Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Koji Linux?
- This topic has 49 одговора, 19 гласова, and was last updated 18 years, 1 months раније by isajlo.
-
АуторЧланци
-
26. септембар 2005. у 10:29 am #3510526. септембар 2005. у 10:31 am #35106PONJAУчесник
@milosk
Hvala! Pogledaću.
E sad pitanje… Šta ne “najbolje” po vama koji ste probali više stvari?26. септембар 2005. у 11:21 am #35107NightweaverУчесникNajbolje je ono sto je za tebe najbolje. Ne postoji najbolji OS, najbolji program i tako to. Ono sto za tebe dobro radi to je najbolje za tebe. A sta te briga sta neko drugi kaze.;) Zato ja uvek kazem da je FreeBSD najbolji OS u u ovoj i desetak okolnih galaksija…jer je za mene najbolji.:)
Na predavanju smo koristili Fervent i moram da kazem da je odlican. Dalje nisam isao jer me ni obrada zvuka a ni Linux ne zanimaju previse tako da nista drugo nisam ni probao. Mozes da skines Fervent besplatno preko torrenta. Na predavanju nam je takodje receno da su BSD kerneli daleko bolji za rad sa zvukom..objasnjeno je i zasto..ali ja stvarno nemam pojma gde su mi beleske. Ako budem dosao do radova coveka koji nam je drzao predavanje dobices kompletno objasnjenje sta i kako sa stanovista matematike, fizike i informatike.:)
26. септембар 2005. у 11:39 am #35108PONJAУчесникNightweaver, mnogo ti hvala u napred na angažovanju koje ulažeš. Sigurno se sećaš svojih školskih dana kada si tek počinjao sa BSD-om, hoćeš što više da saznaš, sviđa ti se, a svestan si da gotovo ništa ne znaš o svemu tome… samo nazireš iz iskustva drugih i iz mora net-literature.
Najbolje je ono sto je za tebe najbolje. Ne postoji najbolji OS, najbolji program i tako to. Ono sto za tebe dobro radi to je najbolje za tebe. A sta te briga sta neko drugi kaze.Wink Zato ja uvek kazem da je FreeBSD najbolji OS u u ovoj i desetak okolnih galaksija…jer je za mene najbolji.
Potpuno razumem šta hoćeš da mi kažeš, ali ja još uvek tragam za onim što je dobro za mene. Ne iz razloga što među isprobanim sistemima nisam našao odgovarajući, nego već iz razloga što nisam probao dovoljno sistema kako bi moj sud bio iole objektivan. (Probao sam svega Windows 3.11, 95, 97, NT, 98, 2000, Me, XP; od Linux-a Red Hat 7, SuSE 8.1, Mandrake 9, 10 i 10.1 i sve to na niskom nivou mog znanja) Šta da kažem… učim… 😀
BTW, nisam uspeo da nađem Fervent za download. Ako ti znaš gde može da se skine il možeš da okačiš link, molim te?
Izgleda da je “farvent” u stvari firma, a njen proizvod je ” Studio to Go!”. Izgleda da ne postoji distribucija koja se zove “Farvent”, ili grešim?26. септембар 2005. у 11:57 am #35109NightweaverУчесникNema na cemu. To mi je posao.:) A moji dani…jooj..davno bese. Moja je sreca te sam rano poceo da se druzim sa stvarno nadarenim i obrazovanim programerima i adminima koji su bili voljni da dele znanje..i to sto sam jako dugo u zajednici. Sto se tvog istrazivanja tice…ne racunaj previse na tudje stavove i misljenja nego probaj. Nemoj da te je strah ili tako nesto nego probaj. Lako ces formatirati disk. A stavovi drugih…su razliciti. Da mene pitas ja ti nikada ne bih rekao koristi Linux nego neki BSD. Ali to je moj stav. Neko drugi ce ti reci da koristis nesto drugo. Najvaznije je da realno izbalansiras svoje potrebe, mogucnosti i prohteve. Kao sto ni jedna religija nije 100% u pravu tako ni jedan OS nije 100% savrsen..bitno je da shvatis da je OS tvoj sluga a ne ti njegov i da treba da sluzi svrsi i ako je ikako moguce da odrazava tvoje politicke i filozofske stavove…ako ih uopste imas po tom pitanju. Kada to uspes da nadjes u jednom onda mozes reci da si nasao najbolji OS u multiuniverzumu.
Aj videcu da ti nadjem torrent fajl. Mi smo ga koristili kao Fervent Studio To Go. Kako mu je tacno ime moraces da vidis na sajtu.:)
26. септембар 2005. у 8:51 pm #35110PONJAУчесникMoja je sreca te sam rano poceo da se druzim sa stvarno nadarenim i obrazovanim programerima i adminima koji su bili voljni da dele znanje..i to sto sam jako dugo u zajednici.
