Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Izasla GNUzilla 25!!!
- This topic has 26 одговора, 13 гласова, and was last updated 17 years, 11 months раније by foxbunny.
-
АуторЧланци
-
2. јануар 2007. у 1:12 am #51257foxbunnyУчесник
Kome god da nesto u sadrzaju GNUzille nedostaje, umesto da trosi svoje vreme na pisanje duuugackih postova na ovom forumu, neka usmeri svoju vrednu energiju i neka napise nesto o tome sta zeli da bude zastupljenije u Gz.
[color=red][b]Jedini krivci za to sto je u Gz zastupljeniji Ubuntu (i Debian) ste VI koji ga ne koristite. Napisite recenziju vaseg omiljenog distroa kada izadje i posaljite nam.[/b][/color]
Očekujte od mene prikaz stabilnog Arch Linux-a 0.8 Voodoo, kada bude izašao… uskoro… (Hteo sam 0.7.2, ali on je već istorijski primerak.)
Inače: Bravo momci, kao i uvek. Samo rokajte! Ja, bar za sada, nemam primedbi.
Poz!
2. јануар 2007. у 1:18 am #51258foxbunnyУчесникStoga, dok god imamo jedan jedini e-zine o linuxu
Jedini OPŠTI e-zine o linuxu…
===========REKLAMA===============
ako smem da primetim, FOXBUNNY e-zine je drugi,
ali specijalizovani e-zine o linuxu:http://foxbunny.linuxo.org/
================================^-^
2. јануар 2007. у 8:47 am #51259civanУчесникOčekujte od mene prikaz stabilnog Arch Linux-a 0.8 Voodoo, kada bude izašao… uskoro… (Hteo sam 0.7.2, ali on je već istorijski primerak.)
Pozdrav. Onda jedva cekamo Arch 0.8 🙂
2. јануар 2007. у 8:28 pm #51260mtm76УчесникUh bre ljudi kakvi ste… samo kritikujete. 😛
Ja boljeg magazina posvećenog isključivo slobodnom softveru ne vidim nigdje u svijetu. Što me i ne iznenađuje imajući u vidu činjenicu da baš ljudi i nisu nešto silno motivisani da svoje vrijeme i znanje potroše uludo (čitaj: ne dobiju ni prebijene pare za svoj trud). Eto, na početnoj strani je vijest da više Tux magazin ne postoji, a sigurno je imao veće potencijale da postane ozbiljan časopis. U neku ruku, Gnuzilla je čudo i kuriozitet sama po sebi, i svi ljudi bi trebali da daju svoj doprinos da časopis opstane. Inače, nema sumnje da će završiti kako Tux. A to ne bi htjeli da se dogodi, zar ne?Ovom prilikom bi želio da čestitam redakciji, u neku ruku jubilarni 25. broj, i poželim im bar još ovoliko. Pa makar se samo pisali hvalospjevi o Ubuntu distribuciji. 😛
3. јануар 2007. у 9:21 am #51261marelliУчесникCasopis je odlican,i za to sto ne dam nista ja dobijem mnogo.Stvarno sam mnogo naucio iz njega,jer ga ljudi pisu ODLICNO.A sad da li tim momcima odgovara vise jedan a manje drugi distro,ma to nema veze.
E,jedina mu je mana sto je malkice neredovan,ali,Boze moj.Pozdrav momci,srecna nova,puno,puno,puno novih brojeva i samo rokajte!!!
P.S.
Samo napred!!!!!!Sto je vise to bolje!!!!!!!!!
3. јануар 2007. у 3:28 pm #51262urosevicУчесникApropo kažnjenja, pro-Ubuntu tradicije, FOSS, licenci, davljenja, manjkavosti, malo tekstova, etc –> pišite ljudi. Svi koji pišu za GNUzillu rade to kao propratnu stvar u svojim životima. Dakle, svaki autor u GNUzilli, kao i vi koji je čitate, ima sopstveni život i isto onoliko vremena u toku dana koliko i vi. Ako svakog meseca samo petoro ljudi koji su jadikovali o Ubuntuizaciji GNUzille napiše svoj članak i pošalje na adresu koja stoji u impresumu svakog broja GNUzille, eto zajednici i nama više ne-Ubuntu materijala.
Iskreno, ja ne volim Ubuntu zbog sektaškog marketing nastupa a sam distro nije ništa bolji od Slackwarea, Fedore, Mandrive, etc. U pitanju je samo lukavi marketing i mnogo novca. Za newbiee usera kada instalira Ubuntu neće moći ni da sluša MP3 ni da gleda DivX, a newbiee ne zna za FAQ/forum Ubuntua na kome ima korak po korak objašnjeno kako se šta naknadno dodaje, ne zna ni za automatix, ne zna ni da mu je boot loader smešten u MBR, ništa ne zna. Ah da, na Ubuntuu radi mu scroll točkić na mišu out-of-the-box, mada nema drajver za NVidia i ATI grafiku u paketu 😀
Koristim KDE na Fedori Core 6, i izuzetno sam zadovoljan kako se ponaša i kako radi, šta nudi i šta traži. A imam i OOo 2.1 i Ff 2.x ai digiKam 0.9.0.
P.S. U najavi: Claws Mail 2.7.0 (8. januar) i Inkscape 0.45 (malo posle 8-mog) 😉
3. јануар 2007. у 6:50 pm #51263foxbunnyУчесникAko svakog meseca samo petoro ljudi koji su jadikovali o Ubuntuizaciji GNUzille napiše svoj članak i pošalje na adresu koja stoji u impresumu svakog broja GNUzille, eto zajednici i nama više ne-Ubuntu materijala.
Ok, ovo sad ne lupam već iz ličnog iskustva iz rada na Arch Linux wikiju. Kao prvo: napišite bilo šta nikada ne pali. Nikada! Ljudi jednostavno ne žele da napišu bilo šta (barem većina). Oni koji znaju šta će da napišu uglavnom već učestvuju u raznim projektima i nemaju vremena. Oni koji imaju vremena, imaju ga zato što ne znaju šta će sa tim vremenom. To nije ništa loše. Samo im treba dati neke ideje. Zbog toga sam na ArchWiki-ju okačio na jedno pet strana tekstove o različitim načinima na koje ljudi mogu da pomognu. To je dovelo do porasta učesnika u prvih nedelju dana. Dakle, svaki projekat koji traži podršku (ovde ne mislim na konkretno na GNUZillu, mada i njima, verovatno, treba pomoć) mora istaći svoje ciljeve, roadmap, i konkretne zadatke koji su otvoreni za nove ljude.
Vođa ArchWikija mi je stalno govorio da treba pustiti ljude da rade ono što hoće. Ali u praksi se više isplatiti explicitno im podeliti zadatke.
—- OFF TOPIC: Read at your own peril —-
Za newbiee usera kada instalira Ubuntu neće moći ni da sluša MP3 ni da gleda DivX, a newbiee ne zna za FAQ/forum Ubuntua na kome ima korak po korak objašnjeno kako se šta naknadno dodaje, ne zna ni za automatix, ne zna ni da mu je boot loader smešten u MBR, ništa ne zna.
Ja sam počeo od Ubuntua i nije mi trebalo mnogo vremena da nađem FAQs i HOWTOs. Zapravo, bio sam oduševljen forumom itd. itd. itd. Ali mi je na kraju zasmetalo što svaku dist-upgrade prati gomila bagova koji umeju da obore sistem.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.