Почетак › Форуми › Линукс › Програмирање › Kako i sta programirati?
- This topic has 32 одговора, 13 гласова, and was last updated 19 years раније by BrokeBody.
-
АуторЧланци
-
11. октобар 2005. у 7:44 am #35322biccaУчесник
zanemarili ste činjenicu da je čovek rekao da je početnik u programiranju…. moje mišljenje sa pedagoške strane je da krene prvo sa strukturnim programiranjem, dakle prvo C (pošto je sintaksa i C++ i Jave zasnovana na njemu), tako stekne osnovu i shvati, a posle će lako preći na OOP…… naravno ovo može biti stvar rasprave, ali krenuti odmah sa C++om, zeznuto je pomalo
diablo_:
daj taj kod da vidimo11. октобар 2005. у 1:07 pm #35323diablo_Учесник#ifdef HAVE_CONFIG_H
#include
#endif#include
#includeusing namespace std;
int x, y, z;int main(int argc, char *argv[])
{
cout > x;
cout > y;
z = x + y;
cout << "Zbir ova dva broja je:" << z << " endl;return EXIT_SUCCESS;
}cd '/home/diablo_/linuxo2/debug/src' && WANT_AUTOCONF_2_5="1" WANT_AUTOMAKE_1_6="1" gmake -k linuxo2.lo
compiling linuxo2.cpp (g++)
linking .libs/linuxo2.o (g++)
/home/diablo_/linuxo2/src/linuxo2.cpp:34: error: parse error before `;' token
/home/diablo_/linuxo2/src/linuxo2.cpp:36: error: parse error before `;' token
/home/diablo_/linuxo2/src/linuxo2.cpp:39:44: missing terminating " character
/home/diablo_/linuxo2/src/linuxo2.cpp:41: error: parse error before `return'
*** Exited with status: 2 ***11. октобар 2005. у 1:24 pm #35324ivasicУчесникImaš greške u kodu. Ovako radi:
[code]
#ifdef HAVE_CONFIG_H
#include
#endif#include
#includeusing namespace std;
int x,y,z;int main(int argc, char *argv[])
{cout <> x;
cout <> y;
z = x + y;
cout << "Zbir ova dva broja je:" << z << endl;return EXIT_SUCCESS;
}
[/code]16. октобар 2005. у 4:06 pm #35325diablo_УчесникTaj program radi ali imam neke cudne flasheve 😆 .Kada pokrenem program i umesto da unesem prvi broj ja unesem 5-9 i pritisnem enter ispise mi rezultat?!?!?!Kako to uspeva kad nigde nisam napisao red koji vrsi tu funkciju 😯
Kad sam vec kod ovoga moze li neko da mi kaze gde da nabavim kompajler za Turbo Pascal i kako da ga instaliram i koristim u Kdevelopu?
16. октобар 2005. у 9:29 pm #35326JMatejaУчесникzanemarili ste činjenicu da je čovek rekao da je početnik u programiranju…. moje mišljenje sa pedagoške strane je da krene prvo sa strukturnim programiranjem, dakle prvo C (pošto je sintaksa i C++ i Jave zasnovana na njemu), tako stekne osnovu i shvati, a posle će lako preći na OOP…… naravno ovo može biti stvar rasprave, ali krenuti odmah sa C++om, zeznuto je pomalo
Bavim se obukom programera već više od 10 godina, od C-a preko C++-a pa do Jave i C#-a. Najviše sam imao problema da programere koji su naučili da razmišljaju modularno nateram da razmišljaju objektno. Tako da ne preporučujem početnicima da rade sa ne objektno orijentisanim jezicima. Pogledaj te bilo koji Američki univerzitet i videćete da je prvi predment koji se bavi programiranjem Osnovi Objektno Orijentisanog Programiranja na kome se obično uči Java.
Puno pozdrava Mateja.17. октобар 2005. у 9:32 am #35327biccaУчесникBavim se obukom programera već više od 10 godina, od C-a preko C++-a pa do Jave i C#-a. Najviše sam imao problema da programere koji su naučili da razmišljaju modularno nateram da razmišljaju objektno. Tako da ne preporučujem početnicima da rade sa ne objektno orijentisanim jezicima. Pogledaj te bilo koji Američki univerzitet i videćete da je prvi predment koji se bavi programiranjem Osnovi Objektno Orijentisanog Programiranja na kome se obično uči Java.
Puno pozdrava Mateja.па добро, то је све ствар расправе као што рекох, али ипак кренути у свет програмирања C++ом је по мени мало претешко, боља је Јава за почетак у сваком случају
17. октобар 2005. у 1:59 pm #35328diablo_УчесникMeni se ne cini toliko tezak koliko pricate ali sam narucio javu koja mi jos uvek nije stigla i ne znam zasto.Narucio sam u prosli ponedeljak i istog dana uplatio ali vec punu nedelju nema nicega.Pocinjem da se nerviram 👿
17. октобар 2005. у 9:30 pm #35329basicУчесникOd kako je izasao Qt4 ( GPL licenca za Linux, Windows i Mac) ,mislim da o necemu drugom ne
treba ni razmisljati, dakle – brze, bolje, intuitivnije – necete naci ni za kakve pare(a kamoli free).Znaci definitivno Qt + C++.
Kad sam vec kod ovoga moze li neko da mi kaze gde da nabavim kompajler za Turbo Pascal i kako da ga instaliram i koristim u Kdevelopu?
Imas Free Paskal Compiler( FPC )[/url]
ali sam narucio javu koja mi jos uvek nije stigla i ne znam zasto.Narucio sam u prosli ponedeljak i istog dana uplatio ali vec punu nedelju nema nicega.Pocinjem da se nerviram 👿
Pa to ti je tako kod jave – spora je do zla boga 😆
17. октобар 2005. у 10:15 pm #35330ivasicУчесникOd kako je izasao Qt4 ( GPL licenca za Linux, Windows i Mac) ,mislim da o necemu drugom ne
treba ni razmisljati, dakle – brze, bolje, intuitivnije – necete naci ni za kakve pare(a kamoli free).Znaci definitivno Qt + C++.
U potpunosti se slažem. QT i Cpp su fenomenalna kombinacija. Postoji odlična dokumentacija, open-source je, odlično radi i vrlo korisno za učenje.
18. октобар 2005. у 10:16 am #35331DVSoftwareУчесникja pocheo malo da se zezam sa c++ i umem da napravim konzolne aplikacije, hteo bih malo da zaplovim u QT vode, ali ne znam odakle da pochnem
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.