruke prodje sve i svašta, nekad nenznam ni šta je, pa ako se desi da uleti i ovako nešto da znam da li da ga pazarim. Volim da experimentišem!
7. октобар 2009. у 8:46 pm #81272Oko_sa_BagdaleУчесникVredi li to toliko, ajde javi šta si instalirao i kako ide.
Meni nekad kroz ruke prodje sve i svašta, nekad nenznam ni šta je, pa ako se desi da uleti i ovako nešto da znam da li da ga pazarim. Volim da experimentišem!
Vredi ako se igras. Meni da je das za dzabe nista mi nebi znacila. Ja se nebih puno palio da instaliram neki
ne vlasnicki OS na tim konsolama. Taj hardware je bundle-ovam sa software-om iz razloga. Ima samo jednu
namenu i to radi fantasticno.8. октобар 2009. у 9:48 pm #81273slobex90УчесникPogledaj malo po forumima malo you tube ili jednostavno otiđi u neki wii klub i vidjećeš da nećeš ostati ravnodušan. Govore slabija grafika nego na ps3 i x360 ali ima nekih igara koje baš suprotno govore ssbb,mario kart,super mario galaxy,metroid prime coruption itd….Moja preporuka ako voliš igre a i djevojke vole wii sports
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.