Почетак › Форуми › Линукс › Програмирање › Kako i sta programirati?
- This topic has 32 одговора, 13 гласова, and was last updated 19 years раније by BrokeBody.
-
АуторЧланци
-
1. октобар 2005. у 10:50 am #6242diablo_Учесник
Ja sam pocetnik i u Linuxu i u Programiranju ali imam ogromnu zelju da naucim nesto.Imam vec jednu solidnu knjigu za ucenje C++ i procitao sam skoro polovinu tako da imam malo pojma o svemu tome.
Sad me zanima kako ja mogu da programiram sa C++ u linuxu?
Posto vidim da ovde ima dosta ljudi koji podrzavaju Javu razmisljam da uzmem Java Svet Cd ali me zanima da li sadrzi dokumentaciju potrebnu za ucenje tog jezika?
1. октобар 2005. у 12:28 pm #35313igor24Учесникali imam ogromnu zelju da naucim nesto.
To je najvaznije. Ja ti predlazem da se fokusiras na neki jezik npr. C++ i tako ces ga najbolje nauciti. Od knjiga ti preporucujem: “Demistificirani C++”.
A za Javu neznam …
8. октобар 2005. у 7:24 pm #35314djvujkeУчесникsto se tice programiranja …. uzmi sta ti je volja
mislim da vise ljudi koriste c++ , valjda i linux sam je pisan u c-u
pa je to razlog .Kako da pocnes? evo i ja pocinjem mada imam neko predznanje iz srednje skole, neznam kako ti stojis.
Imam neke html tutorijale kao ono Teach yourself C++ in 21 day
pa ako ti treba ta ko nesto daj email pa da ti posaljemsto se tice ono programiranje s prozorima ako koristis kde onda kombinacija kdevelop i qt je dobitna kombinacija.
I ja sam nov u ovim vodama tako da se mozem dopunjavati
slobodno pitaj ako znam cu ti kazem9. октобар 2005. у 7:31 am #35315JMatejaУчесникPosto vidim da ovde ima dosta ljudi koji podrzavaju Javu razmisljam da uzmem Java Svet Cd ali me zanima da li sadrzi dokumentaciju potrebnu za ucenje tog jezika?
Da, na CD-u imaš mnogo informacija verovatno više nego što ti treba uključujući i odlični Sun-ov tutorijal. U svakom slučaju ako si se opredelio za Javu možeš da me kontaktiraš na [email protected] i da me pitaš sve što te interesuje vezano za Javu. U slučaju da taj jezik dobro savladaš možda te uključim i na neki projekat.
Puno pozdrava Mateja9. октобар 2005. у 2:31 pm #35316diablo_УчесникHvala ljudi, odmah se bacam na posao.Javu cu sigurno da pocnem da ucim ali me buni nesto kod c++-a.Kako da je sintaksa promenjena u KDevelopu a sigurno jeste posto sam video negde da to pise.Postoji li negde sadrzaj izmenjenog?
9. октобар 2005. у 4:34 pm #35317xphreakУчесникJava zaista nije los izbor.
Dosta je trazeno. Ako ti zatreba nesto za javu posalji PM9. октобар 2005. у 6:09 pm #35318ivasicУчесникKako da je sintaksa promenjena u KDevelopu a sigurno jeste posto sam video negde da to pise.Postoji li negde sadrzaj izmenjenog?
Sintaksa izmenjena? Jesi ti siguran? Verovatno si lose razumeo…
9. октобар 2005. у 7:09 pm #35319diablo_УчесникPa ja napisem obican program koji pomocu cout ispise tri reci i prijavi mi gresku o tome da je int main() nepravilno deklarisano i ostala sranja a to je po defaultu tako u Kdevelopu.
9. октобар 2005. у 7:33 pm #35320ivasicУчесникPa ne ide to baš tako. Moraš da izabereš neki od ponudjenih templejta za projekte (u ovom tvom primeru – C++ Hello World program), ili da sam napises make fajlove… Svi templejti se kompajliraju bez problema i bilo kakvih grešaka.
A o izmeni sintakse, naravno, nema ni govora. Standardni C++ koji prevodi tvoj kompajler i to nema veze sa KDevelop’om.9. октобар 2005. у 7:54 pm #35321diablo_УчесникE vidis u tome je fora.Ja sam odabrao taj templejt i pre funkcije main() kao sto i treba deklarisao par promenljivih i dodao u programu nekoliko linija cin i cout i onda je pocelo sve da se baguje.Unexpected ovo expected ovo,undeclared identifier tralala…U ostalom napisacu vam program koji sam pokusao da iskompajliram pa vi vidite.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.