Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Kubuntu-problemcici!?!
- This topic has 38 одговора, 12 гласова, and was last updated 19 years, 9 months раније by
votan.
-
АуторЧланци
-
24. септембар 2006. у 12:45 pm #47183
RiSK
УчесникPo svojoj prilici si skinuo beta drajvere, tako da je sva moguce.
Uzmi neki stabilan pa instaliraj ponovo 😉
24. септембар 2006. у 2:05 pm #47184votan
УчесникCaka je u tome sto sam vec pokusao sa stab. draj. NVIDIA-Linux-x86-1.0-8762-pkg1.run, ali i oni ni makac (ustvari desava mi se isto kao kod ovih beta – blokira na Kubuntu ekranu!!!).
Kod beta draj. sam bar imao priliku da malo vidim kako rade. ::)Kako onda da sredim ove NVIDIA-Linux-x86-1.0-8762-pkg1.run da rade kako treba?
24. септембар 2006. у 2:20 pm #47185votan
УчесникZamolio bih da mi neko i ovo objasni.
Pri pokusaju kompajliranja dobijam ovu poruku:
checking for X… configure: error: Can’t find X includes. Please check your installation and add the correct paths!???
24. септембар 2006. у 2:34 pm #47186RiSK
УчесникZa GeForce4 uzmi zadnji drajver iz 1.0-7xxx serije, pa instaliraj.
Za kompajliranje: Verovatno fali neki -dev paket za X server. Probaj da instaliras xserver-xorg-dev ili neki drugi -dev koji bi mogao da ima veze sa tim sto kompajliras.
25. септембар 2006. у 6:39 pm #47187votan
УчесникEvo me opet sa istim problemom.
Nista. Isto mi se desava i sa proverenim drajverima (koji su mi radili na Mandrivi 2006).
Dakle, kao root instaliram drajvere i iz root-a startx, sve radi. Dok ga ponovo ne upalim a onda cvrc.
Evo sta ja mislim:
da nije mozda do toga sto posle instal. pokrecem X iz root-a? U jednom uputstvu sam vidio da treba podici X iz obicnog user naloga. Kako onda da pokrenem startx iz obicnog naloga?
Jos malo opisa – kad mi stane na onom Kubuntu ekranu, ja uradim Ctrl+Alt+F1, i iz konzole kad pokrenem /etc/init.d/kdm dobijam poruku da KDE running! Onda predjem u Ctrl+Alt+F7, a tamo dobijem prazan ekran sa trepcucim kursorom u gornjem levom uglu!
Kao da je grafika podinuta ali ne mogu da je vidim ^-^ 😀
#2 Problem sa kompajliranjem sam resio.25. септембар 2006. у 6:42 pm #47188DVSoftware
Учесникna (k)ubuntu nemoj divljachki instalirati drivere, nego preko apt-get, postoje neki symlinkovi koji se na onaj nachin ne zadrzhe prilikom rebootovanja sistema.
25. септембар 2006. у 8:00 pm #47189RiSK
УчесникBilo bi fino da malo opsirnije opises sta se desava kada X nece da se pokrene.
Pogledaj zadnjih nekoliko redova u logu X servera nakon sto pukne.btw: Iz konzole kao root uvek mozes da ukucas `killall X` i ubijes server i sve graficke programcice. Sa `kdm` mozes da ponovo pokrenes prompt za logovanje. Ista stvar u jednom: `/etc/rc2.d/S13kdem restart`. Kao root, naravno.
26. септембар 2006. у 6:32 pm #47190votan
Учесник@RiSK
Ej RiSK brate mili, “kazi mi, da ti kazem”. 🙂
Kako da nadjem i vidim log X?
I dobro ovo za root, nego kako da pokrenem startx iz obicnog usera?
Jer drajveri rade ispocetka, kad iz root-a pokrenem X, ali kad restartujem problemi.26. септембар 2006. у 7:28 pm #47191RiSK
Учесникpa samo kucaj startx kao user i pokrenuces ga.
Ako ti se srusi X recice ti gde su logovi i uctivo te pitati hoces li da ih procitas 😉
Odprilike su u /var/log/Xorg.0.log26. септембар 2006. у 8:09 pm #47192votan
Учесник!!!A da vidis kakvu ti sad muku mucim!!!
Bas sam krenuo ponovo u proceduru sa instaliranjem kad, na obije komande (i telinit 1 i init 1) mi blokira kod poruke:
sending all processes the TERM signal
pa sam morao da resetujem na dugmence.Sta se ovo desava?
Log fajl sam nasao i malo je preobiman. Neznam na sta da obratim paznju.
A sto se tice startx i obicnog usera, budi siguran da nemogu da ga pokrenem. Evo sad sam htio da ti kazem sta mi javlja X po tom pitanju, ali ne mogu da… Da popizdis. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.