Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Debian › linux za ovu konfiguraciju
- This topic has 19 одговора, 8 гласова, and was last updated 15 years, 3 months раније by slobex90.
-
АуторЧланци
-
3. октобар 2009. у 2:25 pm #11506slobex90Учесник
* CPU: PowerPC-based “Broadway” processor, made with a 90 nm SOI CMOS process, reportedly† clocked at 729 MHz[89]
* GPU: ATI “Hollywood” GPU made with a 90 nm CMOS process,[90] reportedly† clocked at 243 MHz[89]
# 88 MB main memory (24 MB “internal” 1T-SRAM integrated into graphics package, 64 MB “external” GDDR3 SDRAM)[91]
# 3 MB embedded GPU texture memory and framebufferVolio bi da bude baziran na debianu, i još nešto ovo je igraća konzola
3. октобар 2009. у 2:42 pm #81255ak-87УчесникPa s obzirom da je PowerPC mozes koristiti samo one distribucije koje su portovane na isti. 🙂
Znaci, Debian PPC (mislim da ima i Ubuntu za PPC), Fedora, OpenSuSE, Gentoo, YellowDog itd. A kako se zove ta konzola? ??? Jesi li pokusao da guglash malo, da vidis sta su ljudi stavljali od Linuxa na nju? Vjerovatno ima nekih uputstava.
3. октобар 2009. у 3:26 pm #81256nucleuswizardУчесникДа није ово Wii конзола?
ATI Hollywood and IBM Broadway – The heart of the Wii
The Wii is based around an IBM PowerPC processor chip (CPU), codenamed “Broadway” and clocked at a reported 729Mhz, and a custom ATI graphics chip (GPU) codenamed “Hollywood” and clocked at 243Mhz. Note that the clock speeds are what has been reported – there is no official confirmation from Nintendo. The console has 88mb of memory to support the custom chips, with 24mb of this being integrated with the “Hollywood” GPU. There is also 3mb texture memory / frame buffer on the GPU. An additional 512mb of Flash RAM memory completes the internal storage capability. An SD card of up to 2gb may also be added to increase the available storage for gmae saves and downloaded Vitual Console games. In terms of video output, the Wii can provide 480i (NTSC), 576i (PAL/SECAM) and a 480p progressive scan output, the latter being via the component output lead and referred to as EDTV. There is a single multi purpose output socket on the console. Rumours do persist that the Wii hardware is capable of 720p HDTV output – but it is stressed that these are indeed only rumours and may just be wishful thinking, though it is not hard to see the possibility of a HDTV capable Wii2 in a few years.
Sound is output is analogue stereo, supporting Dolby Pro-Logic II for surround duties – there is no digital sound output.
Ево и линукса за ту конзолу
http://wiibrew.org/wiki/Wii_Linux
базиран је на Game Cube Linux-у,мада на викију пише да могу да се инсталирају дебијан пакети
3. октобар 2009. у 6:37 pm #81257slobex90УчесникProbao sam taj gentoo ali mi u toku botovanja traži username i pasword koji nisu postavili u upustvu.
3. октобар 2009. у 6:55 pm #81258kosmiУчесникVolio bi da bude baziran na debianu, i još nešto ovo je igraća konzola
Da znaš da je igraća konzola O0, ljudi stvarno moraju i da igraju uz wii-remote :D.
3. октобар 2009. у 6:58 pm #81259slobex90УчесникNaravno, u početku kada sam nabavio moja majka mislila da sam poludio
3. октобар 2009. у 7:22 pm #81260slobex90УчесникProbaću arcii pa vam javim kako je prošlo
3. октобар 2009. у 8:09 pm #81261Oko_sa_BagdaleУчесникBio bi veoma iznenadjen da bilo sta radi na toj konzoli. Upravo sam preslistavao NetBSD dokumentaciju.
Jer to Nintendo Wii konzola? Sam procesor je izgleda isti kao PowerPC 750CL processor koji je Apple koristio u svojim PowerPC baziranim racunarima pre samog prelaska na Intel. OpenBSD i NetBSD rasutraju na tim racunarima.
Problem je u tome da sto je Nintendo Wii korisiti isti IBM-ov cip ali je potpuno drugacija arhitektura od
Apple PowerPC jer arhitektura nije samo odredjena sa CPU (to ti je kao da dva automibila imaju potpuno isti motor ali je sve ostalo drugacije).Po mom ogranicenom poznavanju trzista Gaming consola one su uglavnom closed hardware (dokumentaciju nije moguce naci) i sanse da bilo sta na njima radi su beznacajne.
4. октобар 2009. у 12:42 pm #81262slobex90УчесникJeste nintendo wii u pitanju.Da probam taj bsd??? ili šta
4. октобар 2009. у 1:39 pm #81263SiouxУчесникnet bsd radi i na tosterima.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.