To jeste velika sreća! Na žalost ja bukvalno nemam kome da se obratim, niti sam u školi učio bilo šta o Linuxu, o programiranju nešto malo… tako da se oslanjam na forum(e), literaturu, net i samostalno “istraživanje”. Ipak, do skora više sam bio predan elektronici nego samom kompu uopšte, ali kad sam se dohvatio Asemblera i mikrokontrolera video sam da mi programiranje nedostaje…
Nemoj da te je strah ili tako nesto nego probaj. Lako ces formatirati disk. A stavovi drugih…su razliciti. Da mene pitas ja ti nikada ne bih rekao koristi Linux nego neki BSD. Ali to je moj stav. Neko drugi ce ti reci da koristis nesto drugo. Najvaznije je da realno izbalansiras svoje potrebe, mogucnosti i prohteve.
Ma nije me strah da se “igram”, odnosno da non stop probam! Eee… mislim da imam dovoljno iskustva, odnosno znanja, kako ne bih uništio partition table (moja noćna mora 😀 ) i samim tim ostao bez podataka. Mada, imam drugi HDD (160 GB) na kome su mi najvažniji podaci. Što se tiče probe, “straha” nema! 😉
Kao sto ni jedna religija nije 100% u pravu tako ni jedan OS nije 100% savrsen..
Hehe! Naravno! A da je tako, ozbiljno bi bio narušen perpetuum mobile 2! 😉
Aj videcu da ti nadjem torrent fajl. Mi smo ga koristili kao Fervent Studio To Go. Kako mu je tacno ime moraces da vidis na sajtu.
Bio bih ti mnogo zahvalan. Pokušavao sam da nađem bilo kakav download, ali sve mi miriše da nije FREE (ne slobodan, nego bar “dž” 😉 ).
Obožavam muziku (rock, jazz, blues), naravno, i da se igram njom… tako da bih voleo da vidim šta Linux može da uradi na tom polju. A kasnije nadam se i FreeBSD!27. септембар 2005. у 9:29 am #35111japanУчесникja bukvalno nemam kome da se obratim, niti sam u školi učio bilo šta o Linuxu, o programiranju nešto malo… tako da se oslanjam na forum(e), literaturu, net i samostalno “istraživanje”. Ipak, do skora više sam bio predan elektronici nego samom kompu uopšte, ali kad sam se dohvatio Asemblera i mikrokontrolera video sam da mi programiranje nedostaje…
ako te stvarno zanimaju UNIX-like sistemi malo dublje od korisnickog nivoa, i imas vremena da se posvetis tome, savetujem ti da nadjes knjigu “Advanced Programming in the UNIX Environment”, autor je Richard Stevens.
za citanje i razumevanje ove knjige ce ti trebati C, ne znam kako stojis sa time, ali evo jedne dobre knjige
27. септембар 2005. у 12:40 pm #35112debelizmajУчесникstudiram na rafu i imam mogucnost da na trecoj godini upisem sistem inzenjering a da se u cetvrtoj odlucim za Linux/Unix platformu.Sta mislite koliko je to pametno i koliko ima posla za nas linuxase?
27. септембар 2005. у 1:20 pm #35113NightweaverУчесникTrziste admina je krcato ljudima koji imaju vece znanje nego sto ti mozes da pokupis za 4 godine studiranja bilo cega pa i RAF-a. Cinjenica je da u IT sektoru daleko bolje prodju slobodni strelci nego neko sa diplomom. Da li ce se to promeniti? Sumnjam.
12. август 2006. у 6:24 pm #35114isajloУчесник[quote=”AxeZ”]
Jebote……odmah iznad ove postoji TOP tema sa istim ovim nazivom na X strana.
Fuckin citaj malo pre nego sto postavis glupo pitanje.Ukoliko nisi raspoložen da pomogneš, onda nemoj ništa ni da postuješ. Koji je smisao?
Administartor nisi, a na ovom forumu nadam se da nikad takvi neće ni biti… Jedino malo frustriranog proseravanja.
Čoveku je ovo prvi post, i red je da mu poželimo dobrodošlicu.
@kameni
Za početnika svakako Mandriva, SuSe ili Fedora.
Pozdrav!
[/quote]Svaka cast na odgovoru!Za nas pocetnike ,je uceneje i to kad vise puta ponovimo pitanje na koje i vise puta dobijemo odgovor, zahvaljujuci strpljenju znalaca!
Ja imam Mandrivu 2006 😀 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.