Почетак › Форуми › Линукс › Играње на линуксу › Igranje u Wine
- This topic has 30 одговора, 12 гласова, and was last updated 17 years, 7 months раније by Sioux.
-
АуторЧланци
-
14. јул 2006. у 9:25 pm #43153kosmiУчесник
@Milan
Imenjace, nije bezobrazno, vec konstruktivno. Aj, ti. Ja ne mogu od smijeha.@DVSoftvare
Eh, nista od How-To-a. Meni se nekako cini da je lakse napisati, nego pokrenuti igru na Wine-u. Na appdb citam ono sto su i moje oci videle, a resenja nigde!!! Naveo sam verzije nV “opensource” drajvera??? Nema kursora u DS2, ni pod kakvim drajverima! Koje kartice imaju working shadere 3.0 pod Lin-om? glsl, shta?
U globalu receno, problem je u distro-u, pa u prioritetu wine(x) servera i konacno copy protection-u. Svaka igra se instalira za priblizno, ako ne i isto vreme kao Windows-u. I kod cedege i kod wine-a. Ako primetis da ce se install oduziti, stopiraj ga, obrisi nepotpunu instalaciju, moze i registry, pa odmah probaj ponovo. To ako je problem u priority. Ako je problem u copy protection, probaj da drzis otvoren prozor foldera gde se igra instalira. Mozda smeshno zvuci, ali pomaze. Isto tako proveri fstab i dodaj `unhide` na cdrom. Pa proveri da ti kojim slucajem nije ukljucen debager,itd. Graficka ovde ne igra ulogu, ali ne mora da znaci…
Da se nadovezem na pricu o Ati-ju. Sa njim se neces naigrati na Linuxu. Njihovi drajveri su,
da bez prejake reci kazem, stimovani da ne rade prvih godinu dana od izlaska igre za Windows, a kad godina prodje i kartica postane slaba, izbace presudnu ekstenziju iz drajvera, bez koje igrice izgledaju ko postena zena bez zuba. Svima njima je PigBilly pijavica. Dok nVidia, kako-tako, ali svakako losije nego u Win-u. Elem, ja i tamo imam primedbi na drajvere.15. јул 2006. у 12:47 am #43154DVSoftwareУчесникto shto si naveo nije nv driver vetj nvidia binary driver
A poshto vidim da ne znash shta je glsl
http://en.wikipedia.org/wiki/GLSL15. јул 2006. у 8:55 am #43155kosmiУчесникZnam da nije opensource. Lepo stoji u zagradama. It´s a newbie trap.
Sve je jednostavno kad neko zna znanje i hoce ga podeliti sa drugarima. Hvala za link o glsl.
17. јул 2006. у 8:06 pm #43156DVSoftwareУчесникNi “Teta Lari” vishe ne treba fog hack/patch
17. јул 2006. у 9:59 pm #43157kosmiУчесникMa, bomba je i bez toga. Magla samo smeta.
21. јул 2006. у 2:58 am #43158LimitManУчесникMa, bomba je i bez toga. Magla samo smeta.
Sram te bilo! Sta bi rekla teta Josipa Lisac da te cuje tako nesto?!
😀
21. јул 2006. у 1:48 pm #43159kosmiУчесникHe,he…Odradila bi remix na svoj veliki hit, mada ona vise vodi racuna o svom performansu, a ne o performansama uz vino. Purica je purica, kaj je nebi malko izWINEli, ne?
24. јун 2007. у 6:24 pm #43160debelizmajУчесникigra li iko Age of mythology na linuxu, ja sam ga instalirao i sve mi radi super sem kursora koji su nekako braon-zelenie fleke a ne oni koji trebaju biti, imate li resenje?
24. јун 2007. у 8:00 pm #43161MoneoУчесникJa moram da se slozim sa nekima ovde 😀
Instalirao sam Wine koji sam dobio uz Debian Etch na dvd-ovima(sa svim potrebnim paketima-tipa podrska za alsa-u,opengl i sl.)verzija 0.9.25 i mogu reci da nisam nimalo odusevljen :p
Isto tako imam uredno instalirane ATI drajvere(poslednja verzija 8.37.8)
Probao sam da pokrenem nekoliko igara i sve se zavrsilo(skoro)totalnim neuspehom,iako instalacija prolazi bez vecih problema…Fallout-igra radi super,ali iz meni neobjasnjivih razloga kursor u samoj igri nepodnosljivo secka i nekako preskace(u menijima,sto je jos cudnije,radi super)
Myth 2:Soulblighter-igra mi je tako skucala desktop odmah prlikom startovanja da sam morao da ubijem X sa crtl-alt-backspace
Hitman 2-igra radi dobro,ali tastatura ne reaguje pri samom pocetku igre(?),pa je covek primoran da svaki put gleda uvod,bez mogucnosti da ga prekine
Probao sa da instaliram i Winamp,ali kada se klikne na ikonicu,doticni se pojavi na sekund i izleti u desktop i tako u krug
Imao sa prilike da probam Cedegu 5.3 i moram da priznam da radi kudikamo bolje….
Poterao sam Starcraft,Fallout,Stronghold i Undying bez vecih trzanja dok Civilization 3 radi,ali brljavi grafika
Nisam uspeo da poteram Warcraft 3,opet Myth,Journey To The Centre Of Earth i jos par igara
U principu-sve se igre instaliraju,mnoge mogu i da se pokrenu,ali dosta cesto se dobija zamrljani ekran sa zvukom u pozadini :biggrin:
Tako da kad neko kaze da igra moze da se pokrene,veliko je pitanje kako ona uopste radi i to po mom iskustvu treba uzimati sa dozom rezerve,i to debele ^-^
Opet,neko moje iskustvo je da bar 50% igara brljavi….
Koliko ja vidim,daleko jos jos sunce,kad je linux gaming u pitanju 😀
Dok ne se ne napise neki API poput Direct 3D-a koji ce biti prihvacen od strane proizvodjaca igara i dok se ne budu pojavile native igre,nista od linuxa kao ozbiljne gaming platforme
Tuzno ali istinito-sto je steta,jer bi igre svakako privukle dosta korisnika na drugi OS tj. linux24. јун 2007. у 9:29 pm #43162djuxУчесникDok ne se ne napise neki API poput Direct 3D-a koji ce biti prihvacen od strane proizvodjaca igara i dok se ne budu pojavile native igre,nista od linuxa kao ozbiljne gaming platforme
Tuzno ali istinito-sto je steta,jer bi igre svakako privukle dosta korisnika na drugi OS tj. linuxTo se realno gledano skoro nece desiti. Jel imamo OpenGL pa nista >:( Javljaju se poneke native igre, vise kao eksperiment, nego kao pokusaj probijanja na linux. Mada koliki je procenat desktop korisnika windows orjentisano, sta mi u stvari i polemisemo o linux-u kao gaming platformi.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.