Почетак › Форуми › Линукс › Играње на линуксу › Igranje u Wine
- This topic has 30 одговора, 12 гласова, and was last updated 17 years, 7 months раније by Sioux.
-
АуторЧланци
-
13. април 2006. у 9:20 pm #7256DVSoftwareУчесник
Verovali ili ne, razvojni tim Wine-a uveliko radi na implementaciji DirectX9c, i vec je sada u ranoj fazi moguce igrati dosta igara. Trenutno je primarni cilj podrshka za sledece 3 igre – Elder Scrolls Oblivion, Tomb Raider Legend, i CIV4
Neke od igara koje je moguce pokrenuti trenutno
Call of Duty 1.5
Worms 3D 1.0
World of Warcraft 1.10.x
Diablo II 1.x
Warcraft III Reign of Chaos: 1.x
Command & Conquer: Red Alert 2 1.00x
Steam All Versions
StarCraft Brood War: 1.x
Ragnarok Online
Guild Wars
The Elder Scrolls III: Morrowind
Half-Life 2
Anarchy Online
Warhammer 40,000: Dawn of War
Baldurs Gate II
Age of Empires II
Sid Meier’s Civilization III
Counter-Strike: Source
EverQuest
Half-Life
Gothic
Far Cry
Dungeon Siege II
Metal Gear Solid
Age of Mythologyovo naravno nije kompletan spisak. Posetite http://appdb.winehq.org za kompletan spisak aplikacija.
Ko ima zelju da pomogne (ako zna OpenGL i DirectX programiranje), slobodno moze doci na irc.freenode.net #winehackers i podeliti svoja iskustva sa nama (iskustva u programiranju, ne u pokretanju aplikacija, ako zelite da diskutujete o aplikacijama, koristite #winehq za to, hvala). Cilj nam je pruziti korisnicima bolju implementaciju od komercijalnih (citaj Cedega) koje samo uzimaju a ne doprinose zajednici.Dejan Velimirovic u ime WineHQ razvojnog tima
25. јун 2006. у 11:50 am #43134DVSoftwareУчесникmali update:
http://linuxgaming.soliter.org/8. јул 2006. у 7:43 pm #43135MilancheУчесникSta ce mi Reign of Chaos bez Frozen Throne-a? Ipak je za igrice najbolji dual-boot.
8. јул 2006. у 8:43 pm #43136Red_ZmajaУчесникRadi i frozen throne pod wineom…
Ako cemo tako za igre je najbolja konzola ostalo je Q.9. јул 2006. у 12:09 am #43137kosmiУчесникWine korisnici!!
Moze li neko da napise makar i sazet howto, a za primer da uzme par problematicnih igara i
njihovo moguce razresavanje.10. јул 2006. у 1:54 pm #43138MilancheУчесникMa ko ce da pise tutoriale kad svakoga mrzi.
10. јул 2006. у 3:53 pm #43139zchiraУчесникinastalirao sam i ja neki wine (skinuo sam pre par meseci verziju koja je tad bila najnovije) i pravo da vam kazem skoro nista nisam uspeo da pokrenem.
Uspeo sam da pokrenem neke yetisports igrice, zuma DeLuxe, i sl…
O nekim velikim igricama ili programima ni govora…
Da li su mi potrebni neki windowsovi dll-ovi ili nesto drugo – ne znam…12. јул 2006. у 8:18 am #43140DVSoftwareУчесник“pre par meseci”?
kod wine-a se stvari mogu veoma promeniti za 1 dan, zamisli par meseci tek12. јул 2006. у 10:17 am #43141zchiraУчесникda , ali i tad je na sajtu bio veliki spisak igrica koje wine podrzava a kod mene nisu htele da rade.
Verovatno nisam dovoljno ceprkao.
Bilo bi lepo kad bi neko iskusniji napisao neko uputstvo za fine tune wine-a 🙂 (uz primer kako recimo pokrenuti neku konkretnu vwliku igru (npr:warcraft 3 ili trackmania nations )
To bi bio i doprinos popularizaciji linuxa jer mnogi (pa i ja) drze windows u racunaru samo zbog igrica.
12. јул 2006. у 3:51 pm #43142DVSoftwareУчесникja obichno nishta dodatno ne podeshavam. veoma je bitno da su ti drajveri za grafichku karticu u potpunosti funkcionalni. Shto se warcrafta tiche, on radi bez problema chak i na wine pre 2 godine u opengl modu. Trackmaniu netjesh pokrenuti zbog zashtite koja je nekompatibilna sa wine (radi na nivou kernela tako da je mala verovatnotja da tje ikada biti i podrzhana – i da, znam da je trackmania free igra, i da je besmisleno shto su na nju stavili zashtitu…)
reci mi koje su igre bile problem
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.