Почетак › Форуми › Линукс › Програмирање › HTML
- This topic has 61 одговор, 13 гласова, and was last updated 19 years раније by
BrokeBody.
-
АуторЧланци
-
6. август 2007. у 10:38 pm #59015
miodragz
УчесникIma li neka dobra knjiga na srpskom za HTML i CSS
6. август 2007. у 10:44 pm #59016BrokeBody
Учесник6. август 2007. у 10:58 pm #59017Sriver FX
Учесник@ BrokeBody
10 sati xhtml-a i css-a kukuuuuuuuuuuu. Jos treba naci i dobar tutorial na srpskom da ne bih blejao nad njim sa recnikom.
Moj ortak Stojan (obivan) moze da mi pokaze podizanje joomle mysql-a i ostalih stvari, ali uredjivanje cu morati sam da naucim. Postavili smo temu pre neki dan(joomla), verovatno ste je citali , al reko’ ajde da usput pitam i za ove programe mozda se nadje nesto zanimljivo, pa da zajebavam win korisnike.
6. август 2007. у 11:31 pm #59018jboban
УчесникJa sam jos 1998. batalio te GUI gluposti.
A koristiš li (K)Word ili si i njega batalio i ostao na LaTeX-u, ako još iko zna za njega? >:D
Ne kažem da ne treba znati HTML, bar osnove, ali DW je odličan alat i ima ekran podeljen na najmanje 2 dela, u gornjem vidiš HTML, a u donjem koristiš blagodeti grafičkog okruženja, u kome inače i radiš.6. август 2007. у 11:35 pm #59019BrokeBody
Учесник@ BrokeBody
10 sati xhtml-a i css-a kukuuuuuuuuuuu. Jos treba naci i dobar tutorial na srpskom da ne bih blejao nad njim sa recnikom.
Ama bre! Kakav crni rečnik! ::) Knjiga je na srpskom. Izdavač je Kompjuter biblioteka. Sve potrebne linkove sam ostavio.
???
7. август 2007. у 12:41 am #59020LYb
Учесникza LaTeX se itekako zna, intenzivno se radi na LaTeX3. Poredjenje latex-a i (k)worda je kao poredjenje baba i zaba – zajednicko im je to da se bave tekstualnim dokumentima i to je to.
7. август 2007. у 7:33 am #59021Nightweaver
Учесник[A koristiš li (K)Word ili si i njega batalio i ostao na LaTeX-u, ako još iko zna za njega? >:D
Ne kažem da ne treba znati HTML, bar osnove, ali DW je odličan alat i ima ekran podeljen na najmanje 2 dela, u gornjem vidiš HTML, a u donjem koristiš blagodeti grafičkog okruženja, u kome inače i radiš.A ta dva imaju veze sa web programiranjem tacno kako? Ako se ne varam ovde pricamo u rucnom pisanju HTML&CSS-a?:) I ne, ne koristim KWord. LaTeX koristim po potrebi ali ne za web. A dzaba ti DW jer to sto on prikazuje nema veze sa onim sto se vidi u browserima.;) Pride DW pise strasno prljav kod te je to jos jedan razlog sto sam prestao da ga koristim…a i 1998. nikako nije hteo da radi na necemu sto nije Windows pa mi je bilo malko tesko da ga poteram.:)
7. август 2007. у 10:26 am #59022miodragz
УчесникDW strasno mnogo gresaka pravi jeste je kao lakse ali za one koji nece da nauce nesto
7. август 2007. у 10:27 am #59023sdfasfasffsdqqfdq
УчесникMeni je foxbunny preporucio Aptana IDE ima i za linux i za windows http://www.aptana.com/ 🙂
7. август 2007. у 10:50 am #59024jboban
УчесникPoredjenje latex-a i (k)worda je kao poredjenje baba i zaba – zajednicko im je to da se bave tekstualnim dokumentima i to je to.
Ne znam dokle je stigao LaTeX, ali iz doba iz koga ga pamtim bio je čisto tekstualni, a posebnim programom View.exe se gledalo kako to ispada. Kasnije je postao grafički, ali ga više nisam koristio.
Navedeno poredjenje je imalo za cilj da istakne različitost metode za postizanje istog cilja, u jednom slučaju kucaš tekstualno i dobijaš grafički izlaz, a u drugom je WYSIWYG (uglavnom :cool:), slično kad HTML pišeš ručno ili iz nekog grafičkog alata. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.