Почетак › Форуми › Линукс › Играње на линуксу › Igranje u Wine
- This topic has 30 одговора, 12 гласова, and was last updated 17 years, 7 months раније by Sioux.
-
АуторЧланци
-
13. јул 2006. у 5:27 pm #43143zchiraУчесник
evo, warcraft mi ne radi (ni frozen throne)
Pocne da se nesto ucitava, i da menja rezoluciju i onda izbaci nazad u desktop.
Ja inace igru pokrecem sa windows particije (tamo mi je instalirana). Jel treba da instaliram igricu iz linuxa, tj. da pomocu wine-a pokrenem setup.exe i odradim instalaciju?
A mozda trebam da idem u winXP pa da proverim da li je grafika u WC3 na openGL a ako nije da je postavim na openGL……….13. јул 2006. у 10:42 pm #43144memphisУчесникMeni je lakse islo kada sam instalirao fake win direktorijum (pokrenes winesetup i posle prvog next izabere se create new windows partition nnn/fake_windows). Nakon toga pokrecem setup.exe doticnog programa i instaliram ga kao u windowsu.
14. јул 2006. у 2:12 am #43145DVSoftwareУчесник@zchira
instaliraj sve shto zhelish igrati… na win particiji nema sva prava pristupa i nije preporuchljivo. drugo ako imash ati karticu netjesh se usretjiti ni sa jednom igrom
opengl u warcraftu se ukljuchuje sa –opengl parametrom u komandnoj liniji
@memphis
josh odavno je ovo prevazidjeno. ne trebash kreirati nishta, sve tje se samo napraviti prilikom prvog pokretanja.14. јул 2006. у 4:46 am #43146kosmiУчесникPonovo resih da probam wine. Ponovo pogledah ovaj spisak. Ponovo igre ne rade. Velike igre.
Igre sa spiska:
FarCry – krahiranje nevidjeno, iskustvo i na nv
DungeonSiege2 – problem sa kursorom, wine nema podrsku za hardware cursor, il´ ima? isto nvAti 9250 – 3.11, 8.14, 8.16, 8.19, 8.23,
8.25 (libGL.so.1.2 zamenjen sa 8.14-pbuffer_support, working fgl_glxgears)
nV 5700,6200- 7174, 7667, 8762
glxgears – 2000~4500 fps
GLobs 0.1 – u rangu, komparacijom slicnih kartica
Wine – 9.2, 9.10, 9.14, 9.16 – moja iskustva i iskustva drugih
Debian – 3.1
Ubuntu – 5.10, 6.06
SUSE – 10.1Rade sasvim dobro ati i nv, oba bez ARB_VBO, performanse redukovane -20%, ali kod
omrazene nam cedege. Rade, a nema ih na spisku podrzanih na Ati-ju, ovde ih ima, ali…Ima li wine pixel shadere 1.4 i ide li isto kroz ARB_fragment_program kao kod …?
Na kojoj verziji OpenGL se implementira wine. 1.3, 1.5, 2.0? Sukob verzija?
Izbacite FarCry sa spiska! On ne radi vec u 3-4 ver. wine-a koje sam probao, nece da
se startuje, vec smrzne svaki kompjuter. DS2 krene, ali kursora mu ..bem, sto rece neko
ne forumu. Sta ocekivati za one van spiska?Ja bih prvi napisao How-To Igranje_na_wine, samo me sramota da vas lazem!!!
Informisanijim korisnicima preporucujem da napisu Kako-se-igrati-pod-WINE ukazujuci na sustinske greske tokom instalacije wine-a i rasprostranjenih, a narocito igara godine, sa posebnim osvrtom na pure DirectX igre i prevazilazenje problema, jer wine korisnici to ocekuju od vas, a ne samo spiskove, hype i propagandu. Kasicica? Moze. Ipak ne radi! I don´t trust you any more!
Eto, recimo nova teta Lara. Treba da se kompajlira wine, ali bez magle. Kako ce to uticati na druge igre, jel´ one rade sa, bez ili kroz maglu? Dal´ mozemo dobiti ovako dobru pomoc ili sebicni developeri wine-a sve drze za sebe, peku zanat, planirajuci da svoj trash od software-a, kad izadje iz beta faze, plasiraju ko Kanadjani svoje chedo. Jä nes´m vöhl!
Dakle ocekujte, ko sto biva, 15$, a moze i 30$, jer on radi i sa programima. Lepo!
Huge How-To dolazi sa osnovnom cenom . Svi ostali Jovo-nanovo. f-WINE(free_or.uck). Thats sucks!
Dakle, How-To, ako su vam namere ciste. We don´t have some dll. We are good children.
Take it or release. That smells like freedom!14. јул 2006. у 4:33 pm #43147zchiraУчесникevo da se pohvalim da sam pokrenuo warcraft 3 🙂
Ovako:
-ubacim CD sa igrom
-uz pomoc wine-a pokranem install.exe
-prihvatim da se instalira u c:program fileswarcraft3
wine pravi kobajagi c: particiju koja se zapravo nalazi u /home/username/.wine/drive_c
-prihvatim i da kreira shortcut na desktopu
na desktopu se pojavljuje ikonica wc3. Desni click/properties/aplication
i tu gde pise command, umesto: wine “C:Program FilesWarcraft IIIWarcraft III.exe”
stavim: wine “C:Program FilesWarcraft IIIWarcraft III.exe -opengl” (dodato -opengl na kraju)
-negde sam procitao da igra nece da pusta uvodne animacije pa se ode u :
/home/username/.wine/drive_c/Program Files/Warcraft III
i folder movies se preimenuje u movies_old (a moze i da se obrise 🙂 )
-sada prekopiram crack sa diska u /home/username/.wine/drive_c/Program Files/Warcraft IIII to je to!!!!!!
