Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Koji Linux?
- This topic has 49 одговора, 19 гласова, and was last updated 18 years, 3 months раније by isajlo.
-
АуторЧланци
-
25. септембар 2005. у 8:08 am #35085NightweaverУчесник
Podrzavam razmisljanje. Mozda bi samo trebalo da sacekas malo da izadje FreeBSD 6.0-RELEASE pa da to skines…za nedelju il’ dve.;)
25. септембар 2005. у 3:14 pm #35086judgeУчесникSkinuo sam najnoviji iso ubuntu sa neta, moram da priznam da lepo radi, ali ima problem o kome vec razgovaram sa LYb ovde na mrezi, a to je da je to do sada jedina instalacija linuxa na kome u podesavanjima nema cisto prikazanog fonta. Dakle uzas! Obicno u svakoj distribuciji postoje fontovi koji se u grafickom okruzenju cisto prikazuju i lepo prikazuju, ali ovo je blagi horor. Posto josh uvek nisam blisko sa kojekakvim ispravkama ovih gresaka oko prikaza na ekranu (horg.conf, dpi i slicno), za mene je to bilo suvishe, i momentalno sam Ubuntu izbacio iz sistema. Stvarno ne mogu da coravim. Nemoj to covece da cekas da ti stigne iz nedodjije, dacu ti ja, nije nikakav problem, samo predlozi kad
25. септембар 2005. у 4:04 pm #35087LYbУчесникKad smo kod fontova, jesi li video kako odvratno izgleda windows u 1600×1200 ako se ne potrudis dosta oko fontova? jeza…
25. септембар 2005. у 4:24 pm #35088DVSoftwareУчесникhttp://www.fun-zone.org/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=1574
a shta fali fontovima na ubuntu?
(ubuntu breezy badger)25. септембар 2005. у 5:10 pm #35089PONJAУчесникČekajte, čekajte… pratio sam Judge-ov problem sa fontovima. I da li na kraju postoji neko rešenje?! Il je upalilo ono s Windowsovim fontovima? A šta bi bilo kada bi uzeo fontove iz neke druge Linux distribucije?
Kad smo kod fontova, jesi li video kako odvratno izgleda windows u 1600×1200 ako se ne potrudis dosta oko fontova? jeza…
Kako se to konfiguriše?
Pitanje za sve:
Da li je neko poručivao Ubuntu i za koliko (vremena) treba da stigne do SCG? Čuo sam da jedno vreme nisu isporučivali CD-e u našu zemlju iz razloga što su neki likovi malo preterali sa porudžbinom.25. септембар 2005. у 5:46 pm #35090IgorPetrovicУчесникPoručivao sam ja kad je izašao Hoary i pošiljka mi je stigla posle mesec i po dana. To što je bilo problema sa dostavom diskova u SCG nije bilo zbog količine već zbog naših revnosnih carinskih službenika koji su toliko odani svom poslu da je medju tolikim zemljama u svetu, problema sa isporukom bilo jedino kod nas. A pored toga, meni su naplatili i poštarinu (oko 70 din. za tri kompleta) iako nisam siguran da je trebalo, tako da ne vidim razlog zašto mi ne bi dostavili poručene diskove kad im je u principu sve plaćeno (mislim na carinu i PTT).
Btw, voleo bih da čujem iskustva drugih što se tiče poštarine za Ubuntu diskove.
Inače, sistem ti je manje-više čist Debian.
25. септембар 2005. у 5:52 pm #35091PONJAУчесникJaviću kad stigne.
Što se tiće carine, znam likove koji su štošta naručivali s neta pa se često desi da ne stigne, da nešto fali… I mi hoćemo u Evropu?!25. септембар 2005. у 7:32 pm #35092DVSoftwareУчесникu ubuntu-u postoji paket sa ms core fontovima, ne znam napamet naziv paketa
25. септембар 2005. у 8:57 pm #35093ViceAУчесникOk. I ja sam korisnik windowsa koji hoce da predje na neki od linuxa. Posto nemam pojma o linuxu hteo bih da postavim par pitanja:
1) posto imam na d: particiji ogromnu kolicinu muzike u mp3 formatu i ne pomisljam da to brisem da li mogu tu particiju da koristim i posle instalacije linuxa i sta je sve potrebno za to.Ili u slucaju da sav mp3 prebacim na neki drugi hard kako da ga posle vratim na hard zajedno sa linuxom?
2)da li linux prepoznaje diskove rezane pod windowsom (mislim na data format)
3)nasao sam neke programe za rad sa audio fajlovima pod linuxom. Interesuje me, ako neko ima iskustva sa tim, koliko su kvalitetni ti programi i da li uopste mogu da se porede sa npr Sound Forge-om,Cubase-om,Reason-om i slicnim muzickim software-ima.
4) i zadnje pitanje. Gde naci crack za programe pod linuxom? 😈25. септембар 2005. у 9:10 pm #35094NightweaverУчесник1) Da je koristis u kom smislu? Postoji plugin za TotalCommander da mozes da citas Ext particije iz Windowsa. Windows svakako nece videti Linux particiiju.
2) Da. Diskovi se rezu po standardima tako da ce raditi gde god…dobro ne bas gde god ali da ne idem sad u detalje.
3) Programi pravljeni za UNIX i UNIX-like sisteme a namenjeni obradi zvuka su daleko napredniji od bilo cega sto mozes da nadjes pod Windowsom. Same UNIX platforme su bolje za ozbiljan radsa zvukom od Windowsa. Ako te bas zanimaju detalji mogu ti predloziti sta da koristis posto sam imao tu cast da mi profesionalac u obradi zvuka drzi predavanje na datu temu.
4)…ne lupetaj… -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.