Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › Kubuntu-problemcici!?!
- This topic has 38 odgovora, 12 glasova, and was last updated 19 years, 9 months ranije by
votan.
-
AutorČlanci
-
9. oktobar 2006. u 1:11 am #47203
LYb
UčesnikZar ne mozes negde u njima da definises sa kog uredjaja da vuce? Mozes i zezanja radi da napravis softlink na uredjaj koji hoces sa imenom koje se njemu “svidja”… Mislim, cisto nagadjam, onako kako bih ja prisao problemu, nikada se nisam sreo sa ubuntu familijom u radu.
9. oktobar 2006. u 6:26 pm #47204votan
UčesnikProbao sam i sa softlinkom, ali isti problem.
Nikako da instalacija krene sa DVD-a. Neznam kako da uputim apt i Adept na DVD!9. oktobar 2006. u 11:47 pm #47205Serijski
UčesnikPotuno ista stvar se meni dešava na Mepisu 6. ako mountujem dvd sa kešom i pokušam apt-cdrom add, kaže mi da ubacim cd.
komandom apt-cdrom -d=/media/dvd add sam ubacio dvd u repozitorjume, i mogu da searchujem pakete, ali kad kliknem na install, traži da ubacim medijum 🙁 iako je n već mountovan na /media/dvd.Ne sećam se da li je problema bilo ina Kubuntu, thouhg… ali nekoliko puta sam nailazio na ovaj problem …
10. oktobar 2006. u 4:18 pm #47206votan
UčesnikUpravo je to ta situacija.
Kako si to sredio?11. oktobar 2006. u 11:46 am #47207Serijski
Učesnikeh, stvarno se ne sećam :- pokušaću da se setim, pa onda javljam …
12. oktobar 2006. u 5:45 pm #47208votan
UčesnikDefinitivno je resenje u tome da uputim apt i Adept na dvdrom. Samo kako? ???
Probao sam nesto sa dselectom i aptitude-om, ali se malo teze snaci u njima. Pa sam ceprljao nesto oko apt.conf-a i pokusao da “im” nekako ukazem na dvdrom, ali bezuspjesno.
Pomagajte! Pun dvd programa, a ne mogu mu ni primac.13. oktobar 2006. u 9:12 pm #47209.BoT.
UčesnikTotalni sam pocetnik u Linuxu, instalirao sam Kubuntu 6.06 Live DVD i normalno, prvi problem na koji sam naleteo bio je instalacija dodatnih programa, odnosno ubacivanje DVD-a u repozitorijume, kako ne bih sve skidao sa net-a. :redface:
Problem sam resio na sledeci nacin (joj sto je prosto, dzaba sam citao prethodne 3 stranice):
~$ sudo apt-cdrom add :biggrin:
14. oktobar 2006. u 11:54 am #47210votan
UčesnikDVD je u repozitorijumu, ali je problem kad ocu da instaliram nesto sa njega!
Evo vec vise od 15 dana kako se bakcem oko toga ali nista.
Procesljao sam forume skoro post po post, nista.
U apt.conf sam ubacio sledeci red:
/dvdrom/::Mount “media/dvdrom”;
(ako je i to tacno, koliko sam ja mogao da shvatim iz man apt.conf), nista. :'(
Da jos jednom pojasnim: Kubuntu 6.06 sam instalirao sa Live CD-a, CD-ovi se dodaju u apt bez problema, i DVD isto, sve se mountuje i sa njih cita automatski, bez ikakvih problema, ali INSTALIRATI nesto sa doticnog DVD-a, nemoguce.
Da nije nesto oko master i slave uredjaja? Kako to da provjerim i da sredim? Sta da cinim?
Pomagajte ljudi, ko boga vas molim!27. oktobar 2006. u 4:56 pm #47211votan
UčesnikKonacno sam uspio da sredim Adept da instalira sa dvdroma!
Komandom:
Acquire::cdrom::mount “/dev/dvd”;
u /etc/apt/apt.conf , gdje je /dev/dvd tacka montiranja dvdroma iz fstab-a!Hvala svima na pomoci!
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.