Ne da radi, nego leti kao ZMAJ!!!!14. јул 2006. у 6:30 pm #43148DVSoftwareУчесникPonovo resih da probam wine. Ponovo pogledah ovaj spisak. Ponovo igre ne rade. Velike igre.
Igre sa spiska:
DungeonSiege2 – problem sa kursorom, wine nema podrsku za hardware cursor, il´ ima? isto nvProbatju da pokrenem Farcry, ds2 ako nabavim. Shto se tiche hw cursora, neko radi na ovome koliko sam upoznat. A da li sa “nv” mislish nvidia ili nv opensource driver. Ako je ovo drugo, preporuchio bih ti da ni ne pokushavash sa tim jer nema hardware acceleration.
Ima li wine pixel shadere 1.4 i ide li isto kroz ARB_fragment_program kao kod …?
ima i 3.0 kroz glsl.
josh uvek je <2.0
Eto, recimo nova teta Lara. Treba da se kompajlira wine, ali bez magle. Kako ce to uticati na druge igre, jel´ one rade sa, bez ili kroz maglu? Dal´ mozemo dobiti ovako dobru pomoc ili sebicni developeri wine-a sve drze za sebe, peku zanat, planirajuci da svoj trash od software-a, kad izadje iz beta faze, plasiraju ko Kanadjani svoje chedo. Jä nes´m vöhl!
izvoli napishi patch i pomozi da rade igre. mnogo sebichno prichash, a developeri ne drzhe nishta za sebe. da drzhe za sebe ne bi wine ni postojao. bar se prijavi na mailing listu i vidi koliko patcheva cirkulishe i koliko je ljudi aktivno samo na d3d implementaciji, da ne pominjem ostatak.
Dakle ocekujte, ko sto biva, 15$, a moze i 30$, jer on radi i sa programima. Lepo!
Huge How-To dolazi sa osnovnom cenom . Svi ostali Jovo-nanovo. f-WINE(free_or.uck). Thats sucks!
Dakle, How-To, ako su vam namere ciste. We don´t have some dll. We are good children.
Take it or release. That smells like freedom!appdb.winehq.org – i ne trazhite how-to! za shta postoji appdb???
ili ako vam se ne svidja wine, eno vam novi "alky" projekat koji tje zamreti pre nego shto se bilo shta i pokrene…14. јул 2006. у 6:33 pm #43149SerijskiУчесникProbao bih neku igru preko wine-a, samo me jedna stvar zanima pre nego što se u to upustim :
Da li instalacija traje dugo kao kod Cedege ??? Ako je tako, onda ipak neću ni da probam…
14. јул 2006. у 6:39 pm #43150DVSoftwareУчесникzavisi od igre
14. јул 2006. у 6:51 pm #43151zchiraУчесникNe znam koliko traje instalacija cedege, ali instalacija wine-a traje (relativno) kratko.
Ja sam na slackwareu wine instalirao preko slapt-get-a tj. gslapt-a (nadjes wine na spisku, chekiras, cekas dok se downloaduje i on se sam instalira) – znaci nekoliko klika misem.Sto se tice instalacije igrica – meni se warcraft3 instalirao za isto vreme kao na windowsu…
14. јул 2006. у 8:32 pm #43152MilancheУчесникPonovo resih da probam wine. Ponovo pogledah ovaj spisak. Ponovo igre ne rade. Velike igre.
Igre sa spiska:
DungeonSiege2 – problem sa kursorom, wine nema podrsku za hardware cursor, il´ ima? isto nvAti 9250 – 3.11, 8.14, 8.16, 8.19, 8.23,
8.25 (libGL.so.1.2 zamenjen sa 8.14-pbuffer_support, working fgl_glxgears)
nV 5700,6200- 7174, 7667, 8762
glxgears – 2000~4500 fps
GLobs 0.1 – u rangu, komparacijom slicnih kartica
Wine – 9.2, 9.10, 9.14, 9.16 – moja iskustva i iskustva drugih
Debian – 3.1
Ubuntu – 5.10, 6.06
SUSE – 10.1Rade sasvim dobro ati i nv, oba bez ARB_VBO, performanse redukovane -20%, ali kod
omrazene nam cedege. Rade, a nema ih na spisku podrzanih na Ati-ju, ovde ih ima, ali…Ima li wine pixel shadere 1.4 i ide li isto kroz ARB_fragment_program kao kod …?
Izbacite FarCry sa spiska! On ne radi vec u 3-4 ver. wine-a koje sam probao, nece da
se startuje, vec smrzne svaki kompjuter. DS2 krene, ali kursora mu ..bem, sto rece neko
ne forumu. Sta ocekivati za one van spiska?Ja bih prvi napisao How-To Igranje_na_wine, samo me sramota da vas lazem!!!
Informisanijim korisnicima preporucujem da napisu Kako-se-igrati-pod-WINE ukazujuci na sustinske greske tokom instalacije wine-a i rasprostranjenih, a narocito igara godine, sa posebnim osvrtom na pure DirectX igre i prevazilazenje problema, jer wine korisnici to ocekuju od vas, a ne samo spiskove, hype i propagandu. Kasicica? Moze. Ipak ne radi! I don´t trust you any more!
Take it or release. That smells like freedom!Ovako bezobrazan post odavno nisam video!!! Stvarno mnogo filosofiras… Aj ti nesto tako uradi pa da te vidimo.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.