Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › KDE 4.6
- This topic has 33 odgovora, 11 glasova, and was last updated 15 years, 6 months ranije by
dukenukem_4d.
-
AutorČlanci
-
27. januar 2011. u 6:35 pm #86439
na12
GostKakav crni stabilan rad,ja ne mogu uopste da se logujem.Jednostavno se zamrzne kod onih ikona na pocetku.Ludilo jedno,svaki put sve losije i losije,u prethodnim verzijama sam makar mogao da se ulogujem.Mozda to ima veze sa ATI kartom koju imam,ali bas me vise briga za kde,openbox i ostalo drustvo se uopste ne zale na grafiku.Iskreno,veoma sam se razocarao.Toliko programera radi na tom projektu,a opet jedan openbox koga je napisala jedna zena bolje radi. :~
27. januar 2011. u 6:46 pm #86440dens
GostZao mi je zbog tebe, ali ne prepoznajem simptome ni na jednom sistemu gde mi radi KDE4..
Radi izuzetno dobro uz povremeni glic, ali ne cesce nego sto sam ih imao i na KDE 3.x
Mozda i jeste ATI.. ja kad kupujem racunar… sastavim konfiguraciju i kad dodjem do video karte, kazem “daj najgluplju nVidia karticu”… ne igram se, ne trebaju mi performanse… a nVidia je oduvek radila bolje na linuxu.. ali i ova tvrdnja, kao i tvoja, je suvise generalizovana i ekstrapolira sopstveno iskustvo na celu populaciju…
Za sada mi, kojima KDE4 radi dobro.. vodimo.. sa .. jedan do dva razlike..
Poz.
27. januar 2011. u 7:01 pm #86441na12
GostJa samo iznosim moje mosljenje i moj slucaj,ipak srecan sam sto ima nekome da radi kako treba,mada iskreno receno kde i nije moj tip DE.
27. januar 2011. u 7:16 pm #86442tomaja
Gost@na12
Da li si pokušao saIn case of any error, try using a new user account or (re)moving KDE’s configuration which can be found at ~/.kde4 /tmp/kde- /var/tmp/kdecache-. Akonadi saves its data at ~/.config/akonadi and ~/.local/share/akonadi.
27. januar 2011. u 7:26 pm #86443na12
GostDa probao sam to, ali ne pomaze.Ustvari ovo sa novim korisnickim nalogom je uspelo,ali samo prvi put,kod sledeceg logovanja ista stvar.Primetio sam kad izbrisem sve,ne samo ovo sto je gore navedeno,iz /home/user direktorijuma da mogu da se logujem,ali tako treba da svaki put radim kad hocu da se logujem,hvala ali ne hvala.Zasto bi se ja tako mucio,bez razloga.
27. januar 2011. u 9:16 pm #86445dens
GostDa probao sam to, ali ne pomaze.Ustvari ovo sa novim korisnickim nalogom je uspelo,ali samo prvi put,kod sledeceg logovanja ista stvar.Primetio sam kad izbrisem sve,ne samo ovo sto je gore navedeno,iz /home/user direktorijuma da mogu da se logujem,ali tako treba da svaki put radim kad hocu da se logujem,hvala ali ne hvala.Zasto bi se ja tako mucio,bez razloga.
Mislim da i ne treba da se mučiš. Dobro je što si pomenuo da KDE nije tvoj tip okruženja i znam tačno šta to znači.. Ja se recimo mučim sa Gnomom čak i kad radi perfektno. Ne mogu da se saberem nikako i stvarno sam nekompatibilan s dotičnim. Razumem da je obrnuto, a ako sam dobro shvatio, tebi leži bolje neki sasvim treći dekstop.
Pozdrav.
27. januar 2011. u 9:27 pm #86446Andersen
GostKakav crni stabilan rad,ja ne mogu uopste da se logujem.Jednostavno se zamrzne kod onih ikona na pocetku.Ludilo jedno,svaki put sve losije i losije,u prethodnim verzijama sam makar mogao da se ulogujem.Mozda to ima veze sa ATI kartom koju imam,ali bas me vise briga za kde,openbox i ostalo drustvo se uopste ne zale na grafiku.Iskreno,veoma sam se razocarao.Toliko programera radi na tom projektu,a opet jedan openbox koga je napisala jedna zena bolje radi. :~
Openbox je ipak dosta jednostavniji, nije cudo sto se ne zali. Ovde gomila raznih svemirskih efekata, providnosti i ostalih stvari koje ne sluze nicemu osim da budu prijatne za oko moze da bude prilicno zahtevna. Mada, verovatno je ATi kartica uzrok, ne mogu da verujem da je posle toliko godina situacija sa tim drajverima skoro ista.
27. januar 2011. u 9:59 pm #86447na12
GostMa sad vise nista ne pomaze,jedino kad napravim novog usera,prvi put mogu da se logujem i to je to,sledeci put nece.
27. januar 2011. u 10:50 pm #86448Moneo
GostJeste, verovatno je i krivica ATI drajvera sto covek ne moze da se uloguje, nije mi jasno kakve to veze ima sa ATI drajverima :p
Cisto da razjasnimo neke stvari – nije meni KDE spor (mada kada se ukljuce efekti i kada npr skrolujes sadrzaj prozora primecuje se lag, no to je standardna boljka kwin-a, posto koliko cujem compiz radi bez problema) sve radi lepo
Problem je u sporom iscrtavanju sadrzaja prozora, odnosno kada upalim npr terminal prvo se u prozoru pojavi siv sadrzaj na par sec a tek onda sadrzaj aplikacije i to bode oci
Poredjenja radi, isprobao sam zadnji Mint u live modu i Gnome prosto leti sa ukljucenim efektima, pride je u upotrebi bio slobodan Radeon drajver koji dolazi sa default instalacijom a ne Catalyst (mada sam probao i na Arch-u i KDE-u kombinaciju sa slobodnom drajverima i nisam primetio nikakve razlike u odnosu na vlasnicke)
Nazalost, ono sto me sprecava da koristim slobodne Radeon drajvere je los power managment, nije toliko bitno ako koristite desktop, ali ako imate laptop kao ja onda jeste – jer je temperatura za skoro 10 stepeni veca nego kada se koristi Catalyst i kod koga sasvim fino radi powerplay
A probao sam i KMS i tradicionalnu varijantu powersave-inga (sve prema Arch wikiju) i iskreno nisam primetio nikakve razlike u temperaturi dok sam koristio slobodni drajver
Da samo znate sta sam sve proziveo sa linux-om i ovim laptopom, prosto bi se zacudili kako jos uvek nisam batalio isti i vratio se na Windoze gde mi sve radi kako treba :p27. januar 2011. u 11:11 pm #86449Andersen
GostJeste, verovatno je i krivica ATI drajvera sto covek ne moze da se uloguje, nije mi jasno kakve to veze ima sa ATI drajverima :p
Pa sta ga sprecava da podigne KDE, kad ostala okruzenja i WM-ovi nemaju taj problem? Problem sa passwordom? :p
evo sta covek kaze:
Kakav crni stabilan rad,ja ne mogu uopste da se logujem.Jednostavno se zamrzne kod onih ikona na pocetku.
Cisto sumnjam da bi se to zakucavalo sa Nvidia kartom.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.