Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Laptop i Linux, preporuka…
- This topic has 46 одговора, 18 гласова, and was last updated 14 years, 4 months раније by
pingo.
-
АуторЧланци
-
6. август 2010. у 9:56 am #85149
Barone
УчесникProbacu ovo sto duke nudi pa javljam…
Ma iskljucen mi je jedan kontroler AHCI, jer nije hteo win xp da instalira ( ubuntu je hteo ).
Tako da ce ostati taj kontroler iskljucen, nadam se da se nece odraziti na performanse racunara…
Instalirao sam win xp, juce i ubuntu probno… Pa sam mislio prvo da sredim particije.
Jedino od live verzija imam Ubuntu6. август 2010. у 11:57 am #85150Barone
УчесникOvaj program zavrsio posao i to odlicno.. Cak je laksi i prijatniji za rad od PM.
Sve je odradilo kako treba… Samo kad sam instalirao linux prijavio je jos jednu od 1 GB particiju ( 70 MB popunjenu ). Win je ne vidi 😀22. август 2010. у 4:44 pm #85221Barone
ГостE par pitanja za one koji imaju ovaj model Lenovo G 550.
Sto se tice drajvera Ubuntu mi je samo prepoznao da fali drajver za WiFi ja mislim…
Sta je sa ostalima… Potrebni ili ne??
Primetio sam da mi se sa vremena na vreme mis se ukoci,pa moram preko touch-a da minimiziram prozor da bi ga odkocio… Jel ovo do sistema ili do drajvera…
Isto jos jedan problem… Sa vremena na vreme u donjem delu ekrana zatrepere par linija… Kao bljesak na tom delu ekrana. Znaci taj 1 cm visine kao zaljulja se na 1 sec… Jel ovo do laptopa??
Na zalost nemam vremena da to sve testiram u Windowsu.Odprilike ukljucim laptop nanekoliko sati subotom, posto uglavnom nisam kuci u zadnje vreme.22. август 2010. у 4:52 pm #85222dukenukem_4d
Гостposto sam skoro nešto obnavljao ploču
po mom iskustvu tek posle mesec/dva ili duže ćes da mu pokupiš/saznaš sve hardverske bubice i workarounde 😉O0
22. август 2010. у 6:09 pm #85223n.radeta
ГостE par pitanja za one koji imaju ovaj model Lenovo G 550.
Sto se tice drajvera Ubuntu mi je samo prepoznao da fali drajver za WiFi ja mislim…
Sta je sa ostalima… Potrebni ili ne??
Primetio sam da mi se sa vremena na vreme mis se ukoci,pa moram preko touch-a da minimiziram prozor da bi ga odkocio… Jel ovo do sistema ili do drajvera…
Isto jos jedan problem… Sa vremena na vreme u donjem delu ekrana zatrepere par linija… Kao bljesak na tom delu ekrana. Znaci taj 1 cm visine kao zaljulja se na 1 sec… Jel ovo do laptopa??
Na zalost nemam vremena da to sve testiram u Windowsu.Odprilike ukljucim laptop nanekoliko sati subotom, posto uglavnom nisam kuci u zadnje vreme.Исти лаптоп, исто Убунту. Детектује ти власнички драјвер за Белкин јер је само тај власнички потребан и то је то. На Дебијану се исти мора ручно скинути и компајлирати.
Што се тиче тача, потврђујем. Изгледа кад тач узме фокус мора и он да га врати да би миш радио. Зна да буде замарајуће ако се користи и једно и друго. Линије се исто појављују на начин који си описао.
Да се тестира на другим ОС-овима нема потребе. Убацивао сам „Лајв-ЦД“ ИксУбунтуа 9.10, имао сам на њему Дебијан, није било тих проблема.Нисам се много бахћао да то решим пошто сам доста заузет сада али свакако ме ова тема интересује.
22. август 2010. у 6:51 pm #85224Barone
ГостOk…
Mislio sam da je ovo sa linijama neko ostecenje i da mora cak na reklamaciju… malo mi je cudno. Kao kad se pojave na TV kada zvoni u blizini mobilni. Samo sto se ovde jave na jednom mestu, nekad bljesnu i slicno. Malo tesko opisati. Cakmi se cini da pocinju cesce da se desavaju :p
Mada testiracu ga vremenom :O13. новембар 2010. у 4:20 pm #85769pingo
ГостTrenutno u Matrixu (Kalča prizemlje) nude Compaq presario CQ56. Cena 35000, a što je najbitnije, uz njega ide instalacija SLED 11 i sve radi out-of-box (čak i kamera i wireless) :bigsmile: .
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.