Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › Koja verzija linuxa?
- This topic has 39 одговора, 20 гласова, and was last updated 15 years, 5 months раније by BRANKKO.
-
АуторЧланци
-
23. мај 2009. у 7:12 pm #78928АнонимниГост
xubuntu-8.10 sam probao i usijao je se procesor 😉 😀
Ipak nisam hteo da odustajem od SuSEa, on mi prva ljubav 😀 Instalirao sam SuSE 10.3 bas lepo radi ! Nije bilo problema oko instalacije nikakvih, radi brzo, i procesor je OK, tipa pokazuje 58o C !
Nego sve sam zaboravio, pogubio sam se, kao mece u borovnici, ili ludak u magli ! 😀
I ne mogu da verujem da nema onog audio playera xmms jel se tako bese zove? 😉 Sada svi imaju Amarok…. 😡
EDIT:
Taman kad ga nahvalih, vidim da nesto nije OK! 😀 Kada hocu da ga iskljucim, Turn Off, on ga zapravo restartuje!? 😉
23. мај 2009. у 7:37 pm #78929dukenukem_4dУчесникI ne mogu da verujem da nema onog audio playera xmms jel se tako bese zove?
pojela ga maca… 😮 ( u stvari nije bio ažuriran pa nisu hteli u distroe da ga stavljaju
zbog korišćenja starijih gtk biblioteka)evo ovde nešto
http://forums.opensuse.org/archives/sls-archives/archives-suse-linux/archives-multimedia/372163-howto-enable-mp3-xmms-suse-10-1-a.html23. мај 2009. у 7:58 pm #78930na12Учесник[b]xubuntu-8.10[/b] sam probao i usijao je se procesor 😉 😀
Ipak nisam hteo da odustajem od SuSEa, on mi prva ljubav 😀 Instalirao sam [b]SuSE 10.3[/b] bas lepo radi ! Nije bilo problema oko instalacije nikakvih, radi brzo, i procesor je OK, tipa pokazuje 58[sup]o[/sup] C !
Nego sve sam zaboravio, pogubio sam se, kao mece u borovnici, ili ludak u magli ! 😀
I ne mogu da verujem da nema onog audio playera [b]xmms[/b] jel se tako bese zove? 😉 Sada svi imaju [b]Amarok[/b]…. 😡
EDIT:
Taman kad ga nahvalih, vidim da nesto nije OK! 😀 Kada hocu da ga iskljucim, Turn Off, on ga zapravo restartuje!? 😉
opensuse 10.3 sam probao pre,moj zakljucak je da je paket menadzment katastrofa,sav se pogubi kad treba da instalira zavisnosti
24. мај 2009. у 1:22 pm #78931Жарко МихајловићУчесникopensuse 10.3 sam probao pre,moj zakljucak je da je paket menadzment katastrofa,sav se pogubi kad treba da instalira zavisnosti
А и спор је до бола. Тек су средили проблем са брзином од верзије 11.0.
15. јун 2009. у 12:55 pm #78932sinansakicУчесникPrivi operativni sistem koji je bio napravljem je u stvari unix koji je početkom 70-ih godina bi sveden na nivo asenblera da bi ga tadašnji hardver razumeo tvorac c programa je kasnnije taj asenbler preveo u c jezik i tako je nastao prvi unix od koga su početkom 91 godine nastali windpws linuw i mac. Suština cele ove priče jeste da jezgro linuxa i ako je nastalo na unix sistema u suštini od tada do danas je ostalo generalno isto samo što su to jezgro iz godine u godinu poboljšavali i svako ko je hteo da ima svoju verziju uzimao taj kernel i na to nešto svoje ugrađivao. Ako mene kao stručnjaka slušaš uzmi za tvoj lap top 1 gb rama i možeš da staviš bilo koji linux. A što se tiče samog sistem uzmi koj god hoćeš svaki će ti na 1 gb i više rama raditi optimalno. Ja sam navikao na ubuntu sada sa ovom verzijom 904 se je odradili ekstra vide se velika poboljšanja. Kod mene radi optimalno na mom desktopu i mom kolegi koji ima vrlo sličan laptop tvom.
15. јун 2009. у 2:50 pm #78933ВладимирУчесникAu Sinane, nemoj da se ljutiš, ali moram da ti kažem da ne govoriš baš smislene stvari. 🙂
A što se teme tiče.. Imam laptop Pentium M 1.4GHz , 1GB RAM. Probao sam razne distribucije, sve rade solidno. Dodaj malo RAM-a i to je sasvim solidna mašina.
16. јун 2009. у 5:05 pm #78934sinansakicУчесникSlusaj ti nemas prava da govoris ko govori smisleno a ko ne u ostalom ja studiram višu elektrotehničku pa ću da ti dam knjigzu iz operativnih sistema koji to što sam rekao pokriva me 99%. U ostalom ako mi ni preko knjige ne veruješ dovešću ti kolegu koji ima sličan lap top i sve veryije ubuntua mu rade fenomenalno.
16. јун 2009. у 5:07 pm #78935sinansakicУчесникJa i nešto kada ne znam ja se ili njemu obratim ili dođem ovde na foru ili nekome mko o tome više zna. Kada budeš završio fakultet za računare svim ljudima možeš da prodaješ pamet i govori ko govori smisleno ili ne.
16. јун 2009. у 5:32 pm #78936RiSKУчесникUfff….
Mislim da si previse nervoze uneo u repliku.
Ne bi bilo lose da se ova nema ne nastavi prepucavanjem 😉Pretpostavljam da se Vladimirov post odnosio, pre svega, na onaj istorijat.
A verujemo da sistem radi ok sa gigom RAMa. 😉16. јун 2009. у 6:16 pm #78937enemyУчесникsinane, svrati malo dole kod nas na FON u inovacioni da ti objasnimo neke stvari…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.